Ga naar inhoud

GreDon

Members
 • Aantal items

  320
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  9

Alles dat geplaatst werd door GreDon

 1. De oplossing lijkt mij eerst de camper bij de verzekering van de lease maatschappij onderbrengen met overname vd schadevrije jaren en daarna overstappen naar de NKC. Ook is het interessant om na te gaan hoe u staat genoteerd in de centrale database van schadevrije jaren van alle verzekeraars. Hetgeen daar staat zal moeten worden overgenomen.
 2. Zoek naar Truck Wash.
 3. Erg geheimzinnig. Deel svp alles wat hiermee te maken heeft.
 4. GreDon

  klapband

  De leeftijd van de band is geen onderwerp van de APK keuring, dus die vermelding hoort hier niet thuis en heb ik ook nog nooit gezien bij een A-merk APK-station.
 5. GreDon

  Parkeren met camper

  En ben je te moe om zonder gevaar voor overigen verder te rijden dan mag je ook slapen.
 6. GreDon

  Mifi router

  Ja, er is maar een heel goede oplossing daarvoor. In Spanje in een van de winkels van Orange.es een GoMundo simkaart halen. Die werkt overal in de EU prima met hetzelfde tarief, alleen niet in Zwitserland.
 7. Je hebt echt hulp nodig van de beste expert van Nederland. Die zit in Maarheze en is ook als deskundige op de TV.
 8. O, dus indien ik het goed begrijp dan had je twee verschillende banden op dezelfde as liggen bij die panne?
 9. GreDon

  jpk

  Dan geef ze alle twaalf aan hem, dan kan hij er verder mee.
 10. Dan zal deze ook wel snel kapot gereden worden?
 11. Nee dat is het forumbeleid van de NKC. Het forum is van en voor de forumgebruikers, lid of geen lid van de NKC. Daar steken ze dus weinig of geen energie in en zeker geen geld voor een bezoldigd moderator. Ik zou zeggen meld je aan als vrijwilliger bij de NKC en ga hiermee aan de slag.
 12. Dit lijkt op een Google Home netwerk van een of ander Google apparaat (bv. een speaker). Die zendt een signaal uit dat moet inloggen op een WiFi-netwerk. Hebben wij ook in de camper.
 13. Die zien ze ook niet.
 14. Vraag eens bij de Morelo dealer dan, die weet de weg.
 15. Dan moet je een bericht sturen naar ACSI. De NKC kan hier niets aan doen.
 16. Dat is een loze kreet. Zowel de start accu als de HH accu is van het voertuig. Zegt dus niets. En bij mij is hij af fabriek op de HH accu aangesloten.
 17. Klopt, maar ze kunnen niet wegen daar en scannen alleen de hoogte met een marge van 10% omdat opbouw op het dak niet mee telt voor de indeling. Je kunt dus tot 3.30 meter in klasse 2 gewoon door, ook al ben je 5 ton.
 18. Wie zegt dat ik de koelkast niet uitschakel bij het oprijden van een tankstation. En het kan dan wel aan de AES gekoppeld zijn als 15 minuten delay, maar die AES kun je wel uitzetten en handmatige de koelkast bedienen. Dan hadden ze dat ook niet mogen leveren zo.
 19. Mooie camper. Hymer onderdelen in een Dethleffs? Dat is wel zeer speciaal. Weet je dat er een speciale FB groep "Dethleffs Camper Vrienden" bestaat? Daar zou je hem aan een selectere doelgroep kunnen aanbieden.
 20. Met een crashsensor mag je wel degelijk met een "brandende" koelkast rijden. En er staat hiervoor nergens iets vast ingesteld. Alleen op de stand automaat gaat hij naar 12-V wanneer de D+ stroom levert. Indien jouw stelling juist zo zijn, dan mag je ook niet met een brandende kachel rijden en geen diesel in de motor verbranden laten.
 21. Nee niet meer wegen (houderschaps) belasting. Die gaat immers naar het leeg gewicht en dat is niet veranderd. Ook de APK blijft gewoon die voor een personenauto onder de 3500 kg wegens dit leeggewicht. De tol in Frankrijk met de tolbadge van Mango blijft klasse 2, want zij wegen niet maar scannen alleen de hoogte. Die mag niet boven de 3.00 meter zijn, maar er is een marge van 10% dus met 3.30 kom je nog door de poortjes in klasse 2. En gaat eens een poortje niet open dan druk ik op de rode knop en meld door de intercom dat ik "klasse deux" ben en de poort gaat gewoon open. Alleen in Oostenrijk ben je duurder uit via de verplichte Gobox. In Zwitserland ben je goedkoper uit met de VIA-app. Italië, Spanje en Portugal maken geen verschil.
 22. Volgens mij krijgt de koelkast op 12-V altijd spanning van de HH-accu. En moderne elektronica in de voor het milieu vanaf Euro-6 geknepen dynamo laadcycli houden deze niet op pijl. Daarom zou je zeker bij deze voertuigen de koelkast niet op automaat moet rijden maar op gas. Heb je dat reeds getest? Loopt de HH-accu dan nog steeds even snel leeg?
 23. GreDon

  TomTom Go Camper

  Bij Brodit kun je altijd passende houders voor deze TT bestellen die voertuig specifiek zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...