Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Gisteren
 2. Als je mijn bericht van maandag 22:51 uur zou hebben gelezen dan zou je het toen al begrepen kunnen hebben..........
 3. Ik heb ook zo'n GPS tracker in de scooter van mijn broer ingebouwd en aangesloten op de scooter accu. De tracker zelf heeft een kleine accu, die gaat een week mee. Voor een camper zou ik een abonnement nemen (nooit meer nadenken over de prepaid kaart opladen / een keer beste). Je belt het telefoon nummer van de sim kaart die in je GPS tracker zit, laat hem 2x over gaan en je ontvangt een SMS. Dit bericht open je in je Google maps en je ziet redelijk nauwkeurig ( kan ca. 15 - 20 meter afwijking zijn) waar de GPS tracker zich bevind. Ik heb hem gekocht bij GPS-Partner ( te Oud Beijerland)
 4. Ik stuur u een persoonlijk bericht. Laat je even weten of het gelukt is? Doe Johan de groeten, Succes. Met vriendelijke groet, Robert
 5. O …, nu begrijp ik het. Je bedoelt dat je zélf de ervaring hebt dat in jouw geval verliefdheid leidt tot het opzetten van een roze bril!
 6. Hier een brief aan het team reizen plaatsen heeft geen enkele zin. De brief zal niet gelezen, en al helemaal niet beantwoord worden. Overigens, maar dat terzijde, lijkt mij in uw situatie - waarbij kennelijk onzekerheid al heel snel stress oplevert - het camperen in het algemeen een stevige uitdaging te zijn. Veel sterkte!
 7. Kun je gewoon aan laten staan. Je moet je wel afvragen of je het moet willen. De boiler houdt het water op die temperatuur, en dat zal extra gas kosten. Dat is de reden dat wij de boiler alleen aan zetten wanneer we warm water nodig hebben.
 8. Hallo camperaars, Ik heb een Truma gasboiler in mijn Challenger Mageo 290 Camper. Nu kan ik deze inschakelen met 50 of 70 graden knop. Kan ik deze knop gewoon de hele dag aanlaten staan als ik warm water wil hebben voor bijvoorbeeld de afwas of douchen, of moet hij telkens aan en uitgezet worden? Ik hoor het graag Groetjes John van Vlerken
 9. Mercedes heeft ook genoeg problemen gehad met de robot bakken. In 1939 waren het volle (echte automaat bakken !)
 10. Al sinds 1939 wordt er met automatische versnellingsbakken gereden en het verbaast me dat Fiat blijkbaar niet in staat is een probleemloze semi-automaat te produceren. Nog veel meer verbazend vind ik het dat ze hun fout niet erkennen en om imagoschade te voorkomenIk niet al lang actie hebben ondernomen. Ik ben niet van plan om je wat dan ook wijs te maken; de één zweert bij schakelen met de hand en de ander bij een semi-automaat en ik geef iedereen gelijk. Mijn ervaring is dat ik probleemloos en jarenlang met een Citroën, Mercedes en VDL met een gerobotiseerde versnellingsbak heb gereden.
 11. Wim , dat een jong kampeerauto geen problemen hoort te krijgen daar heb je helemaal gelijk in , maar je gaat mijn niet wijs maken dat een gewone handschakeling , in die zelfde categorie thuis hoort als bij de robot bak , want niet allen Fiat heeft en problemen mee maar ook andere merken . Wat betreft een handgeschakelde komen meest al problemen voor bij veel hogere km standen , en dan nog de vraag hoe zit het met het onderhoud van de verversing intervallen , km / tijd .
 12. Ik heb nooit begrepen waarom lid zijn van de NKC enige voordelen heeft?
 13. Ik weet niet hoeveel leden jullie club heeft, maar voor een lidmaatschap van €59,- (basis) tot € 70,- (plus) zou je toch denken dat ze de broek aardig kunnen ophouden.
