Ga naar inhoud

Luchtvering


Fred Verdonk

Recommended Posts

Ik heb dezelfde plannen (hulpluchtveren) en ga dit nog voor het volgend camperseizoen doen. Ik ben het nog nergens tegengekomen dat je in Nederland voor een herkeuring moet.

Mijn eerste keus zou vering van Goldschmitt zijn, die zijn in twee maten te krijgen een 6" en een 8" uitvoering. Dan is Linnepe ook een veel voorkomend merk en je hebt nog veel klonen, al dan niet van Chinese makelij.

Je kan het zo duur maken als je zelf wil, met compressor of zonder, met 2 of 3 ballonnen.

Link naar reactie
Share on other sites

Een camper met nieuwe hulpluchtvering opnieuw laten keuren wordt alleen gedaan als dit i.c.m. het verhogen van het toegestaan maximum gewicht gebeurd.

Veel 3500kg campers moeten aanpassingen aan de vering laten doen om tot 3850-4250kg goedgekeurd te worden, vaak via WDT-Services + VB-AirSupport.

 

Als je hulpluchtvering laat aanmeten kan het soms ook lonen om de bestaande voorveren en schokdempers mee te nemen, voor een beter rijcomfort.

Bedrijven als Car Support zijn een veren specialist en zeker ook voor campers. Het geheel kan bijdragen aan een flink beter en vooral veilig rijgedrag.

 

 

Link naar reactie
Share on other sites

Inderdaad. Check eerst of het technisch kan en wat de winst in laadvermogen is. WDT heeft een website waar je dat kunt checken. Zelf ben ik gegaan voor hulpluchtvering achter van VB Airsupport. En veel beter wegligging én een hoger laadvermogen. Let wel op dat het om een al eerder gecertificeerde (RDW) set gaat, anders kan het een complex traject worden. Ik ben met WDT in zee gegaan, leveren alle certificaten erbij en verwijzen je naar een aangesloten bedrijf voor de inbouw. Keuren bij de RDW was daarna een formaliteit. Let op dat ook de banden en velgen het hogere gewicht aan moeten kunnen (met documentatie van de fabrikant)!

  • Thanks 1
Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid