Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Afgelopen uur
 2. Dank je wel Rob en Alie, Dat is goed om te lezen. Mooi dat jullie zo’n fijne reis gemaakt hebben. Hoe vonden jullie de veiligheid op de fiets in Griekenland? Groet, Koen
 3. Vandaag
 4. Vind je het goed als ik bij Arob nog wat informatie vraag over de schotel, ik heb dan wel je achternaam nodig.
 5. Hallo. helaas geen ervaring met de Garmin 780. Wel reiservaring opgedaan met Garmin Camper 785 EU Digital Traffic. In juni 2020 aangeschaft n.a.v. goede consumentenbondtest. Daarna de Garmin gebruikt in o.a. Nederland, Frankrijk, Corsica en Duitsland. Update in 2021 crashte en werd door servicepoint Garmin gereset. Dat had echter geen invloed op de eerdere bevindingen. Die zijn als volgt: Specifieke camper routeinformatie, zoals campercontact adressen en ACSI campings op de route, is goed. Met de ingevoerde camperafmetingen wordt niet overal rekening gehouden; zoals parkeergarages en te smalle en/of steile wegen. Schermsymbool geeft sowieso vaak aan dat de campertoegankelijkheid onbekend is, dus wel blijven opletten. Route begeleiding in de zin van voorsorteren en afslaan, tankstations etc. is wel oké. Waarschuwingen voor files, accidenten en werkzaamheden komen soms erg vroeg van te voren (bijv. 70 km) en zijn dan tussentijds al opgelost. Waarschuwingen voor botsingen en verlaten rijbaan waren storend dus uitgezet. Het is wel enigszins irritant dat gesproken verkeersinformatie of waarschuwingen vaak als 2 verschillende berichten door elkaar binnen komen waardoor beide niet meer verstaanbaar. Het meest stoort echter de onlogische keuze voor het bereiken van de gekozen bestemming want je wordt soms van de doorgaande route (provinciale weg, autoweg of snelweg) afgestuurd en er even later weer opgestuurd. Bij zowel voorgeprogrammeerde kortste als snelste route (er bestaat geen tussenmodus) gebeurt dat regelmatig. Tenslotte nog een laatste opmerking over de steden en plaatsen onderweg naar de bestemming; als je van te voren niet specifiek aangeeft dat je stadscentra wilt mijden, wordt je nog wel eens dwars door het centrum gestuurd. Met onze buscamper (L6.40m) nog net te doen maar met een grotere camper zit je dan al snel vast. Vraag: gebruiken wij soms niet alle software opties optimaal of is de update niet gelukt? Wij zijn ook geïnteresseerd in ervaringen met vergelijkbare navigatiesystemen van Tom Tom. Alvast bedankt voor jullie reacties.
 6. Het was niet helemaal duidelijk voor ons hoe het forum werkte, daarom was ons bericht bij het verkeerde item terecht gekomen. Intussen hebben wij dat gecorrigeerd. Excuses voor het ongemak en hartelijk dank voor uw begrip.
 7. Hi Theo, als ik weet dat je de schotel hebben wilt hou ik deze vast, wil je zeker van zijn , betaal wat aan, dan is zij van jou. zo als gezegd het zijn nieuwe spullen en door Schotel dealer Arob nagekeken. met vriendelijke groet Reineke
 8. Wij hebben met onze camper deze reis, maar dan met de ACSI, in aug/sept dit jaar gemaakt. Wij hebben heel veel plezier gehad van onze ebikes. Zeker als je met een camper reist verhoogt dat je mogelijkheden tot mobiliteit. Even naar een dorpje in de buurt, boodschapje doen etc. Daarnaast hebben we toch ook een aantal heel mooie tripjes kunnen maken. Veel van onze mede reizigers keken menigmaal met enige jaloezie naar ons. Uiteraard is ook mogelijk op een aantal plekken deze te huren.
 9. Dag Reineke, ik heb wel interesse in de schotelantenne, maar ik ben momenteel in Zuid-Spanje als reisbegeleider van een NKC reis. Ik verwacht 1 december weer thuis te zijn, dan wil ik graag verder met je overleggen. Dus ik weet niet of dit voor jou mogelijk is, kun je de schotel eerder verkopen, dan heb ik pech. M.vr.gr. Theo Kuyk.
 10. Behalve de Pyreneeën dan.................
 11. Beste Adriatik laten we het hier niet hebben over iemands competenties. Maar als je suggestieve opmerkingen maakt wil ik je slechts melden dat ik een ruime expertise in zakelijk (internationaal) aansprakelijkheidsrecht heb. De reden van dit onderwerp is om te inventariseren of iemand iets soortgelijks heeft meegemaakt. Nogmaals ik houd jullie op de hoogte. Dat kan andere camperaars ook mogelijk helpen.
