Ga naar inhoud

GeMa

Members
 • Aantal items

  163
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

GeMa won de laatste dag op 2 februari

GeMa had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

GeMa's Achievements

12

Community reputatie

 1. GeMa

  zelf wegen camper

  Simpel, ga naar een officiële weegbrug en laat de beladen camper wegen. Voor 5-10 euro krijg je een weegbrief en weet je waar je aan toe bent. Officiële weegbruggen worden regelmatig geijkt, dus je weet aardig zeker waar je aan toe bent. En ja, ook die hebben een marge, maar dat is met alles zo.
 2. GeMa

  Deur blijft niet open

  Gasveer op de deur.
 3. Vorstbeveiliging van de Truma ketel?
 4. GeMa

  regensensor

  Brink heeft ook een losse unit voor inbouw achteraf.
 5. Ik weet dat er al heel wat water onder de brug is gegaan over dit onderwerp en dat meningen verschillen tot aan heftige tegenstellingen aan toe, maar één tip, een leverancier die zegt dat het een simpele drop inn is, die lult of heeft niet de nodige vakkennis. LiFePO4 accu's hebben een specifieke laadkarakteristiek met hogere laadstromen. En ja, een goed BMS neemt een deel van die zaken voor z'n rekening, maar zeker (maar niet alleen) voertuigen met een intelligente dynamo hebben aanpassingen nodig aan acculader en/of een booster. Ook de kabels moeten berekend zijn op de hogere laadstromen.
 6. GeMa

  regensensor

  Onder andere Maxxfan, Brink, Heki en Dometic hebben versies van hun dakluiken met een ingebouwde regensensor. Sommigen ook voor achteraf inbouw. Dus, om welk type dakluik gaat het? Dan de fabrikant benaderen of achteraf inbouw mogelijk is of dat desgewenst het hele dakluik vervangen moet worden. Wil je alleen een melding (op je smartphone of zo) ontvangen, dan wordt het denk ik zelf wat knutselen.
 7. GeMa

  Ford of ....

  Tja..., over smaak valt niet te twisten. Wij hebben recent een (nieuwe) Knaus camper op Fiat Ducato (140 pk Euro 6D temp, 9 traps automaat) gekocht en zijn daarover best tevreden. Wat kleine afwerkingsklachten door Knaus, maar voor de rest OK. Echter (dit was onze 1e camper) als ik nu zou moeten kopen zou ik serieus de nieuwe Knaus VAN TI PLUS PLATINUM SELECTION op MAN overwegen. Betere techniek en betrouwbaarheid, 160 pk (met 8 traps automaat), betere afwerking (MAN), standaard luchtvering etc. etc. Kom je met wat extra's al snel richting de 100.000 euro, dat wel en moet je eigenlijk de 4000 kg versie nemen (C1 rijbewijs), maar dan heb je in mijn ogen de ideale compacte (nog geen 7 meter) 2 (4) persoons camper. Bij Chausson kun je trouwens bij meerdere modellen kiezen tussen Fiat of Ford, misschien ook een optie.
 8. De dealer is de eerst aan te spreken partij. Daar is de koop/verkoop geweest en volgens het NL en EU consumenten recht moet je die eerst aanspreken voor gevolg of vervolg schade.
 9. Nu alvast melden/claimen om later eventueel garantie te kunnen houden. Is duidelijk een fabricage fout en daarvoor gelden andere regels.
 10. Euro 6D temp met Adblue, zijn er wel, maar is even zoeken.
 11. Kijk even op ANWB.NL Je kunt via een link direct de sticker bestellen.
 12. Afhankelijk van het type scherm en de camper heb je een rafter (of spanstang) en bevestigingskit nodig. De bevestigingskit monteer je vast in/aan de bak van het scherm. Wil je de wand links en rechts gebruiken dan heb je een tweede bevestigingskit nodig. Als het goed is zit er één kit ingesloten bij de zijwand.
 13. Je mag van een (dure) camper van 3-4 jaar oud toch wel meer verwachten dan dit. De (fabrieks) garantie mag dan voorbij zijn, er is ook nog zoiets als productaansprakelijkheid. Ik zou adviseren eerst de verkoper (dealer) hier op aan te spreken om dan als die niet meewerkend is, hem in gebreke te stellen en al dan niet met een advocaat (rechtsbijstandsverzekeringen) je gelijk te halen. En ja, dat kan gedoe geven. De dealer verwijst natuurlijk naar de fabrikant, maar dat is niet correct, de verkoper is voor jou de eerst aangewezen partij. En fabrikanten duiken meteen als ze op productverantwoordelijkheid gewezen worden, maar de wet is hier heel duidelijk over. Echt, de aanhouder wint!
 14. Bij werkt het ook, zowel op iPad als iPhone. Moest na de laatste update wel eerst de oude app’s handmatig verwijderen en daarna de nieuwe opnieuw installeren. En nee, de offline functie werkt niet (meer).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...