Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Vandaag
 3. Leuk eerste bericht van jou. In plaats van je netjes voor te stellen iemand azijnzuur afzeiken. De moderator zou je gelijk eraf moeten kicken. Doei.
 4. Maatwerk, niet duur en heel goed bij www.arli.nl in Schagerbrug. Je kunt er met de camper ook overnachten.
 5. Gewoon doordrukken in het midden en naderhand binnen verzamelen en van buiten weer zo vastzetten.
 6. https://www.hbm-machines.com/producten/acties/hbm-7-delige-deurbekleding-en-sierlijst-demontageset?gclid=CjwKCAjwjqT5BRAPEiwAJlBuBRFgJhckWe6rXpjpPlf3FWuq6lRJ3EFQ_74TD4SSA7Au4lj-oylHAhoCba4QAvD_BwE Hier moet het mee lukken. Freek
 7. Het elektrische raam van onze camper hapert in de uiterste open stand om weer te sluiten moet ik het raam omhoog helpen. Om dit te verhelpen moet ik bij het meganisme in de deur , de plastic beplating zit vast met ronde witte dopjes,met in het midden nog een rondje Hoe krijg ik die los ? B.v.d. Hans
 8. Wij zijn op zoek naar een zwenkbaar fietsenrek voor onze buscamper Ford Transit Connect, deze camper is niet zo breed 1.70 m. Waarschijnlijk te smal voor het zwenkbare Fietsenrek van memo. Wie heeft hiervoor een idee of oplossing?
 9. George Is jaloers op ons die Hymer heeft op een Fiat Ducato wat is dat een sneu kereltje.
 10. Dat je voor een 22 jaar oude kar geen rest-BPM meer hoeft te betalen kan iedereen op klompen aanvoelen. Daar heb ik geen hulp voor nodig.
 11. GreDon

  BPM berekenen

  @bnnmulder1Annet werd verwezen naar www.facebook.com/sfa.parkstad.6416/posts/129440847878349. Die vragen er slechts 75,- euro voor en helpen met alles. Zelfs een gratis BPM schatting vooraf als je dat wenst. Dus zal het wel opgelost zijn. Anders zou zij zich hier wel weer gemeld hebben toch?
 12. Gisteren
 13. Ervaringen bij verhogen laadvermogen. Ik heb een Knaus Travellerliner 640 MH van 1998. In Nederland vanuit Duitsland ingevoerd in 2000. Op dat moment BPM betaald. Voertuigsoort Bedrijfsauto. Wilde omkeuren naar 3850 kg. Gewoon formulieren invullen werkte niet. Kreeg ik retour met terugbetaling omzet kosten. Moest maar zorgen dat ik toestemming kreeg van Fiat en Knaus, om op te waarderen Onder motorkap typeplaatje van Fiat met max. totaal gewicht van 3850 kg. In de camper typeplaatje van Knaus met maximum totaalgewicht van 3850 kg. Vervolgens ben ik met de camper naar een keuringsstation gegaan, en heb daar de historie van de camper opgevraagd. Als eerste kwam daarbij de originele Fahrzeugbrief van de Duitse camper tevoorschijn. Hierop stond met maximum totaalgewicht van 3850 kg wel vermeld. Was kennelijk bij in voer in Nederland naar 3500 kg teruggebracht. Een keurmeester heeft beide plaatjes gecontroleerd. Alles ok, maar kon niet direct de keuring doen. Hierop ingelogd op mijn Laptop, en bleek 1,5 uur later wel te kunnen keuren. Alles ok. Enige dagen later kreeg een kenteken voor een bedrijfsauto, voertuigsoort N. Omdat mij dit erg verbaasde, omdat ik van mening was, dat alle lichte campers bij keuring automatisch een voertuigsoort M kregen, nam ik contact op met RDW. Ja, het had een voertuigsoort M kunnen worden, maar dan had ik dat duidelijk aan de keurmeester moeten vragen. Op mijn vraag of dit te wijzigen was, kreeg ik als antwoord, dat ik dan met een zak met geld naar een keuringsstation moest en dan kon het worden geregeld. Dus weer naar een keuringsstation na een datum en tijd op internet te hebben vastgelegd. Daar was men hogelijk verbaasd, dat men mij niet had gevraagd of ik een bedrijfsauto of een personenauto wilde. Daar was het de normaalste zaak van de wereld. Alle formulieren door de keurmeester omgezet naar personenauto, en wachten op het nieuwe kenteken. Een nieuw kenteken werd afgegeven, maar mij niet toegestuurd. Ik moest nog aangifte BPM doen, daarna kon het kenteken pas worden opgestuurd. Dit kwam omdat men bij het omzetten van 3500 naar 3850 kg, vergeten was dat er BPM was betaald. Bellen niet naar de belastingdienst over dit soort zaken, heeft totaal geen zin, want daar begrijpt de helpdesk medewerker echt niet war je over praat. Via mijn behulpzame dealer Bruggink in Almelo, die de auto niet had ingevoerd, aan de basisprijs van het onderstel gekomen. Daarna BPM aangifte gedaan met gebruikmaking van afschrijving met forfaitaire tabel. BPM kwam op 0 Euro uit.
 14. bnnmulder1

