Ga naar inhoud

Rijden tijdens schorsing wegenbelasting.


Pierre57

Recommended Posts

Onze camper staat tot half maart in de stalling. We hebben de wegenbelasting geschorst. 

Nu valt de APK datum eind februari. Mag ik nu met de camper over de openbare weg rijden voor ALLEEN deze 2 zaken zonder de schorsing op te heffen en direct na onderhoud etc weer rechtstreeks terug naar de stalling??

 

 

 

Link naar reactie
Share on other sites

Perre 57 , u geeft hier twee opdrachten aan onderhoud en apk , u mag een geschorst voertuig op de openbare weg naar het dicht bijzijn keuring station rijden , als u een afspraak heeft gemaakt , en een bevestiging vraagt van het apk station , en deze mee neemt in het voertuig . zorg er voor dat als het voertuig is afgekeurd u ook daar een rapport met afkeur  krijgt , wat een afgekeurd voertuig hoor je ook aftemelden bij de RDW . Bij goedkeuring en afmelding heeft u natuurlijk altijd een rapport . als u natuurlijk op apk dag(en) gelijk onderhoud doet merk je daar niet van , en kan je gewoon weer terug naar u stalling met het goedgekeurde  rapport  .

 

Link naar reactie
Share on other sites

3 uren geleden, Derf zei:

En als het onderhoud langer duurt dan 1 dag i.v.m. het bestellen van onderdelen.

Dan moet u en de afspraak op de dag van het heenrijden naar de APK zwart op wit hebben en dient de APK-afmelding te geschieden op de dag van terugrijden. Of indien het APK-afkeur was, dan die op de 1e dag bij de RDW melden en op de laatste dag de goedkeuring.
 

 

Link naar reactie
Share on other sites

Je hoeft niet te ontschorsen voor APK, ook als de APK verlopen is niet. Als je nml ontschorst ben je APK plichtig en rij je zonder APK op de weg. Zolang je geschorst bent geldt dit niet en je mag naar een APK staton rijden tijdens schorsing. Zo heb ik mijn APK van de winter naar de zomer verplaatst, zorg wel voor een bevestiging van de afspraak en op de terugweg het APK formulier (goed of afgekeurd maakt niet uit). 

 

 

Schermafbeelding 2024-01-06 om 18.35.57.png

aangepast door HymerBoy
Link naar reactie
Share on other sites

Op 6-1-2024 om 18:19, Jan Soetens zei:

Als je camper geschorst is ben je niet apk plichtig. Dus voor half maart een apk afspraak plannen, die dag ontschorsen en de keuring laten doen. Bijkomend voordeel is de nieuwe apk dan ook tot half maart 2025 geldt.


Waarom ontschorsen. Leg eens uit? Ga je daarna dan direct weer de camper openbaar gebruiken?

Link naar reactie
Share on other sites

je bent niet APK plichtig als je geschortst bent dus APK mag gewoon onbeperkt verlopen. Als je weer wilt ontschorsen moet je wel APK gekeurd zijn op de dag van ontschorsing, dus voor het ontschorsen zorgen dat de APK in orde is en rij dus nog tijdens de schorsing naar het APK station (dat mag mits afspraak bewijs er is en op de terugweg APK bewijs van goedkeur/afkeur). Neem wel de korste/snelste route anders kunnen ze daar nog over vallen.  

 

Schermafbeelding 2024-01-14 om 13.56.52.png

aangepast door HymerBoy
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid