Ga naar inhoud

Magic Ed.

Members
 • Aantal items

  99
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  1

Magic Ed. won de laatste dag op 26 november 2019

Magic Ed. had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2 Neutral

Recente bezoekers van dit profiel

377 profielweergaven
 1. Tja Eriba is inderdaad Hymer. En Ridderbeks heeft ook een vestiging direct over de grens in Duitsland, daar zal hij die Hymers wel ophalen.
 2. Er is maar één deskundige die je dat helemaal goed kan adviseren en dat ook nog gratis doet. Dat is Alex Dickhoff. Je vindt hem wel met Google. Hij heeft een doe-het-zelf camperwerkplaats in Eindhoven en woont in Veldhoven.
 3. Magic Ed.

  Disponder

  @Koop: Helemaal goed begrepen.
 4. Ridderbeks geen Hymer dealer meer. Dat zou goed nieuws zijn. Waarmee belazeren ze kopers dan nu?
 5. Mijn ervaring is dat de NKC a.h.v. het forum een PB verzoek neerlegt bij de schrijver(s) over een bepaald onderwerp en dat dan een journalist een gesprek voert.
 6. Magic Ed.

  Matrassen

  Je snapt hem niet. Er staat geen 70 breed, maar 0,70 CM breed.
 7. Verkoop uw gebruikte Nederlandse camper zelf in Duitsland (of België) en spaar veel geld omdat u bij export ook de NL-BPM terug kunt krijgen. Hebben wij ook gedaan en hebben alles geregeld met hulp van SFA-Parkstad. Prima advies en service gehad van hen. Ook gratis schatting BPM-teruggave. Hier staat de info daarover: www.facebook.com/sfa.parkstad.6416/posts/129440847878349. En campers verkoop je in Duitsland via www.mobile.de, www.caraworld.de, www.autoline.de en www.autoscout24.de. Succes.
 8. Ik heb dit allemaal doorlopen compleet met foutieve RDW-info, te hoge rekeningen van hen en bezwaar daartegen dat ik gewonnen heb. Ook verkeerde afgifte van nieuw typeplaatje door Dethleffs en een RDW-keurmeester die het aangepaste Dethleffs COC-certificaat als fraude bestempelde, omdat een "geboortebewijs" slechts één keer afgegeven mocht worden. C1-rijbewijs halen met NKC-korting op de duo-opleiding van rijschool Theo van Bentum was een makkie. Om 7.00 uur de eerste meters gereden in de zes tonner en om 14.15 uur het papiertje in de pocket. Voor de verzekering en voor de APK van het voertuig verandert er niets. Voor de tolheffing verandert er in sommige landen wel iets, soms gunstiger soms minder. De grootste hindernis is momenteel het CBR met wachttijden van 6-8 maanden voor de keuringen. En die moet je hebben gedaan voordat je praktijklessen mag volgen en op praktijkexamen kunt. De twee theorie-examens haal je fluitend als je even 2-3 weken flink studeert uit de boeken en oefenvragen maakt.
 9. Magic Ed.

  Disponder

  Ja, de oplossing is simpel. Neem een badge van www.brobizz.com in Denemarken. Die koppel je gewoon aan de NL IBAN of Creditkaart. Neem je de Brobizz EasyGoPLUS, dan heb je gelijk ook de GoBox voor Oostenrijk er in. Deze tips kregen wij gratis mee bij de invoer van onze camper begeleid door SFA-Parkstad: Een tolkastje (grenzeloze Top Europ Badge) voor Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië vraagt u hier zeer voordelig (19,- euro) aan: https://www.area-enligne.com/Area/accueil.aspx?site=area&lang=NL&page=ACCUEIL. NB. De maandelijkse kosten worden alleen in rekening gebracht bij daadwerkelijk gebruik per land. Is uw camper door de RDW toegelaten voor een maximum gewicht boven 3500 kg dan hebt u in Oostenrijk een Go-Box nodig. Deze kunt u online aanvragen via: https://www.asfinag.at/toll/go-box-for-hgv-and-bus/ en in Zwitserland moet u dan bij de grensovergang de rijbaan voor bussen volgen en bij het grenskantoor onder overlegging van uw kentekenbewijs een knipkaart (12 maanden geldig) voor de Schwerverkehrabgabe kopen of op uw telefoon de app “VIA” installeren en gebruiken om deze tol te betalen en dagelijks te registreren. Is uw camper onder de 3501 kg, dan hebt u in deze twee landen Autobahnvignetten nodig. Deze gewichten (overbelading) worden in de beide landen zeer streng gecontroleerd met zero tolerantie en hoge boetes. Zorg dus dat u niet overbeladen bent. Wilt u met een camper boven de 3500 kg ook naar Scandinavië (DK, N en S) dan kunt u i.p.v. de Go-Box voor Oostenrijk beter de EasyGo+ Brobizz box aanschaffen via: https://brobizz.com/en/easygo-private. Is uw camper onder de 3501 kg, dan hebt u in deze drie landen voordeel (tol- en andere kortingen) van een Brobizz tolbadge (die zit standaard ook in de EasyGo+ Brobizz box). De voordelen staan hier: https://brobizz.com/en/prices-and-benefits?fbclid=IwAR22Kzax5DxsvJvIGkqV5Iws6xzzjlCEywhF3-BXRVfFA4swu3W2i0mDbzY en aanvragen doet u hier: https://brobizz.com/en/order-brobizz.
 10. Magic Ed.

  Camperhoezen

  Er zijn hoezen te koop die van binnen een zacht materiaal hebben. Die hebben minder kans op krassen. Belangrijk is de camper goed schoon maken voordat je hem inpakt en de hoes straks vast maken.
 11. Je kunt ook naar een Hymer dealer gaan en het daar laten regelen. Dat gaat echter niet bij Ridderbeks in Echt. Die heb een vlag zonder klantenservice uitgehangen.
 12. Ga naar DE camperspecialist Allround Carservice Wessels in Papenhoven. Die lost het goed en niet duur (uurloon 55,- euro ex.) voor u op. En u krijgt een gratis leenauto. Zie www.acswessels.nl.
 13. Aha, dat ziet er prima uit. Die weg ga ik dan ook maar bewandelen. Dank voor de info.
 14. Dat is mooi. Dus geen booster lader via de dynamo nodig om hem tijdens de rit binnen redelijk tijd vol te krijgen?
 15. Magic Ed.

  Flat-jack leveler

  Ik heb die luchtzak al een horen ploffen. Je schrikt je rot. Maar de gewone oprijdblokken gaan ook stuk. Ik ben nu aan de 2e set bezig, gekocht in 2016 en rijp voor de kliko in 2019. Na bestudering van de kapotte eerste set heb ik ervoor gekozen om deze direct te verstevigen met twee trespaplaatjes, een aan de achterkant bij het grote gat en een aan de onderkant met schroeven door de grote gaten. Uit de kapotte bleek namelijk dat deze barstten omdat ze door het gewicht / de druk uit elkaar gingen. Dat is nu (bijna) uitgesloten. Eens kijken hoelang deze het volhouden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...