Ga naar inhoud

Overal vliegen


Pablo

Recommended Posts

Ander probleem(pje): vliegen vinden onze buscamper geweldig. Ze verzamelen zich met honderden vooral op en rond de achterdeuren en kruipen in alle kiertjes. Ze kunnen zelfs tussen de rubbers door naar binnen kruipen waar ze in grote aantallen in de ruimtes onder de dakramen terechtkomen. Na een tijdje vallen ze dood neer.

Wat zouden we hieraan kunnen doen?

Link naar reactie
Share on other sites

Ik heb hetzelfde probleem gehad in mijn vorige woning. Daar kwamen de vliegen ook via de rubbers van de ramen naar binnen bij het zolderraam. Na verder onderzoek bleken dit geen gewone vliegen maar klustervliegen te zijn. Misschien geldt dat ook voor uw gasten.   www.ongediertebestrijden.nl/vliegen/klustervliegen/

Link naar reactie
Share on other sites

Op 18-3-2022 om 12:26, Pablo zei:

Ander probleem(pje): vliegen vinden onze buscamper geweldig.

Doet zich dat voor op steeds dezelfde plek waar jullie staan of is dat willekeurig, ik heb zelden last van insecten in de bus, overdag de deur altijd open(zonder hor). 

Link naar reactie
Share on other sites

Het zijn inderdaad clustervliegen (of klustervliegen). Ze verzamelen zich in de herfst en de winter op de warme achterkant van de bus als de zon schijnt. Als je de achterdeuren opent zitten ze als zwarte kluiten tegen de deurrubbers en ze kruipen dus ook massaal naar binnen. Het gaat niet om een paar vliegjes, het zijn er honderden, misschien wel duizenden. Ze doen verder niet veel kwaad, behalve dan dat alles onder de vliegenpoep komt te zitten, een kwestie van poetsen. En het is vrij vervelend dat ze zich overal in wurmen en dan de pijp uitgaan. Bijv. in de roosters van dakluiken en zelfs in een plafondlamp in de cabine. Misschien is zo'n vliegenlamp een oplossing.

Link naar reactie
Share on other sites

Heb je het altijd op dezelfde plek, die cluster vliegen schijnen nml terug te komen op plekken waar ze eerder overwintert hebben. Ook komen ze op warmte en licht af dus een donkere bus in de zon zullen ze lekker vinden. google staat er vol mee maar ze schijnen lastig te bestrijden te zijn. succes

aangepast door HymerBoy
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid