Ga naar inhoud

vespaman

Members
  • Aantal items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

vespaman won de laatste dag op 14 februari

vespaman had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

vespaman's Achievements

5

Community reputatie

  1. Ik zou met zo een gewicht gaan voor een geremde aanhanger. Ongeremd 750 kg achter da camper mag technisch gezien wel, maar bij remmen blijft het duwen. Zeker als je wat gaat stijgen op heuvels/bergen en je dan daarna dus naar beneden gaat. De aanhanger zal je blijven duwen, je moet dus steviger remmen. Naast je 3500 kg van je camper, ook nog die 750 kg extra. Je zou kunnen kijken voor een koetstrailer. Die zijn "p;at" en je kan de auto er op rijden c.q. lieren. Tik op MP koetstrailer in en je zal er veel van vinden. Voordeel is ook dat hij wat lager is. Heb zelf een Debon cargo 1300 achter de camper hangen. Voordeel helemaal dicht, polyester opbouw, met een oprijklep erin. Kost wel serieus geld, maar had ik er voor over om 2 motoren ongezien te vervoeren. Voordeel is ook dat als de kinderen nog eens meegaan, zij hier in kunnen slapen !
  2. Tank dan niet de gewone diesel, maar de Ultimate/Excellium etc versie. Daar zit minder ethanol in. Ook voor de winterstalling veel beter. Kost ca 10 cent meer (bij Total). Maar een wat zuiverdere diesel. Zullen vast wel mensen op reageren die het er niet mee eens zijn, maar iets wat ik nu al jaren doe. Zelfs met de motorscooters tank ik geen euro 95, maar euro 98 meer omdat die 95 funest is voor de leidingen van de scooter. Staan ook hele winter stil, lopen met 1 tik weer in het voorjaar.
  3. Mooi om te lezen hoe lief wij voor elkaar zijn in de digitale wereld. Maar de stallingsplaats is vergeven. Inderdaad een box in Schagen kopen is iets heel anders dan een stallingsplaats aanbieden. Voor dat bedrag in Schagen kan je 40 jaar mijn stallingsplek huren.
  4. Ter overname aangeboden plaats in camperstalling, tussen Hoorn, Andijk en Medemblik. Vanaf begin april 2024 Kleinschalige stalling in schuur met betonvloer, hoge en brede overheaddeur. Staan nu ca 6 campers. Zelf in en uitrijden en sleutels bij je houden, dus niets afgeven etc. Wel even dag van tevoren via de whatsapp melden voor ophalen en terugbrengen (niet op zondag), wel nog in vroege avond. Prijs 60 euro per strekkende meter, evt stroom 25 euro per jaar. Tijdvak loopt van oktober tot oktober ieder jaar. Contant betalen in september. Overname is de prijs die ik betaald heb voor de resterende 6 maanden van mijn stallingscontract. (betaald voor 7 meter, incl stroom) In oktober zelf regelen met eigenaar, gegarandeerde plek !!
  5. alleen NPO 1 etc. Geen RTL of SBS zenders. Handiger is om als je Ziggo of KPN heb het via de app van hun te doen. laptop op TV aansluiten en via de WIFI tv kijken. Geen WIFI dan even van je gsm een hotspot maken en je kan kijken.
  6. Klopt wel, is een bekend probleem. Komt omdat de ene route volgens het systeem dan bijvoorbeeld 100 meter korter kan zijn of een tijdwinst oplevert van 1 minuut. Maps claimt de actuele verkeerssituatie mee te nemen, vandaar dat die weleens andere routes aangeeft. Heb zelf een ingebouwde Pioneer en een losse Tomtom camper. Die zijn het ook niet altijd eens met elkaar. Kies degene die je het meeste vertrouwd......
  7. Heb dat ook een keer gehad, nu alweer 3 jaar terug. Bij Peerdeman in Grootebroek lag hij toen gewoon op de plank. Binnen een dag weer rijden. Kosten vielen nog mee.
  8. Dank voor je reactie. Zal ze een mail sturen.
  9. Iemand ervaring hiermee ? Bij de laatste wasbeurt met de borstel denk ik het kapje van de achteruitrijcamera van de Pepper afgevallen. Dacht geen probleem, ga langs de dealer en bestel een nieuw kapje. Helaas, niet los leverbaar via Weinsberg. Nu maar vastgekit etc, maar toch vreemd dat er geen los kapje te bestellen is en de enige optie een hele nieuwe achteruitrijcamera is ? Iemand enig idee hoe ik dat kan bestellen ?
  10. vespaman

