Ga naar inhoud

supreme

Members
 • Aantal items

  300
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

Alles dat geplaatst werd door supreme

 1. Wim , dat een jong kampeerauto geen problemen hoort te krijgen daar heb je helemaal gelijk in , maar je gaat mijn niet wijs maken dat een gewone handschakeling , in die zelfde categorie thuis hoort als bij de robot bak , want niet allen Fiat heeft en problemen mee maar ook andere merken . Wat betreft een handgeschakelde komen meest al problemen voor bij veel hogere km standen , en dan nog de vraag hoe zit het met het onderhoud van de verversing intervallen , km / tijd .
 2. Wat ook belangrijk is , hoe is de camper onderhouden waar en door wie , en de staat van de opbouw , als je de camper niet kan en men praat toch over een groot bedrag , adviseer ik om de camper een conditie inspectie te laten uitvoeren . Kijk oo naar het ledig gewicht en het max gewicht op kenteken ,en als momenteel max 3500 kg is , kan hij opgewaardeerd worden naar een hoger max gewicht , wat wel betekend dat u een C1 of een C rijbewijs moet hebben .
 3. Emiel , dit hangt er van af welke accu je monteert heeft . verder is het een heel duidelijke lader daar is niets mis mee .
 4. supreme

  dometic oven

  Ik had een werktekening nodig van mijn oven , ik had contact opgenomen met Dometic nl ik kreeg keuring een mail terug met de tekening van mijn oven , kunt u daar ook niet informeren voor onderdelen .
 5. Wim , ik wil wel even opmerken dat er een verschil is tussen geen spanning en een te lage spanning , en het laatste daar heb ik over geschreven .
 6. Emiel , kan het niet zo zijn dat de spanning van 230 volt veel te laag is , dat komt nog al eens voor ook in Nederland .
 7. GeMa , de ene keer zie ik dat het gewicht niet mee speelt ( bv klasse 2 ) en nu wordt het weer opgenoemd , ik heb zelf de ervaring dat het gewicht niet relevant was /is Rij met een 285 hoge camper met een max van 3800 kg en ik heb altijd zowel in Frankrijk als in Spanje Klaase 2 betaald . Ps ik heb geen tolbadge .
 8. supreme

  Deur blijft niet open

  Jos , mijn camper is geen koelwagen daar zet je zin ding op maar niet op een camper is mijn mening , punt uit .
 9. supreme

  Deur blijft niet open

  Om zon ding op je camper te plaatsen vind in afbreuk ( slordig )van de camper , maar daar mag ieder zijn mening over hebben .
 10. Is u accuspanning niet te laag , even meten als hij aan staat ( koelen ) , in dien hij dit nog wil
 11. Een bedrijf in Noord-Holland , in Alkmaar zit de Fa Somerenberg die is Canal Digitaal dealer , ik ben daar ook een keer geweest voor update en reparatie , even bellen .
 12. Wat betreft luchtvering , is het advies om de balgen bij een lege camper even op een hogere druk te zetten zodat de balg iets verder afrolt ( even hoger zetten ) en dan even controleren of er geen weg gruis aan de stalen ronde potten zit , want als hij weer in veert kan de balg ( en ) beschadig raken en uit eindelijk lek , het komt zelden voor maar het kan wel Ps als je er ondergaat liggen dan wel even het chassis op blokken met een steunpoot of houd
 13. supreme

  Deur blijft niet open

  Er zijn twee uitvoeringen die van mij was ook versleten ( ADRIA ) maar de camper dealer het een verbeterd exemplaar , n.l dat deel wat op de wand van de camper zit is nu draaibaar zodat hij in zijn geheel klemt over de hele breedte , en dat doet de oude niet .
 14. Als er nog zoveel onduidelijkheden zijn met dit type koppeling gekoppeld aan de robot versnellingsbak . Waarom neem je niet een gewonde handschakeling dit is te minste veel bedrijf zekerder .
 15. Er is al eens in de kamer gesproken over het misbruiken van de camperbus , wacht maar af . ik heb al eerder aangegeven wat er met de oldtimers is gebeurt geheel terecht , maar wel jammer voor de juiste gebruikers .
 16. Ik heb thuis een Bruinzeel uitvoering 4 draads en misschien heeft die een tekening op internet staan .
 17. ik had ook een Blaupunk in mijn luxe auto c.a 2010 het type weet ik niet meer , maar als hij stroomloos was geweest , dan bij het weer aanzetten vraatd hij om een 4 cijferige code ( anti diefstal )en die zit normaal bij de nieuw levering van de radio/nav .
 18. Ik bedoel aan de voor kamt ( kop ) van de camper
 19. Hier rijst nog de volgende vraag , heeft u ook breedtelampjes aan de voorzijde van u kamper wit uitstralend .
 20. Wij hebben ervaring met Prostor , onze zijwand wordt gemonteerd met een inverende stang . wij schuiven de stang boven in de zijwand en plaatsen de stang op een bevestiging punt in de kap van de luifel , en dan in de luifel end balk , dan zet je de luifel hoogte zo dat het zijwand horizontaal hangt aan de onder zijde . Bij de zijwand zat de stang een hulpmaterialen er bij met een tekening .
 21. Voor dat u deze wil vervangen controleer wel even bij demontage of het startdraadje aan het relais van de startmotor ook wel goed contact maakt , anders vervang je hem voor niets . Maar gezien de leeftijd kan het de startmotor wel zijn .
 22. Het grootste probleem bij dit type startmotoren is dat bij ouderdom de borstel door b.v slijtage of vervuiling geen contact meer maken met het anker daar door krijgt het relais geen massastroom en kan hij de bendir niet in werking zetten enz . Nood oplossing is soms het een hamer even op de startmotor slaan .
 23. Eef u zegt niet starten , dat kan voor mijn twee begrippen zijn , wil de motor niet starten ( startsysteem werkt niet ) of wil de motor niet aanslaan .
 24. Hier een overzicht hoe een accu zich gedraagt , zonder lading AGM merk Beout 120 Ah is in de stalling gegaan en los gekoppeld via schakelaar op 15-09-2020 en is gemeten op 19-02-2021 spanning was toen 12,99 volt , en het laatst gemeten op 15-050- 2021 spanning ook 12,99 volt . Start accu merk Bosch 100 Ah is losgekoppeld op 19-02-2021 had een spanning van 12,91 volt , en is weer gemeten op 15-05-2021 en had nu een spanning van 12,84 . U kunt dus zien dat een AGM eigenlijk niet ontlaad , maar de start accu wel , maar is ook maar weinig . Ps startaccu s van 4e maand 2018 en de AGM van 4e maand 2016 .
×
×
 • Nieuwe aanmaken...