Ga naar inhoud

Cisnita57
 Share

Recommended Posts

Steeds vaker hoor je dat mensen in een soort coma worden gebracht om je dan te bestelen.

Het is zelfs 2 van mijn kennissen overkomen.

Een zelfs op een camping notabene.

Ik weet dat je dingen nooit kunt voorkomen maar wil de kans dat dit mij gebeurt zo klein mogelijk maken.

Ik ben een vrouw alleen die ook nog heel slecht ter been is na mijn ongeluk op 9 augustus 2018.

Ik hoor over die 3 gas alarmen ook dat je een tweede sensor moet aanschaffen zodat je een bovenin en een op ongeveer 30 centimeter moet doen.

Graag zou ik  advies ontvangen welke volgens u het beste is en hoe te monteren qua hoogte.

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervaring is met dit soort alarmen.

Link naar reactie
Share on other sites

Wij hebben een rookmelder zo hoog mogelijk in de camper en een CO (koolmonoxide) alarm op zit-/slaaphoogte. Andere alarmen geloof ik niet zo in. Butaan/propaan/LPG stinkt zodanig dat je daarvoor geen alarm nodig hebt. Alle verhalen over narcosegas vallen wat mij betreft in de broodje aap categorie.

Link naar reactie
Share on other sites

1 uur terug, Busje zei:

Alle verhalen over narcosegas vallen wat mij betreft in de broodje aap categorie.

Forget it! Ook kennissen van mij is het overkomen. Niks broodje aap, ze werden langzaam wakker uit een onnatuurlijk diepe slaap met flinke hoofdpijn (nee, geen alcohol!). Eerst hadden ze niets door, maar later bleken waardevolle spullen (portemonnee e.d.) gestolen.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik gun ieder zijn geloof.

Wij hebben het ook gehad: goed geslapen en 's ochtends spullen weg. Alleen bedachten we achteraf dat we vergeten hadden de deur voor het slapen gaan op slot te doen.  Het was dus gewoon insluiping zonder enige bedwelming.

Link naar reactie
Share on other sites

Op 28-7-2020 om 14:06, Adriatik zei:

Zeker wel. Die kennissen van me hebben het echt zelf meegemaakt. Moet het jouw eerst zelf overkomen voor je gelooft dat het géén broodje aap is?

Dat doen ze niet met gas, maar met KO-druppels. Zit je voor het slapen gaan nog even buiten gezellig een drankje te doen dan komt er iemand een praatje maken en in een onbewaakt ogenblik heb jij die druppels er in. Zelfs de voederbak of waterbak van de hond voorzien ze daarvan. Kennissen van ons hebben dit ook meegemaakt. Twee honden, één overleden aan overdosis, de andere via de dierenarts met een spuitje nog net in leven gebleven.

Link naar reactie
Share on other sites

Uit de zeer deskundige website "campertools". Bij overvallen op camperaars wordt soms narcosegas gebruikt

Narcose-gas: Broodje Aap

Inleiding

Trigasmelders. Je komt ze vaak tegen in advertenties van kampeerwinkels e.d. Zelfs zeer gerenommeerde bedrijven als Obelink in Winterswijk en De Wit in Schijndel bieden ze aan. Ze beschermen tegen koolmonoxide (zeer nuttig), propaan en butaan (kan nuttig zijn) en narcosegas.

gasmasker.pngMaar waarom narcosegas? Wat wordt hier dan mee bedoeld? In de handel zijn twee gassen min of meer vrij te verkrijgen (of zelf te maken): lachgas (distikstofoxide: N2O) dat wordt gebruikt als drijfgas in slagroomspuiten en ether (di-ethylether of ethoxyethaan: C4H10O) dat je alleen in heel kleine hoeveelheden kunt verkrijgen.Je kunt het ook zelf maken door alcohol met zwavelzuur te vermengen. Ether is zwaarder dan lucht en heeft de neiging om met de zuurstof in de lucht te reageren waardoor instabiele en explosieve peroxyden ontstaan. Niet zelf proberen te maken dus en als je dat toch doet dan zijn grote hoeveelheid niet te halen: je bent daarvoor al lang in lucht gevlogen.

Andere narcose-stoffen zijn niet vrij te verkrijgen, tenzij je anestesist bent; het gaat dan om halo- thaan, isofluraan of sevofluraan.De prijs is ook niet misselijk (om maar in de termen te blijven), €1,00 per mililiter, dus €1000,- per liter.