 14. Mijn Camper is 4800 kg ,en 3 meter hoog ,nooit problemen gewoon door ,allemaal bangmakerij en mensen die denken overal verstand van te hebben ,en anderen de kop gek maken ,groet Mart
 15. Grote flauwe kul ,wij hebben al jaren een badge ,met 3500 kg ,en nu met 4800 kg ,je camper staat op personenauto kenteken ,,hoogte van onze hmer 694 is 3meter ,klasse twee ,dus laat u niks wijsmaken groet Mart
 16. Met dank aan alle mensen die openhartig over hun problemen en ervaringen hebben gepraat. Ik heb hiervan geleerd....fiat ducato meiden zeker vanaf bouwjaar 2017, 2018 en 2019. Geen lid worden van NKC want inderdaad de houding vind ik triest naar betalende leden toe die getroffen zijn.
 17. Ik schrijf mijn mening/ervaring voor de rest zal het mij een rotzorg zijn en moet diegene doen wat hij/zij niet laten kan.
 18. Beste mensen, je mag van een belangenvereniging, waar je tegen betaling lid van bent, verwachten dat ze voor jouw belangen opkomen, zeker als er een groepsbelang is. In dit geval heeft Fiat een ondeugdelijk product geleverd, waarvoor ze, ook na de wettelijke garantie, verantwoordelijkheid voor dragen. De NKC zou in deze namens de getroffen leden een gerechtelijke procedure kunnen starten op basis van productverantwoordelijkheid (Fiat heeft een product geleverd dat niet aan de verwachte kwaliteit en levensduur voldoet)! Echter, de NKC blijft in deze de boot afhouden (er zijn namelijk ook al leden die zich direct tot de vereniging hebben gericht) en bagatelliseert de zaak. Een kwalijke houding, waarvan je je afvraagt waar dit vandaan komt (is Fiat geen sponsor of zo van de club?). Misschien moeten we gewoon massaal ons lidmaatschap opzeggen en/of de publiciteit zoeken over dit laakbaar gedrag van zowel Fiat als de NKC. Wie doet er mee?
 19. Ik heb dit topic met interesse gevolgd en lees hier regelmatig dat de NKC op dit euvel actie had of zou kunnen ondernemen. Ik vraag me dan af welke actie ze dan zouden kunnen ondernemen? Opvallend aan dit forum is de afwezigheid van moderators die vanuit de NKC een reactie hadden kunnen geven. Ga me niet vertellen dat handgeschakelde kampeerauto’s geen problemen kennen, want dan kan ik er nog wel een stuk of wat opnoemen. Volgens mij mag je van een jonge kampeerauto met weinig kilometers verwachten dat het allemaal gewoon werkt. Een handgeschakelde bak, een volautomaat of een semi-automaat; het moet gewoon perfect werken.
 20. Onze Hymer camper met halfautomaat van Fiat Ducato, is nu drie jaar oud. We hebben de camper in juni 2018 nieuw gekocht bij een bekende camperverkoper in Roosendaal. Door Corona nog niet zoveel kilometers gemaakt, huidige kilometerstand 17000 km. Dit jaar toeren we in Duitsland en twee weken geleden kregen we problemen met de versnellingsbak. We konden niet meer voor of achteruit. Gelukkig stonden we op een camperplaats en waren niet onderweg. Na contact met de verzekering gesleept naar een auto/camperdealer met o.m.Fiat. Deze heeft ons snel geholpen, ondanks het feit dat men het zeer druk was en we daar geen klant waren. Helaas ook bij deze camper was het probleem de kapot gegane kunstofklemmen, schade €1900. Gelukkig rijdt de camper weer prima, maar onze camperverkoper en reparateur geeft niet thuis, het valt in zijn geheel buiten de garantie….. Jammer dat we niet gezamenlijk met behulp van NKC deze klachten kunnen aankaarten bij Fiat. In je eentje begin je niets.
