Ga naar inhoud

campaan

Members
 • Aantal items

  63
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door campaan

 1. Hallo, klinkt allemaal eigenlijk best logisch. Ga binnenkort als camper weer eens buiten stallingsruimte komt op onderzoek uit. En wie weet kan ik zo zelf doktertje spelen en probleem simpel oplossen alvorens te gaan tanken. THX.
 2. Ik zou het niet weten, ik ben ook geen monteur. LPG fles met buitenaansluiting is drie jaar geleden nieuw geinstalleerd in nieuwe camper. Maar dus compleet onbetrouwbaar en balen (stressvol) , als je door dit defect op vakantie zonder gas komt te zitten.
 3. Werkplaats heeft inmiddels binnenwerk van grijze alufles al gewisseld en meerdere malen compressordruk gezet op "buitenklep" bij de instroomopening voor tanken van gas. Ben er niet aldoor bijgeweest. Iets, maar wat, gaat gewoon in de tijd vastzitten, maar hoe kan je dat voorkomen? Zit duidelijke meter op fles, dus kan precies zien hoeveel er nog in zit. Als er weer aan gewerkt is, dan kan ik weer ruimschoots LPG aanvullen (voor weer maanden reizen). Zoek nu naar de óórzaak en niet na telkens het (stressie) gevolg bestrijden.
 4. campaan

  LPG klep(?) zit vast of ?

  Heb inmiddels vele, vele malen geen LPG kunnen tanken in de gasfles met buiten vulopening (voor koken / verwarming). Slechts paar centen. Telkens naar werkplaats en dan kan ik weer één keer tanken en dan meestál weer hetzelfde probleem bij de volgende keer tanken, Iemand een idee, waar dat in kan zitten. Gaat er een klep vastzitten of zo? Is zeer irritant / stressvol, als je half jaar of langer rond wil reizen. Heb ook een dieselverwarming, maar toch.
 5. Bij onderhoudsbeurt gaat men oooook voor de koppelingsplaat ènkel af wat men vindt via de diagnosestekker. Ter preventie, start ik na contact aanzetten bak eerst zelf in neutraal gezet te hebben = zeker geen verbinding. Zet bak ook zelf in neutraal bij wachten voor stoplicht, etc. Wie weet slim?
 6. Hoe lang moet deze Fiat 'plastic' soap nog door blijven gaan? Van Fiat noch NKC moeten we als camperaars verder een oplossing verwachten. De oorzaak is duidelijk : absurde plastic delen. Fiat camperaars verenig u en samen naar de rechter? Europees recht : recht op een goed en degelijk product.
 7. campaan

  Pechhulp

  Wat is de beste oplossing voor een abonnement op pechhulp onderweg (Europa) voor Fiat Ducato? Via de dealer? Tips welkom.
 8. In mijn Duitse Ducato Betriebsanleitung (2016) van 370 blz. staat hierover niets vermeld, zover als ik kan nazien. Daarom handig deze rubriek : danke schön.
 9. Tweemaal dank. Nu is het mij wel duidelijk geworden : goede uitleg van Pierre èn ook nog eens die duidelijke foto van Arie54. Ik heb nooit geweten dat bij die slotopening iets aangegeven staat.
 10. Ik ga het de dealer wel vragen bij de onderhoudsbeurt deze maand, want zo op papier "de verste stand als de motor wordt aangezet", ik begrijp er nog steeds helemaal niets van die term AVV. Vroeger was autorijden nog simpel en leuk.
 11. Dank voor informatie, misschien kijk ik niet goed, maar kom ik nu met de vraag : wat is die stand AVV voor de sleutel ? De stand dat alle lampjes op het display branden? Trouwens ingewikkeld allemaal.
 12. Buscamper ideaal om wild te overnachten everywhere, mits niet voorzien van al dat lelijke stickergedoe aan de buitenkant. Mijn Hymer buscamper heeft tot mijn grote verbazing geen enkele thermische isolatie : niets achter de binnenpanelen / plafond. En dat is uit maaaandelange ervaring koud 's nachts, bibber, bibber. Het alkoofmodel is in principe opgebouwd uit geisoleerde panelen, dus voor lente, herfst, winter aan te raden.
 13. Betreft punt 2. Heel graag informatie over dat noodloopprogramma en hoe doe je dat dan?
 14. Wie verwacht ook deze compleet ONlogische(!) uitsluiting van schade bij achteruit rijden? Want juist dat is júist de bottleneck voor velen bij het rijden met een camper naast het mogelijk uitwijken van de achterkant bij bochten. Op mijn zelf gekochte camper heb dáárom camera èn achteruitrij piep besteld: dubbel veilig. Een van twee zou eigenlijk ook standaard op elke (huur)camper moeten zitten.
 15. campaan

