Ga naar inhoud

Pierre

Members
 • Aantal items

  53
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Pierre won de laatste dag op 8 augustus

Pierre had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

6 Neutral

Over Pierre

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Wellicht helpt deze link. Onderaan staat een video van NKC met uitleg hoe een brander schoon te maken. https://www.caravaninformatie.nl/caravan/caravan---absorptie-koelkas/storing-verhelpen--onderhou.html
 2. Volledig mee eens Ferdie en goed geformuleerd. Overigens pas ik dit ook toe bij het gebruik van volautomaten. Nog een toevoeging: bij langere stilstand in neutraal (N) positie zetten om slip van de koppeling te voorkomen. . Voor langere stilstand hanteer ik (ruwweg) als ik denk dat het langer dan een 1/2-1 minuut gaat duren . Ter aanvulling: ik rij een 2.3 l, 150pk versie, 61000km, bouwjaar 2012, tot nu toe heel tevreden met de Comfortmatic
 3. Kijk eens op het contactslot. De positie AVV staat daar gemarkeerd
 4. Zie reactie van Ferdie. Je opmerking "ingewikkeld allemaal" is terecht. De handleiding schiet te kort in duidelijkheid.
 5. Arie 54: Inderdaad. Ik probeer te achterhalen of er mensen zijn met ervaring met deze noodloop functie.
 6. Pierre

  Koelkast

  Ik neem aan dat het een absorptie koelkast is. Thetford zegt bv in zijn gebruiksaanwijzing: "Werking van de koelkast op de accu is bedoeld om de temperatuur van de koelkast en inhoud te handhaven, wanneer deze reeds gekoeld zijn. - De koelkast werkt op de accu zonder temperatuurscontrole (continue werking).
 7. Gezien het aantal km (180,000km) neem ik aan dat hier sprake is van een normale slijtage van de koppelingsplaat en geen probleem met kunststof onderdelen. Ik heb 2 vragen over uw ervaring: 1) Heeft u op voorhand iets gemerkt, bijv. slip van de koppeling tijdens schakelmomenten en/of gas geven? 2) Heeft u, na storingsmelding, gebruik gemaakt van het noodloopprogramma (vertraagde start) om verder te kunnen rijden (naar bv een garage)?
 8. Als je wilt weten wat NKC mbt dit onderwerp doet, zie hun dossier over duurzaamheid: https://www.nkc.nl/zoeken/?tag=Dossier duurzaam camperen .
 9. Zie Fiat handleiding Comfortmatic. Daar staat in: "IMPORTANT Wanneer het bestuurdersportier wordt geopend, schakelt het systeem het hydraulische gedeelte in, zodat dit gereed is als de motor wordt gestart""
 10. Pierre

  Gasflessen

  Wellicht helpt deze link naar de ANWB web page. https://www.anwb.nl/kamperen/voorbereiding/gasflessen/opslag-gasflessen.
 11. Goed samengevat Peter. Zo lees ik het ook Groeten Pierre
 12. Zie webpage RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/water
 13. Kijk eens in de buurt of er een camperbouwbedrijf zit. Deze bedrijven hebben ervaring met isolatie aanbrengen. Kunnen je wellicht adviseren of ook repareren
 14. Ik ben het met je eens Supreme. Daarom heb ik ook verwezen naar de links van de rijksoverheid. De wet maakt onderscheid tussen wettelijke garantie en fabrieksgarantie. Zij zien de fabrieksgarantie als aanvulling op de wettelijke garantie. Wat betreft de wettelijke garantie: die kan veel langer zijn dan de fabrieksgarantie, de wet zegt dat het product zo lang mee moet gaan als u mag verwachten. Dan lijkt mij 2 jaar bij 25000 km veel te kort voor een koppelingsplaat. De links verwijzen overigens naar veel meer info mbt dit onderwerp. Men kan daar ook voorbeeldbrieven vinden en uitleg over w
×
×
 • Nieuwe aanmaken...