Ga naar inhoud

Stroom op gas


Henk en Elly
 Share

Recommended Posts

Hallo Henk en Elly.  Interessant onderwerp dat jullie aankaarten. Ik heb geen ervaring met een generator op gas maar ben wel naar aanleiding van jullie item/vraag wat gaan googelen. Is er een reden dat jullie specifiek bij Telair zijn uitgekomen?  Bij Bostools.nl zie ik o.a.  ook de zeer gewaardeerde 10i en 20i Honda generators die op gas kunnen lopen en deze zijn,  voor zover ik heb kunnen vinden,  behoorlijk goedkoper. Op Marktplaats vond ik een ombouwset voor de Honda voor € 115,00 (zonder arbeidsloon). 

Ben benieuwd naar jullie reactie en de reactie van mensen met ervaring met de gas generator.

 

Ik zelf vind het aantrekkelijk omdat  je al gas aan boord hebt en geen extra benzine mee hoeft te slepen. Bovendien heb ik gelezen dat je bij 25% belasting met een gasfles van 11kg  de generator zo'n 29 uren kunt laten lopen.

 

Groet Jelle

Link naar reactie
Share on other sites

Hallo Jelle, ik heb dit uit de Kampeerauto van de NKC. Ik heb gebeld met het bedrijf en goede iinfo gekregen. De generator wordt onder de camper gebouwd Over 14 dagen ga ik kijken bij caravanhandel de Blaaij uit Heerle. Dit zijn specialisten op dit gebied. Deze is wel duur Rond de € 3000.=.

Groet Henk.

Link naar reactie
Share on other sites

Er zijn inmiddels ook (enigszins) betaalbare brandstofcellen (onder andere EFOY) voor camperaars. Stil én schoon. Wel is de KwH prijs wat aan de hoge kant, vanwege de dure "brandstof" en leveren ze nog niet echt veel vermogen, maar toch, interessante ontwikkeling.

 

 

Link naar reactie
Share on other sites

6 uren geleden, Dr.Dream zei:


Dus evenveel herrie? Dan word jij nooit mijn buurman voor langere tijd.

Ik heb niet zo'n herriebox en of ik jouw buurman zou willen worden is maar de vraag, bovendien weten wij niet van elkaar wie wij zijn dus het zou zomaar kunnen dat wij toch buurmannen worden of geweest zijn.😉

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 month later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...