Ga naar inhoud

vrij overnachten met camper


campaan
 Share

Recommended Posts

Heeft iemand  met gezond verstand ervaring met vrij overnachten in Denemarken, Noorwegen, etc. Ik weet wat alle officiële regeltjes zijn, maar je doet niemand kwaad met vrij overnachten op een plek waar je niemand stoort en van je VRIJHEID  en  stilte kan genieten = niet op een kluitje (tegen betaling) met anderen in een rij gaan staan, yeah! Concreet : Heeft er iemand ergens een bekeuring gekregen?

Link naar reactie
Share on other sites

Voor zover ik weet mag je in Denemarken niet vrij staan. Wij hebben er een keer vrij gestaan op een bospad toen we midden in de nacht met de boot uit Noorwegen kwamen. In Noorwegen hebben we heel veel vrij gestaan toen we een reis van zes weken naar de Noordkaap (een beetje een kermis) gemaakt hebben. Dit was een parkeerplaats met keurig toilet aan de E6 tussen Alta en Tromso.

 

Of ik gezond verstand heb , weet ik niet.

 

Een bekeuring voor vrij staan hebben wij in 18 jaar camperen nooit gehad, ook niet in Nederland. We zijn wel een keer weggestuurd in Spanje, maar dat was in een natuurreservaat en dat hadden we kunnen/moeten weten.

 

098Skardalen.JPG

aangepast door Busje
Link naar reactie
Share on other sites

Dag, de charme van Noorwegen is juist dat vrij staan mag. De laatste jaren is het wel iets moeilijker geworden omdat Noorwegen, door overlast van camperaars, gedwongen was op sommige plekken verbodsborden te plaatsen. Maar Noorwegen is een schitterend land om met de camper door te reizen.

Veel plezier alvast. 

Wij gaan in 2021 ook weer. 

 

En, nee, geen bekeuringen 

 

Hennie

aangepast door Hennie
Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 months later...

goedenmorgen.

wij hebben een boek van denemarken waar je kunt staan bij een boer of manufactuur,het boek kost 35,00 euro en dan mag een jaar lang

gratis van deze plekken gebruik maken.

dit zijn leuke adressen vaak in de buurt van de natuur en kleinschalig.

indien u interesse hebt stuur even een mail naar  info@monnikhof.net 

Link naar reactie
Share on other sites

  • 3 months later...

In Denemarken zoals ook in alle landen mag je gewoon parkeren met de camper. In het camperboek van o.a. Denemarken, Noorwegen en Zweden  enkele jaren geleden stond de definitie dat activiteiten in de camper onder parkeren valt. Je mag dus gewoon overnachten. Ook al staat er camping verboden, mag je er gewoon parkeren en overnachten. Dit is bijna in alle landen zo, maar alleen in Nederland is een uitzondering waar het officieel verboden is om te overnachten. 

Als je een geschikte (veilige) plaats op zoekt hebben wij er nog nooit problemen mee gehad. Camping gedrag moet je voorzichtig mee zijn, dus geen zitjes en geen zonnescherm.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 months later...

Overnachten in NOorwegen is geen problem, het land Kent het zgn allemansrecht, dus je mag overal staan tenzij er privat stat.

je komt echt op de maoistene plekter, als het kan gaan we ieder kara, 2021 wordt evn afwachten.

Een tip bij het vrij staan, zet uw camper neer in de richting waarin u de andere dag weg wil rijden, er kan zich een calimiteit voordoen dat u weg moet dan is het alleen starten en weg wezen.

l

Laat geen rommel achter en ga niet boven op elkaar staan. echt waar je ziet wat vreemde dingsen bv mensen die zo wegrijden met de vuilwater tank open etc.

 

Veel plezier in Noorwegen

664C053B-B8F1-4636-A83C-8B205540211E.jpeg

Link naar reactie
Share on other sites

In Zweden mag je in de vrije natuur overnachten, hoewel je beleefdheidshalve de eigenaar van de grond wel even om toestemming moet vragen, als dat mogelijk is. Overnachten mag langs de weg en op reguliere parkeerplaatsen, ook langs snelwegen, maximaal 24 uur.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...