Ga naar inhoud

Condens onder matrassen camper


IngridJolanda
 Share

Recommended Posts

Condens onder vaste matrassen in camper.

 

Wij hebben een, nu 6 maanden oude, camper en hebben last van condens onder de matrassen van de vaste bedden. Het maakt daarbij niet uit of wij nu hier in de kou verblijven of in de warmte in het zuiden.

De fabrikant geeft aan dat wij extra moeten ventileren (hetgeen wij al deden voor dit advies), maar dat lijkt zinloos omdat de matrassen, weliswaar op veerschotels liggen, maar rondom opgesloten zijn in een keurige, gesloten, rand en er dus geen lucht onderdoor kan stromen. Wij zetten nu de matrassen iedere dag rechtop om deze en de bodem goed te laten drogen, maar dat is een allesbehalve fraaie oplossing. 

 

Dealer en fabrikant zeggen dit probleem nooit gezien te hebben.

 

Wie kent dit probleem en, wat belangrijker is, hoe is het op te lossen?

 

Ingrid van Hoevelaak.

Link naar reactie
Share on other sites

Beste,

 

Ik heb dit probleem ook gehad met mijn eerste (gehuurde) camper. Matrassen lagen op een volledige vloer in de alkoof. Het viel eerst niet op maar na een week leken de matrassen een natte spons. Bij onze huidige camper hebben we een lattenbodem onder de matrassen. Bovendien ligt de buis met warme lucht langs die ruimte. Verluchten moeten wij ook vaak, maar dat doen we omdat tijdens de winter erg veel condens is op de voorruit. En in de zomer slapen we altijd met de ramen open...

Link naar reactie
Share on other sites

Als de matrassen in een gesloten rand/bak liggen dan hebben veerschotels of lattenbodems ook geen zin. Het vocht kan simpel niet weg en zal dus het vocht geven.

Over welk merk en type/bouwjaar camper gaat het? En heeft de dealer of zijn technische personeel al meegekeken in de camper of alles in orde is..?

Je zou eens kunnen zoeken naar eigenaren van een zelfde merk en type camper en naar hun ervaringen vragen. Bijvoorbeeld het CamperForum, die kent veel leden.

 

Wij hebben ook lattenbodems maar zonder gesloten bak, je kijkt door de lattenbodem naar de kledingkasten en de garage, ook de verwarmingsbuizen lopen er langs. Dit lijkt mij niet meer dan normaal want een matras moet zijn opgenomen vocht aan de onderkant kwijt, anders krijg je gegarandeerd schimmel.

 

Een oplossing 'kan' zijn om met een gatzaag zelf een groot aantal gaten in de bodemplaat te boren zodat het vocht weg kan. Kijk hierbij wel uit dat je geen leidingwerk, of bouwkundige zaken raakt en dat je bijvoorbeeld niet in de ruimte van de gastanks (gasbun) uitkomt. In de kledingkasten en garage uitkomen is op zich goed. Evengoed zou ik deze rigoureuze oplossing eerst met de dealer en/of fabrikant overleggen en optioneel met mensen die dit merk en type camper ook rijden en kennen. Bij elkaar blijft het toch een dingetje met een nieuwe camper en daar moet je eigenlijk niet gelijk in willen zagen. Het blijft een bijzonder geval...

  

aangepast door Camper-T
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...