 12. Gisteren
 13. Het is een oyster en heeft 85 cm schotel. alles is in perfecte staat zo als beschreven. met vriendelijke groet Reineke
 14. Michelin Agilis Camping M&S banden, 2 stuks Originele banden van Fiat Ducato (bus)camper, ( zaten op 16 inch LM velgen, velgen niet bijgeleverd) Maat; 225/75 R16 CP 116 Q (Load index en snelheid) professioneel gemeten profieldiepte is 6,5 en 7,0 mm. Produktie maand 0618 (juni 2018) Wegens aanschaf All Season banden Adviesprijs nieuwe band bij Euromaster € 234,75 per stuk bieden vanaf € 100 per 2 Ophalen omgeving Venlo-Roermond
 15. Welk merk is de schotel en heeft hij een diameter van 85 cm?
 16. Ik denk dat je weinig juridisch geschoold bent, en weinig ervaring hebt met dergelijke procedures. Anders zou je beter weten!
 17. Dan vergis je je. Een officiële Knaus dealer die namens Knaus de keuring verricht en schriftelijk aangeeft dat je binnen een bepaalde termijn in het volgende jaar de jaarlijkse keuring moet laten uitvoeren is rechtsgeldig. Vorig jaar is Knaus ook akkoord gegaan met een latere datum dat oorspronkelijk aangegeven is. Ik maak me geen zorgen. Ik laat wel weten hoe op 3 november de keuring verlopen is en of de afmelding bij Knaus gelukt is.
 18. Beste Dr.Dream Helemaal geen koopje maar de normale prijs, gemonteerd door de voor mij al jaren beste Fiat camper monteur in Nederland n.l Wim Kwakkel.
 19. @varekai 2.0: Dank voor het bevestigen van hetgeen ik hierover steeds heb geschreven. En die €.1500,- was een koopje. Succes verder.
 20. Beste ontevreden Campercontact gebruikers, de huidige amateuristische NKC Iteërs hebben er nog steeds geen kaas van gegeten hoe een app te ontwikkelen die duidelijk beter en handzamer is dan de oude. Uiteraard ben ik op het internet in het camperapp-bos op zoek gegaan naar beter ontwikkelde camper-app. Mijn keuze is daarbij gevallen op de Stellplatzführer app., inmiddels gebruik ik deze veelvuldig en ben daar uiterst tevreden over. Het contact met de medewerkers is uiterst behulpzaam, vriendelijk en zij hebben een echt een luisterend oor. Inmiddels heb ik mijn NKC lidmaatschap opgezegd, maar dat zal het NKC Bestuur een biet zijn. Tot slot wens ik u allen succes in de strijd om de oude Campercontact app op het internet terug te krijgen.
 21. Beste allemaal, Nadat ik 16 mei 2018 iin Ancona de ferry niet meer af kon met een defecte Comfort Matic die toen 29000 km had gereden en onder garantie een nieuwe koppeling was gemonteerd, kreeg ik in de volgende reizen steeds weer problemen. ( zie eerdere berichten op dit forum) Nadat ik op dit forum had gelezen over de oorzaak n.l een slechte koppelings plaat heb in bij de garage in Ancona de rekening opgevraagd ,waaruit bleek dat Fiat inderdaad weer de zelfde LUK koppeling had geleverd. Ik heb toen direct op eigen initiatief een SACH koppeling laten monteren bij mijn Fiat Professional garage, kosten 1500 euro. Ik heb inmiddels zo'n 15000 km gereden zonder enig probleem. Dus na mijn mening kunnen jullie allemaal nog eeuwig bleven debatteren over wie wat moet doen Fiat, NKC of RADAR, maar als je probleemloos weer camperreizen wil gaan maken is na mijn ervaring de SACH koppeling de oplossing, Met campergroet, https://camperreizen-rob-en-adrie.jouwweb.nl/
 22. Vanaf 1 november 2021 wordt het in berggebieden in Frankrijk (Alpen, Centraal Massief, Jura, Pyreneeën, Vogezen en Corsica) verplicht om in de winterperiode (van 1 november t/m 31 maart) op winterbanden te rijden of sneeuwkettingen mee te nemen. Volgens mijn geografische kennis kom je -als je via de westkust rijdt- niet zo bar veel berggebieden tegen.
 23. Dat is wel wat voorbarig! Een datum op een keuringsrapport neemt niet weg dat je de voorwaarden voor de garantie niet bent nagekomen. Juridisch kan het m.i. alle kanten op.
 24. Maak dan een punt en vertel waar we op moeten letten. Misschien heb ik niet goed opgelet, maar het enige wat hij schreef was: Schuilt hier een verborgen en zelfs misleidende boodschap in waar we goed op moeten letten?
 25. Bij mij zat de spiegel er niet in af fabriek.
 26. Dr.Dream

  dhr.

  De meest voorkomende systemen zijn Goldschmitt en WDT.
 27. Die Duitse fabrieken geven voorrang aan hun eigen dealers in Duitsland. Ik zie nu bijvoorbeeld meer dan 9.000 nieuwe campers te koop staan op www.mobile.de. Dus annuleren die van Knaus hier en daar gaan shoppen.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...