Ga naar inhoud

Distributieriem en Waterpomp vervangen


Jelle
 Share

Recommended Posts

Beste mede camperaars, 

 

u heeft ongetwijfeld al eens de distributieriem met waterpomp laten vervangen. Ik zou graag van u horen hoeveel u dit gekost heeft en bij wie of wat voor soort bedrijf u dit heeft laten doen en uw tevredenheid over het bedrijf.

 

Dank voor uw reactie,

 

met vriendelijke groet Jelle

Link naar reactie
Share on other sites

Dank allemaal voor uw reactie.

De prijzen lopen erg uiteen, de prijs van heer Rijk  ( € 1250,00 inclusief BTW) is ook ongeveer de offerte van fiat Professional die ik gekregen heb, nl:  distributieriem € 588,00 , waterpomp € 575,00, multiriemen € 59,00. Bij elkaar € 1222,00. 

De prijs van Tonny had ik ook verwacht. Zou graag willen weten welke Fiat dealer dit is.

De prijs van FJC40 van € 200,00 is spotgoedkoop, waarbij ik me afvraag wat de garage echt gedaan heeft.

Verder offerte voor oliewissel + filter € 220,00. Dit vond ik ook aan de dure kant.

Nogmaals dank voor uw reactie en meer reacties zijn altijd welkom.

Groet Jelle

Link naar reactie
Share on other sites

Die prijzen voor oliewissel , kunnen uit een lopen , 1 e wat voor olie gaat er in , bij mij Renault Master 2012  8,9 l a 18 e inc Long live 10 W 30 DPF voor 2 jaar , en dan het filter nog plus er moet nog een onderplaat verwijderd en weer monteert worden ,daar na voeren zij nog onder inspectie uit, plus km stand aanpassen , remvloeistof opmeten  a 3/4 uur of 75 periodes . € 230 ,= inc  2018    

Link naar reactie
Share on other sites

13 uren geleden, Jelle zei:

De prijs van FJC48 van € 200,00 is spotgoedkoop, waarbij ik me afvraag wat de garage echt gedaan heeft.

 

Dit was een bijbetaal optie op de aankoop van een camper. Dat garagebedrijf heeft een goeie klant aan die camperhandelaar, ze gaan daar echt niet met de pet naar gooien.

Link naar reactie
Share on other sites

Dank voor de reactie FJC48.  Maar met bijbetalen interpreteer ik dat het bedrijf waar u de camper gekocht heeft ook een deel van de werkzaamheden betaald heeft. Ik schat zo in dat u met € 200,00 het materiaal heeft betaald en het camperbedrijf de loonkosten.

Ik zou ook van die optie gebruik hebben gemaakt.

Ik wilde overigens geen oordeel geven over de verrichtte werkzaamheden, maar de prijs van € 200,00 lag  zo ver af van de andere genoemde bedragen, dat het bij mij vragen opriep. Door uw uitleg is het prijsverschil verklaarbaar.

Groet Jelle

Link naar reactie
Share on other sites

Heb inmiddels van ACSWessels uit Papenhoven een offerte tussen € 1200,00 en € 1550,00 gekregen. Zal afhangen van de werkzaamheden.  Als alles soepel verloopt kan dit een paar uurtjes arbeidsloon schelen. Bedrijf komt goed over.

Wacht nog op 1 offerte en beslis dan. Dan komt er misschien een 2e Dethleffs uit Heerlen bij.

Fijne moeder dag en groet Jelle

 

 

Link naar reactie
Share on other sites

Helemaal gelijk Tonny, alleen mijn Fiat Professional  dealer rekent incl. beurt met oliewissel en distributie met waterpomp in totaal € 1665,00!!.  Ik ga ook bij uw Fiat dealer  Peeters offerte vragen. Gemert is zo'n 95 km bij mij vandaan, dat is te doen, vooral als er een flink prijsvoordeel te halen valt.

 

Voor wat betreft de offerte van ACS Wessels :  Bert Wessels heeft mij 2 x telefonisch benaderd. Ik heb hem de benodigde info over mijn Fiat Ducato  gegeven (VIN nr. kenteken etc.)  en hij heeft mij daarna telefonisch uitleg gegeven en daarbij kwam hij tot die prijsstelling. Het is niet het materiaal maar voor al het arbeidsloon dat voor open eindjes zorgt.

 

Ik hou jullie op de hoogte.

Groet Jelle

Link naar reactie
Share on other sites

Ben het met je eens Magic Ed, maar misschien zijn ze bij Wessels ook door schade en schande wijs geworden. Ik heb een half-integraal dus makkelijker bij alles te komen, maar ik heb begrepen dat demonteren waterpomp wel eens problemen geeft.

 

Wacht nog  effe  op de offerte van de Fiat dealer die Tonny heeft genoemd. € 825,00 voor distributie en waterpomp en spanrollen vind ik redelijk en ik had ook die prijs verwacht. 