  thermische isolatie

  Dat is nu net het probleem met Hymer, je verwacht vanuit vroeger en voor die prijs topklasse en heden ten dage is de kwaliteit gewoon arrogant SLECHT. Er zit dus GEEN isolatie in.
 16. Heeft iemand met gezond verstand ervaring met vrij overnachten in Denemarken, Noorwegen, etc. Ik weet wat alle officiële regeltjes zijn, maar je doet niemand kwaad met vrij overnachten op een plek waar je niemand stoort en van je VRIJHEID en stilte kan genieten = niet op een kluitje (tegen betaling) met anderen in een rij gaan staan, yeah! Concreet : Heeft er iemand ergens een bekeuring gekregen?
 17. campaan

  EGR klep

  Veel dank voor alle goede adviezen, beter om NOOIT meer voor een Fiat te kiezen, want het zijn losers! Ik koop een basisauto om zorgeloos te kunnen reizen en niet om eindeloos gesodemieter te hebben met dit waardeloze merk! Trouwens camperbouwers kiezen dit merk ENKEL omdat de basisauto met gigakoritng = eigen geldelijk gewin aan te kopen is. Kwaliteit is van geen enkel belang, maar dat moge duidelijk zijn, ja toch.
 18. Ik heb een halve dag in een deuk gelegen, wanneer ik dit bericht las. Fiat Ducato Comfortamatic is een gewoon een geestelijike gestoorde auto!
 19. campaan

  thermische isolatie

  Heeft er iemand ervaring met het achteraf aanbrengen van thermische isolatie in wanden en dak van een campervan? Mijn Hymer campervanvan 2017 heeft namelijk geen enkele isolatie. Bibberend koud dus soms. Komt ook nog door van die zogenaamd altijd ventilerende dakluiken (schoorstenen voor warmte naar buiten) van MPK, waardeloos: als het buiten waait, waait het ook binnen.
 20. Ik begrijp uw bericht, maar daarom wordt een gebruiker compleet gek anno heden : het nieuwe "normaal"? Voor een koppelingsplaat mag je toch minimaal 100.000 kilometer of meer rekenen. En heb je volgens Europees Recht, recht op een duurzaam product. Waar blijf je ook anders? Dus collectief op naar de rechter! Alle klanten willen toch in alle rust en VERTROUWEN kunnen reizen, ja toch?
 21. Hoe mooi zou het leven kunnen zijn als die waardeloze Comfortmatic compleet VERVANGEN zou kunnen worden door die 9-traps automaat, ja toch? Of anders weer door een normale schakelbak. Dan rijdt een mens niet aldoor met kromme tenen of het wel goed gaat die dag. Ik wacht op het antwoord van onze deskundige : Marco Verpilio ............
 22. U bent duidelijk de SLIMste van alle leden, triest evenwel dat er zoveel afgeprutst wordt met 'automaten' en vooral bij ............... Fiat Ducato met zijn Comfortmatic! De prijs wordt uitgereikt aan trotse Marco Verpilio!
 23. Beste mensen, een enorme waarschuwing of beter een negatief reisadvies voor Frankrijk. Voor enkele kilometers te hard, kreeg ik na maanden een bekeuring op de mat. 54 kilometer ipv. 50 levert een forfataire boete op van 135 euro (tot 20 km. te hard altijd dat idiote bedrag). Heb net geprobeerd bezwaar aan te tekenen via internet, maar die pagina is 'toevallig' in onderhoud. Wat is de wereld verziekt en Frankrijk inmiddels dus ook al. Gele hesjes succes straks na de lockdown met het vernielen van de duizenden nutteloze snelheidscamera's. Die dingen hebben vrijwel nooit iets te maken met verkee
 24. "Geweldig" Marco van Fiat, ik heb helaas(!) ook met u contact gehad in het verleden, dat u zo achter uw ONBETROUWBAAR product (= uw salaris) blijft staan. Wij kopen niets voor uw gladde praatjes. Geen woorden maar daden. Betreft uw bericht van 17 juli j.l. Het is in- en intriest, dat je als klant ELKE DAG met zoveel onzekerheid de weg op moet gaan met de Comfortmatic. Dat moet niet nodig zijn !!!!! Als Fiat nu gewoon eens ballen toont en al die onbetrouwbare koppelingsplaten met plastic nokjes (welke idioot verzint dit) heel simpel onder coulance vervangt voor duurzame, kunnen we deze tr
×
×
 • Nieuwe aanmaken...