Hoeveel heb je nodig?

gasopslag.jpgStel je zou lachgas of ether willen gebruiken, hoeveel heb je dan nodig? De gemiddelde camper is 6 meter lang, 2,25 m breed en 1,95 m hoog, dus een inhoud van iets meer dan 25 m3. Wil je van lachgas bewusteloos worden, dan dient de concentratie in de lucht tenminste 50% te zijn en dus moet je 12,5 m3 lachgas de camper in spuiten. In feite nog meer, omdat de ventilatieroosters in het dakluik e.d. ook hun werk doen en delen van het lachgas dus naar buiten worden afgevoerd. Voor 12 m3 lachgas heb je 50 liter bij een druk van 200 atmosfeer nodig. Zou je het met de bekende patronen van de slagroomspuit willen doen dan heb je 2.632.000 patronen nodig. Of je zou vier volledig gevulde gasflessen van elk 11 kg (vulgewicht; totaal gewicht dus circa 25 kg per fles) mee moeten sjouwen. En waar haal je die dan? De industriële verstrekkers gaan toch op zijn minst vragen stellen bij dergelijke hoeveelheden en al helemaal nu lachgas ook als drug door de jeugd wordt gebruikt. Zou je ether willen gebruiken, dan heb je circa 10 kg nodig en die hoeveelheid kun je zelf niet produceren. Je kunt het in flesjes van 100 ml kopen tegen een prijs van bijna €5,00 per flesje. Je zult 100 flesjes moeten kopen tegen € 500,00 om één camper te kunnen vullen met verdovingsgas.Volgens mij is dat een slechte investering. Bovendien moet je de flesjes goed gesloten houden, want anders ben je de helft al kwijt (vervlogen) voordat je het kunt gebruiken.

Is er dan helemaal niets waar aan die verhalen? Theoretisch zou het kunnen bij een, in verhouding tot een camper, kleine cabine van bijvoorbeeld een vrachtwagen. Je hebt dan niet zo veel lachgas of ether nodig (ongeveer een factor 5 minder, dus aan lachgas 1 fles van 11 kg). Bovendien is de waarde aan lading bij een vrachtwagen vele malen groter dan bij een camper en dus zou een dievenbende in die gevallen economisch gezien baat kunnen hebben bij een investering in narcosegassen. Dan blijft de vraag: waarom lees je daar dan niets over in de krant? Ik denk: omdat het niet voor komt!

Het is dan ook niet vreemd dat een anesthesist, werkzaam in een Nederlands ziekenhuis en tevens ook camperaar, opmerkte:”Men heeft hele grote hoeveelheden nodig om een persoon, zonder gebruik te maken van professionele apparatuur, in “slaap” te maken. Denk hierbij aan een 30 liter cilinder voor een narcose met lachgas in een kleine camper. Tevens zijn de andere narcosemiddelen niet te betalen. 1 flesje Sevofluraan kost per 200 ml ongeveer 250 euro, en niet verkrijgbaar in de handel. Mijn verbazing is groot als boefjes dit soort middelen gebruiken voor een paar pasjes. Graag zou ik met die mensen in contact willen komen die dit daadwerkelijk hebben meegemaakt.”

Sensatie-pers Bild: “Unter Deutschlands Campern geht die Angst um”

bild.jpgIn de zomer van 2014 was dit de kop in Bild-Zeitung. Het verhaal draait om een reeks inbraken in campers en caravans op parkeerplaatsen langs de Noord-Duitse snelwegen – een verhaal dat enorm werd opgeklopt in de media, met “dievenbendes die parkings afstruinen en verdovend gas in campers laten lopen.” Bij de politie van Brandenbrug is men echter stellig: “Er zijn geen aanwijzingen dat er bij deze inbraken een verdovend gas is gebruikt.” Op 1 juli werd een stel inbrekers op heterdaad betrapt, maar de politie vond geen flessen of slangen tussen hun spullen. Dat er in de media desalniettemin sprake was van gasovervallen, komt door uitspraken van de slachtoffers, die ’s anderendaags misselijk waren, of zeiden dat de hond niet was aangeslagen. Ulrike Glanz van de politie: “We hebben dat uiterst serieus genomen, maar niets gevonden wat op het gebruik van gas wijst.”

Dus: laat je niet bang maken. Dievenbendes die zijn uitgerust met narcosegassen bestaan niet. Dievenbendes zelf wel, dus bekijk tevoren waar je wilt gaan staan en volg ter plekke jouw gevoel. Lijkt het je veilig, dan ga gerust staan; voel je je onveilig, zoek dan een ander plekje.

 

Met andere woorden; laat je niet gek maken. Desnoods vraag een narcotiseur. 

 

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...