 

Ik meld me weer, groet Jelle

Link naar reactie
Share on other sites

In het algemeen komt het er op neer dat bij vanaf een bepaalde leeftijd geadviseerd wordt ook de waterpomp te vervangen. Volgens  een Fiat Professional dealer kost alleen de waterpomp al € 325,00 .  Verder zou er een typeverschil zijn bij de ducato's. Een waterpomp los van het distributiesysteem en een er direct mee verbonden.  Ik heb er geen verstand van en geef weer wat mij verteld wordt.  Met googlen  zie ik setjes distributieriem en waterpomp die rond de € 200,00 a € 250,00 kosten (Winparts bijv.)  Of de originele onderdelen beter zijn ? Ik heb geen idee.

Uit het koppelingsverhaal hier op het forum lijkt me dat dat niet perse het geval hoeft te zijn, maar dat kan alleen iemand met kennis van zaken beoordelen.

Van Peeters heb ik nog geen reactie gehad, heb een herinnering gestuurd. U hoort van mij.

Groet Jelle

Link naar reactie
Share on other sites

Jelle je kunt toch nagaan met het chassis en motor / type wat er opzit . iedere dealer moet dit kunnen zeggen . Bederft onderdelen kwaliteit , hangt er van af wie de leverancier daar van is , een merkt kiest  voor een A keuze , maar er zijn ook een B keuzes , deze is meestal goedkoper , maar als u met de camper verre reizen maakt zal ik voor een A keuzen kiezen . En als het onderdeel te vroeg uitvalt tijd / Km , zou er garantie verleent moeten worden na overleg reparatie - factuur . zo werkte het wel bij mij in het bedrijf . 1 jaar loon en onderdelen en na een jaar alleen de delen . 

Link naar reactie
Share on other sites

Offerte 97-LP-XR (3) Fiat Peeters.pdfJa, motortype etc. is bekend. wilde alleen aangeven dat er verschil in zit en dat dit verschil ook leidt tot lagere  of hogere loonkosten.

 

Heb de offerte van Fiat Peeters ontvangen, zal die als bijlage meesturen. Merk op dat ik prijs voor grote beurt incl. oliewissel en filter heb gevraagd en er alleen prijsopgave is gedaan voor oliewissel  en filter.

 

Ben ook nog op een specialist in Barneveld gestuit nl. Ventura Carservice. Deze gebruikt voor olie etc. Fiat specificaties en A - kwaliteit onderdelen (geen Fiat dus,  waarop 2 jaar garantie wordt verleend . Hier de offerte: 

1. APK € 39,95

2. Distributieset, inclusief pomp, koelvloeistof en arbeidsloon € 723,00

3. Grote beurt (olie filter, brandstoffilter, luchtfilter, interieurfilter, remmen reinigen en afstellen, controle op 78 punten) € 430,00.

 

Groetjes Jelle

 

 

 

 

Link naar reactie
Share on other sites

Bij jou camper lijkt Peeters toch weer net iets duurder uit te komen zie ik ,weet zo ook niet wat de oorzaak kan zijn, Ventura in Barneveld stond mij ook wel aan,kwam ik ook tegen maar heb toen met Peeters vergeleken en voor die honderd euro verschil en de afstand plus dat het een fiat garage is wat natuurlijk niet wil zeggen dat ventura net zo goed zou kunnen zijn heb ik voor de Fiat dealer gekozen hier in het dorp, ben benieuwd wat uiteindelijk je keuze wordt.

Groeten Tonny.

Link naar reactie
Share on other sites

De offerte van Wessels heb ik telefonisch gekregen. Ik heb wel nog van Ventura de offerte in de mail staan.  Ziet er goed verzorgd uit.

Kan deze wel doormailen naar een ieder die daar interesse in heeft, maar dan moet ik uw email adres hebben of u mailt effe naar mij, geen probleem:  honin242@planet.nl .

 

Groet Jelle

Link naar reactie
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hallo allemaal, laat nog even weten dat ik er voor gekozen heb om toch naar Fiat Professional te gaan. Heb nog een offerte gehad van Fiat Coumans uit Geleen en het contact met deze Fiat dealer gaf mij vertrouwen. De prijs van alles ( grote beurt, APK, distributie en waterpomp) ligt op € 1450,00. De reden verder is dat mijn voorkeur toch naar originele onderdelen gaat en deze dealer ook bij mij in de buurt zit (De dealer uit mijn woonplaats verhuist naar Berg en Terblijt bij Maastricht en daar was ik niet zo happy meer mee.) . Ik hou jullie op de hoogte van mijn ervaring met deze dealer.

 

Groet Jelle

Link naar reactie
Share on other sites

Tja FJC48, men kan natuurlijk alles in twijfel trekken, maar dan wordt je wel heel erg paranoia. Ik ga er van uit dat iedere merkdealer er belang bij heeft originele merkonderdelen te gebruiken. Alleen op zichtbare onderdelen is dit te controleren ( bij Fiat is dit bijv. Mopar), zoals accu, bij de niet zichtbare moet je er op vertrouwen. Bij een (garantie) claim kun je door middel van de factuur in ieder aangeven dat de Fiatdealer er aan gewerkt heeft . Het is toch erg he, dat je overal vraagtekens bij moet zetten. Maar dat was vroeger ook al zo bij reparaties aan horloges, wasmachines, tv's  etc. . Je hebt een punt  FJC48, maar tot het tegendeel blijkt geef ik het bedrijf mijn vertrouwen.

 

Groet Jelle

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...