    Levelsysteem

    Sinds april een E en P systeem eronder laten zetten. Wel een hoop geld, maar nu al de hele zomer er vreselijk veel plezier van. De camper staat in no time waterpas, een ook niet onbelangrijk veel stabieler dan met de losse pootje achter en de levelers vooraan. Je kan nu door de camper stampen zonder dat alles beweegt. Ja een hoop geld, maar voor het gemak meer dan waard.
  11. Is geen verschil, alleen de prijs. In een tankje is tig keer duurder, dan gewoon los aan de pomp bij de vrachtwagendieselpomp (3x woordwaarde). Losse tank bij benzinepomp al snel rond de 10 euro. Bij Action, iets van 5 euro per 5 liter. Vorig jaar eind van de zomer bij de benzinepomp, 60 cent de liter (zal nu misschien wat duurder zijn). Voordeel is dan dat je zeker weet dat je Ad Blue tank helemaal vol is en je weer een eind kan rijden. Voordeel is ook dat je niet snel zal morsen ! Plus als die plastic tankjes is dan ook weer slecht voor het milieu. (Beetje compenseren met die dieseluitstoot die wij allemaal maken).
  12. Het zijn perfecte aanhangers. Alleen wat fors aan de prijs. Voordeel is wel dat je wat "korter"bent. gebruik al jaren een Erde aanhanger (PM310), 10 inch wielen en ca 2.25 lang. Weegt nauwelijks iets, valt helemaal binnen de camper. Kan je ook op zijn "kont"opbergen tegen een muur etc aan.
  13. vespaman

    Aankoop matrassen

    de matrassenman in Enkhuizen. Op maat gemaakt, in eigen bedrijf, dus niet uitbesteed etc. Kan helemaal tot op de millimeter nauwkeurig gemaakt worden. Ook je eigen hardheid kan je in overleg met hun bepalen. Werken op afspraak in de showroom. Netjes geholpen. Onlangs zelfs nog de kussens van de bank in de woonkamer laten vervangen door hun. Paste perfect en hele nette prijzen.
  14. Ben al jaren verzekerd bij camperverzekerd.nl. Gelukkig nog nooit schade of iets dergelijks gehad...... Maar als ik een vraag heb, krijg ik binnen een paar uur een reactie via de mail. Als ik bel, meteen iemand aan de lijn die weet waar het over gaat, en dan meteen bevestiging via de mail. Was toen voor mij echt de goedkoopste. Met hele goede voorwaarden. Altijd de moeite waard om te vergelijken.
  15. vespaman

    Adblue

    Je kan inderdaad gewoon AbBlue tanken bij de benzinepomp, stukken goedkoper en makkelijker. Meestal tank ik het langs de snelweg omdat het daar altijd verkrijgbaar is. In steden heb ik niet zo vaak gezien. Hou er wel rekening mee dat het net als diesel een beetje opkolkt. dus denk niet meteen bij de eerste keer "afslaan" van het vulpistool dat hij vol zit. Dan nog even rustig doorknijpen. In Oostenrijk en Duitsland gewoon bij de truck diesel gaan staan, daar zitten ze meestal links en rechts van de inrijstraat. Tankje van de Action dan als reserve voor noodgevallen meenemen ! Die is inderdaad het goedkoopste, stukken goedkoper dan bij de reguliere pompen. Vragen snel tussen de 10 en 15 euro voor een 5 liter tank.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...