Ga naar inhoud

Controlelampje airbag


jopiost
 Share

Recommended Posts

In onze Fiat Ducato blijft het controlelampje van de airbag branden. We hebben inmiddels 4 garages, 1 bedrijf wat gespecialiseerd zou zijn in het oplossen hiervan en de ANWB gebeld en niemand schijnt ons te kunnen helpen! De airbags zijn niet ontploft want er heeft geen aanrijding plaatsgevonden. Wel is er een keer de stroom af geweest om de sleutel te resetten. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?

Link naar reactie
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ik heb ook kort de stroom eraf gehad en snel weer ingeschakeld. Ik had beter even kunnen wachten. Ik vermoed dat mijn airbagsensor (airbagmodule) door deze "elektrische schok' nu gereset moet worden. De Foutcode B0100 in de Eprom (van de airbagmodule) moet aangepast worden. De airbagsensor kan er vrij eenvoudig uit gehaald worden. Zit bij de 250 Ducato rechts boven de accubak op de vloer (beetje links schuin vanaf de rechter voorstoel gezien) en een gespecialiseerd bedrijf kan de Airbagmodule resetten en de storing b0100 wissen. Kosten zijn tussen de 70 en 150 euro ongeveer. Een nieuwe airbagmodule is vele malen duurder en moet worden aangemeld bij het motormanagement via proxy lining. Het beste is de airbagmodule te demonteren en te laten resetten. De bedrijven zijn via Google te vinden op de digitale snelweg. 

Het is een veel voorkomend verschijnsel. Op Youtube zijn aardig wat filmpjes te zien, waarbij de airbagmodule eruit gehaald worden en gerest teruggeplaatst. 

Het is een mogelijkheid, hou me er niet aan, want alle storingen kunnen diverse oorzaken hebben. Dat is het nadeel van de ingewikkelde elektronica tegenwoordig.

airbagfix2011037.webp

Link naar reactie
Share on other sites

  • 5 months later...

Ik heb sinds een paar weken hetzelfde probleem met onze Peugeot Boxer uit 2020. Uit het niets kwam de storing op, zonder dat er andere handelingen aan de elektronica waren gedaan. Het lampje van de airbags blijft branden. Onze camper-dealer is bij eerdere gevallen op zoek gegaan naar een garage die de fout kon herstellen maar zonder resutaat. Peugeot garages zijn niet geïnteresseerd in campers en in de wijde omgeving van Bergen op Zoom is er geen een te vinden die kan helpen.

Bovendien is de vraag of dit euvel consequenties heeft voor de APK-keuring. Het handboek van het RDW geeft geen uitsluitsel.

Ben benieuwd naar de reacties.

 

Link naar reactie
Share on other sites

Theo , er is een bedrijf in / bij oud Gastel , dat is toch in de buurt van Bergen op Zoon , dit bedrijf is  ( zo ver ik weet 0) overgenomen door Truckland , Truckland heeft meerder vestigingen die in camper speciaal doen . Als je genitreerd ben kan ik je daar verder in helpen . 

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...