  BPM berekenen

  Ben je er inmiddels uit gekomen of nog steeds op zoek hoe je het moet oplossen? bnnmulder
 15. Dank je Pierre. Heel duidelijk dus!
 16. Zie Fiat handleiding Comfortmatic. Daar staat in: "IMPORTANT Wanneer het bestuurdersportier wordt geopend, schakelt het systeem het hydraulische gedeelte in, zodat dit gereed is als de motor wordt gestart""
 17. Afgelopen week
 18. Adriatik

  3Gas alarm

  Kennelijk geloof jij het pas wanneer het jezelf overkomt. Ik zou het je bijna toewensen. Sterkte!
 19. GreDon

  3Gas alarm

  Ja en ik ben zelf meegereden naar de dierenarts, want die "kennissen" waren niet meer in staat om te rijden. Dus niet van horen zeggen, maar van werkelijk zien.
 20. Ik heb mij door een monteur van een Camperbedrijf laten vertellen dat de automaat (comfort matic 6 versnellingsbak) ontregeld kan raken door rechts van de camper in te stappen. Je moet links instappen, omdat bij het openen van de linkerdeur er druk wordt opgebouwd, waarbij de automaat alleen dan goed kan functioneren. Het zal best wel eens voorkomen dat de chauffeur rechts instapt, of via de camperdeur, waarbij de linkerdeur niet geopend wordt met als gevolg een ontregelde automaat.
 21. Busje

  3Gas alarm

  Alweer die kennissen.
 22. Goedkopere campers vind je misschien via https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?vc=Motorhome, www.caraworld.de, www.autoline.de/-/Wohnmobile/Deutschland--c383cntDE en www.autoscout24.de en uit België vaak leuke deals bij https://urbano.be/nl/occasie. Succes.
 23. GreDon

  Gsmversterker

  Die MiFi met simkaart is WEL handig als je bijvoorbeeld met een camper meerdere landen aan doet. Je neemt daarvoor de GoMundo simkaart van Orange.es (Spanje). Deze werkt in de gehele EU met hetzelfde goedkope (keuze) menu voor data.
 24. GreDon

  3Gas alarm

  Dat doen ze niet met gas, maar met KO-druppels. Zit je voor het slapen gaan nog even buiten gezellig een drankje te doen dan komt er iemand een praatje maken en in een onbewaakt ogenblik heb jij die druppels er in. Zelfs de voederbak of waterbak van de hond voorzien ze daarvan. Kennissen van ons hebben dit ook meegemaakt. Twee honden, één overleden aan overdosis, de andere via de dierenarts met een spuitje nog net in leven gebleven.
 25. GreDon

  thermische isolatie

  Hiervoor moet je naar Alex Dickhoff in Eindhoven. Dat is een specialist voor camper(ver)bouw. Je vindt hem ook op Facebook.
 26. Denk bij de aankoop en het vergelijken van prijzen en uitvoeringen ook eens aan de import uit Duitsland (of België) en spaar veel geld. Hebben wij ook gedaan en hebben alles geregeld met hulp van SFA-Parkstad. Prima advies en service gehad van hen. Ook gratis BPM-schatting. Hier staat de info daarover: www.facebook.com/sfa.parkstad.6416/posts/129440847878349. Heb je een camper op het oog vraag dan een kopie van het kentekenbewijs en ga met het chassisnummer (VIN) naar jouw plaatselijke merkdealer van het basis/motorvoertuig. Die kan hiermee via het intranet van de fabriek de hele historie van alle dealers in Europa inzien. Dan weet je snel genoeg of je een betrouwbaar exemplaar met juiste km-stand en goed onderhoud op het oog hebt. Zo koop je in elk geval geen kat in de zak. En campers uit Duitsland vind je via https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?vc=Motorhome, www.caraworld.de, www.autoline.de/-/Wohnmobile/Deutschland--c383cntDE en www.autoscout24.de en uit België vaak leuke deals bij https://urbano.be/nl/occasie. Succes.
 27. Diefstal beveiliging via OBD2-slot, Fiat, Peugeot & Citroen. Een bekende methode om campers op basis van de Ducato, Boxer of Jumper te stelen is het onklaar maken van de startbeveiliging via een dongle in de OBD2-stekker. Met een simpele beveiliging die bestaat uit een hardstalen plaat die in een kunststof profiel over de OBD2-stekker wordt geplaatst kunt u deze methode van starten en stelen voorkomen. De hardstalen plaat wordt met een beveiligde schroef (speciaal bitje voor nodig) vastgemaakt op de plaats van de gewone schroef in het zekeringkastje. Daarop zit dan nog als tweede beveiliging een hardstalen blokje met oogjes waardoor een hardstalen beugelslot wordt geplaatst.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...