Ga naar inhoud

Garmin Camper 780


AvA
 Share

Recommended Posts

Ik heb al klacht ingediend bij Garmin dat de aangeprezen Camper navigatie 780 niet is gebaseerd op een Camper maar op een vrachtwagen. Hierover wordt nergens gecommuniceerd op het moment van aankoop. De snelheid komt in geen enkel land overeen met die van campers, maar is puur gebaseerd op vrachtauto's, waardoor ook wegen die wel voor de camper geschikt zijn, door de navigatie worden gemeden. Omdat camper boven 3500 kg staat geregistreerd met beperkingen voor wegen verboden boven 3.5 ton, kun je bij instellingen niet beneden 3500 kg kiezen. Waarom kunnen wij niet zelf per land de snelheden invoeren die specifiek voor onze camper gelden. Nu wordt "advies" gegeven dan maar beneden 3500 kg in te vullen. Dat slaat natuurlijk nergens op,want dan wordt er ook geen rekening gehouden met beperking boven 3.5 ton. Snelheden worden continue met rood gemarkeerd en ondanks dat ik meldingen daarover al heb uitgezet blijft het regelmatig storen. Als ik dit had geweten, dan had ik dit niet gekocht, want is geen verbetering t.o.v. mijn huidige campernavigatie. Reactie van Garmin.... Dan had je maar binnen bedenktijd moeten retourneren.  Maar soms zit er wel eens meer tijd tussen aankoop en zeker weten dat je het systeem goed gebruikt.

Is NKC niet het juiste platform om juist deze gebreken te benoemen en aan te kaarten bij Garmin en andere ontwikkelaars voordat dit camper navigatie mag worden genoemd, al is het maar om te voorkomen dat mede camperaars door de naam een onjuiste aankoopbeslissing nemen.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik bezit zelf een Pioneer FC 130 ook instelbaar voor vrachtauto's ,  instelling 3800 kg . Ik heb daar geen problemen mee dat hij wel eens een andere route kiest terwijl een camper daar wel mag / kan rijden . Ga ik naar een camperplaats en er is een stukje weg /straat waar geen vrachtauto's mogen komen geeft hij dit aan , en dan kan ik een de aanwijzing negeren door op het display te toetsen  verder geeft hij keurig aan waar ik b.v niet harder mag ( 80 km ) boven 3,5 ton ( Duitsland ) . Verder ben ik wel goed te spreken over dit apparaat nu al 8 jaar oud , maar vergeet niet dat inc inbouw deze 1200 euro kost .

Voorbeeld ik ben j.l naar een camping in Drenthe geweest samen met mijn zwager , die ging met een caravan , op de A 32 Heerenveen Meppel geeft de ANWB routeplanner aan afslag 5 dan ga je binnen door , ik moest ( navigatie ) afslag 4  nemen , en had dit niet wat iets meer km maar rijd stukke beter , geen drempels en rotonde .

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Wij gebruiken de  Sygic Truck app op een android telefoon. In deze app kan je aangeven dat je een camper heb, vervolgens het gewicht, de hoogte en breedte in cm. En nog een heleboel meer, die in mijn ogen overbodig zijn, zoals voorkeur aanrijrichting : links of rechts...

Ik ben kleurenblind dus de kleuren instellen is nodig en dat gaat ook.

De prijs valt mee. Nieuwe kaarten kosten ca 60 euries voor 3 jaar met 4 keer een update. 

Met de campercontact app kan je de bestemming via "Route" doorgeven aan Sygic. Ook erg handig niets overschrijven.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Ik heb ook de Garmin 780, prima navigatie, eigenlijk niets mis mee, routes maken met basecamp, het werkt echt prima, je komt waar je wezen wilt, zonder dat je internet nodig hebt, je kunt je smartphone handsfree koppelen, en ja die snelheid, we hebben nooit haast en er staat inderdaad een vrachtauto bij, je mag dus wat harder rijden, maar is dat nodig als je met vakantie bent ?

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...