Ga naar inhoud

Advies navigatie


Hylkebaas22
 Share

Recommended Posts

Hallo beste mede camperaars 

Wij zijn sinds een jaar in het bezit van een " oude "  camper uit 1995

Wij zien onderweg mensen die wel 2 navigatie,s op het dashboard hebben .

Nu Wij in Frankrijk zijn ,  en wij  op de telefoon met Google maps  rijden ,   met daarnaast een Tom Tom,    blijkt dat deze beide het soms op de CRUSIALE momenten niet altijd met elkaar eens zijn .

En dat is vooral op drukke punten ,  zoals rotonde,s erg vervelend !

Terwijl beide ingesteld staan :   vermijd tolwegen .

Wie kan hier advies in geven wat is de beste en simpelste  (  want wij zijn geen techneuten )  Navigatie voor ons als beginnende camperaars 

 

Alvast bedankt voor jullie mee denken 

 

Link naar reactie
Share on other sites

Ik gebruik ook een extra GPS en ervaar hetzelfde probleem. Ik bereid mij dan ook voor door eerst op de kaart de route te bepalen en hoofdpunten op een papiertje bij de hand te houden. Globale route dus gewoon mede op borden te bepalen. Ik gebruik de GPS alleen om via de binnenwegen ergens heen te gaan. Door enige voorbereiding nooit problemen meer gehad.

aangepast door Basher
Typefouten weghalen
Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Klopt wel, is een bekend probleem. Komt omdat de ene route volgens het systeem dan bijvoorbeeld 100 meter korter kan zijn of een tijdwinst oplevert van 1 minuut.

Maps claimt de actuele verkeerssituatie mee te nemen, vandaar dat die weleens andere routes aangeeft.

 

Heb zelf een ingebouwde Pioneer en een losse Tomtom camper. Die zijn het ook niet altijd eens met elkaar.

 

Kies degene die je het meeste vertrouwd......

Link naar reactie
Share on other sites

Als je 3 verschillende navigatiesystemen naast elkaar gebruikt is het vrij normaal dat deze elk een eigen route en advies kunnen geven, dat is op zich niks bijzonders.

Elk systeem gebruikt eigen data en algoritmen om de beste route te bepalen en soms kunnen hier dan verschillende opties uitkomen. Netto netto maakt dit niet uit.

 

Bij de keuze voor een nieuw navigatiesysteem volgt altijd eerst de vraag of de navigatie geïntegreerd moet zijn in de radio, of dat deze apart van de radio moet komen.

 

Een (camper)radio/navigatiesysteem is vaak 2DIN hoog, ofwel de grote modellen autoradio's met groot display en deze moet wel in het dashboard passen.

Er zijn merken als Alpine die 1DIN radio/navigatiesystemen hebben maar hierop zit haaks nog steeds een groot display wat misschien in de weg kan zitten voor de rest. En niet minder belangrijk; het moet qua pasvorm en bekabeling aansluiten op een merk x cabine van een camper uit 1995.

Het voordeel van dit soort autoradio/navigatiesystemen is wel dat er vaak Apple CarPlay en Android Auto op draait zodat je de telefoon erop aan kunt sluiten als extra. De navigatiesystemen die op de smartphones staan zijn vaak met gratis updates en worden op deze manier op het prettig grote scherm van de autoradio weergegeven.

 

Een simpele plug and play oplossing is een los navigatiesysteem en dan bij voorkeur specifiek voor een camper zodat je de maten in kunt geven i.v.m. ongeschikte wegen. Op dit moment is de TomTom Camper Max en de Garmin Camper 795 een populaire losse navigatie, die ook via de smartphone kunnen communiceren voor updates, etc. De navigatie plak je met de zuignap aan de voorruit, of zet je op het dashboard, 12 volt stekker in de sigarettenplug, maten van de camper ingeven en navigeren maar.

 

Wat ook nog gedaan wordt is een oudere kleine tablet in de telefoonhouder van de Ducato klemmen en hier de betaalde Sygic Truck/Camper app op installeren. Het voordeel van een groter scherm van een tablet die misschien al in bezit is wat geld kan schelen en de optie om de tablet ook voor andere zaken te gebruiken. Het enige wat je hebt zijn de kosten voor de jaarlijkse navigatie app updates.

Wil je daarbij live verkeersupdates voor files en omleidingen dan moet de tablet online zijn, of via een hotspot van de telefoon, of via een eigen interne data simkaart.

 

aangepast door Camper-T
Link naar reactie
Share on other sites

Sterker nog, m'n campermaatje en ik gebruiken als we samen reizen ieder Google Maps, maar daar komen ook verschillende resultaten uit, terwijl we de instellingen zoveel mogelijk (1x iOS en 1x Android) op elkaar hebben afgestemd.

 

Bottem line, gebruik ook je gezond verstand en kijk af en toe ook eens op de wegbewijzering. En...., de reis is ook onderdeel van de ervaring, laat je ook eens verrassen (niet onaangenaam) met een afwijkende route.

aangepast door GeMa
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...