Ga naar inhoud

Busje

Members
 • Aantal items

  107
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Busje won de laatste dag op 6 april

Busje had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2 Neutral

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Laat de reactie van Thule even weten, want ik ben ook wel nieuwsgierig.
 2. Ik heb geen idee. Onze camper staat in de stalling en ik kan dus niet voor je kijken. 150 watt ~ 12,5 A lijkt me een aardige gok, gezien de 16 A zekering van Thule. Met Google vind ik ruitenwissermotoren van 60 en 70 watt. Het gaat in ieder geval niet om een langdurige belasting, dus oververhitting van de kabels is naar mijn idee niet aan de orde en een beetje spanningsverlies is niet heel erg.
 3. Als je toch moet verlengen, zou ik de 1,5 mm2 zo kort mogelijk maken of zelfs, als dat mogelijk is, helemaal vervangen door 2,5 mm2. Je zou het kastje met de schakelaar en de motor even open moeten maken om te zien of dat kan. Ergens van bestaande kabels aftakken zou niet mijn voorkeur hebben, omdat je niet weet of die bestaande kabels wel zwaar genoeg zijn en correct afgezekerd zijn voor de fietsdrager en omdat je mogelijk een rommelige installatie krijgt.
 4. Wij hebben de fietsdrager door de dealer laten monteren. Zij hebben de aansluitkabels door een buis onder de camper door naar de huishoudaccu onder de rechtervoorstoel gelegd. Er zit een schakelaar in de plusleiding op de zijkant van de stoelconsole, zodat je de fietsdrager uit kunt schakelen en kwaadwillenden er niet mee kunnen spelen. Bij ons met een camper van 5,65 meter is de lengte van de aansluitkabel 4,5 à 5 meter. Wat de diameter van de kabel is, weet ik niet, maar hoe langer de kabel is hoe groter de diameter moet zijn. Zie bijvoorbeeld: http://www.polz.info/leitungsrechner/ . Ne
 5. Busje

  Schudden van camper

  Laat de wielen eens balanceren.
 6. Tot je dienst. Misschien moet je die maat zelf nog even checken. Ik heb de tekening niet vergroot en op een A4-tje was de afstand van 95 cm 92 mm. De schaal was dus net geen 1:10.
 7. Wat is het belang van die maat? Aan die lengte kun je niets veranderen, want daar hangt het hijsmechanisme (slinger of elektromotor) aan. De afstand tussen de ophangpunten boven en onder kun je variëren door meer of minder inschuiven van de bovenste buis. Als de bovenste buis te lang is, kun je die afzagen. De bovenbuis moet tenminste 10 cm in de onderbuis steken. De lengte van de onderbuis is trouwens wel af te leiden uit tekening 3 op bladzijde 4. Op het oog schat ik 50 cm, maar meten met een liniaal op een (vergrote) afdruk is weten. Mijn schatting was niet erg goed. De gev
 8. Hier heb je de gebruiksaanwijzing/montagehandleiding met de maten: Thule_Lift_V16_12V_OBL906-01.pdf
 9. Wij hebben geen Hamer, daar sla ik alleen maar een spijker mee op de kop. De AGM huishoudaccu van onze Hobby hield het gemakkelijk zes maanden uit in de winterstalling, trouwens net als de standaard startaccu. Een kwestie van vol geladen weg zetten en alles loskoppelen.
 10. Ik begrijp even niet wat Nyenrode ermee te maken heeft. Ik heb er in ieder geval niet op gezeten. Er staat gewoon dat er niet zo veel camperplaatsen meer zijn. Of anders gezegd dat er camperplaatsen verdwenen zijn.
 11. Als je in plaats van "zin" "zijn" leest, valt het kwartje misschien.
 12. Het kan kwaad bij een aanrijding als gasslang scheurt of losraakt en er gas uit de fles gaat stromen. Wij draaien de kraan op de gasfles dicht als we gaan rijden. Onze gaskast is alleen van buiten te openen, dus ook niet snel toegankelijk. Een andere oplossing is een Secumotion in plaats van de gewone drukregelaar, maar als ik het goed begrijp, zijn die dingen nogal storingsgevoelig
 13. Ik kan me voorstellen dat de dealer de keuzeschakelaar (nog) niet heeft vervangen. Om dat te kunnen doen moet de koelkast naar voren gehaald worden en dat is een flinke klus. Ik zie nu dat de bediening van jouw koelkast hetzelfde is als die van ons. Blijft het gas wel branden als je de thermostaatknop ingedrukt houdt? Als dat zo is, werkt het thermokoppel niet (goed) en zit het probleem hoogst waarschijnlijk in de schakelaar. Ik ben ook begonnen met vervanging van het thermokoppel, maar dat bleek uiteindelijk niet de boosdoener te zijn.
 14. Ik heb alleen ervaring met LPG (Alugas dampgasflessen, geen tank) en een gewone drukregelaar. Ik heb in zes jaar twee keer de drukregelaar moeten vervangen, omdat de Truma C6 verwarming/boiler niet wilde starten. De koelkast en de kookplaat hebben steeds normaal gewerkt. Op het Camperforum staan vrij veel verhalen over problemen met de Duomatic, Secumotion en gasfilters. Onze Dometic RMS 8500 heeft een keer een probleem gehad met de (handmatige) keuzeschakelaar voor 230 volt, 12 volt of gas. In de gas-stand verbindt de keuzeschakelaar het thermokoppel door met het gasventiel. Dat wer
 15. Nee , want de Duomatic is tevens drukregelaar. Je moet het even met zo'n ordinaire drukregelaar van circa € 10 proberen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...