 21. Geacht team Reizen, ik heb u aangegeven dat wij nu voor de derde maal in twee jaar worden geconfronteerd met de afgelasting van een geplande camperreis . ik heb mijn respect uitgesproken voor de zorgvuldigheid en de afwegingen bij de NKC reizen afdeling. Daar kun je op vertrouwen. U schrijft dat u nog niet weet of er zg “vroegboeklinks “ worden verstrekt. Dat betekent voor ons heel veel negatiefs. de onzekerheid en stress van de boekingsochtend voor de camperreos is inmiddels onder NKC-ers legendarisch: - stress over een platliggende NKC-website op het moment supreme ’s ochtends direct na 10 uur - stress dat je niet in de website kunt komen - dat je wordt afgewezen en later toch blijkt te zijn toegelaten - stress dat al dit gedoe tot gevolg heeft dat je niet aan je favoriete reis kunt deelnemen DAT WAREN WE GEWEND NU IS HET NOG ERGER - immers twee jaar lang al drie reizen gecanceld - twee jaar lang alles om de geplande reis heen gepland - en dan nu opnieuw moeten deelnemen aan de stress en loterij van de massale inschrijving! - wij plannen onze vakantie nu al op het moment dat we thuis moeten zijn om te verytrouwen op ons eigen internet - vanaf vakantie adres met onbetrouwbaar internet vergroot stress en risico’s WAAROM NIET WAT ANDEREN ( zoals far east travel) DOEN ? - één week van tevoren heeft de groep van de afgelaste reis de kans om in te schrijven op dezelfde reis op de eerstvolgende datum u realiseert zich waarschijnlijk niet hoe hoog de stress is en wordt met de voortzetting van de huidige inschrijvingsloterij. Daarom dringend ons verzoek Geef ons een als ingeschrevenen voor de afgelaste reis de eerste kans in te schrijven voor de eerstvolgende reis zonder de loterijstress op de massale inschrijfochtend wij zullen ook het NKC bestuur van onze vraag op de hoogtec stellen Gerard en Gonnie van Evert 033 - 467 70 70 camperreizen@nkc.nl
 22. Afgelopen week
 23. Waarom zou het een het ander uitsluiten? Wanneer je niet ‘valt’ op een camper (er ‘verliefd’ op wordt), zal het waarschijnlijk geen gelukkige aankoop worden. Maar wanneer je daarna niet meer rationeel blijft denken, koop je mogelijk een kat in de zak. De opmerking dat liefde blind maakt lijkt me wat érg kort door de bocht.
 24. CamperContact, daar staan heel veel cp en campings in met de openingstijden. Effe koekelen en zie daar https://livcamp.nl/lijst-camperplaatsen-hele-jaar-open-in-nederland/ Dat had je zelf ook kunnen doen. En nog één https://www.campingsfrankrijk.net/camping-frankrijk-hele-jaar-open/
 25. Het opwaarderen naar een hoger gewicht is technisch niet altijd mogelijk.
 26. FJC48

  C1 rijbewijs

  Het C1 rijbewijs is voor lichte VRACHTauto's met de nadruk op vracht, een camper is op kenteken een personenauto maar omdat sommige campers boven de 3500kg zitten moet je daar een C1 rijbewijs voor halen om die te mogen besturen, ik vind en het is belachelijk dat je voor dat examen allerlei dingen moet weten die bestemd zijn voor het beroepsgoederenvervoer. Gewoon les nemen op een vrachtauto en dan na tijdje een rijproefje afleggen ook in het achteruitrijden maar niet naar een laadplatform want je komt niets brengen of halen bij Jumbo, Lidl of Aldi. Als je echter een personenauto wil besturen die 3550kg weegt(die zijn er)dan moet je ook een C1 rijbewijs hebben/halen ondanks dat er geen vracht mee wordt vervoerd, dit ter zijde.
 27. Dat snap ik allemaal wel maar als je helemaal hoteldebotel bent van een camper dan ga je ook dingen NIET zien, die zie je later pas als die roze bril is afgezet. Ik ben in deze ervaringsdeskundige al is dat van +/- 25 jaar geleden.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...