Ga naar inhoud

Dick737

Members
 • Aantal items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Dick737's Achievements

0

Community reputatie

 1. Geachte dames en heren, Ik heb te koop een zwarte complete bekerhouder voor een Ducato facelift, wegens overcompleet. Hij is zo goed als nieuw, ook de beide afdekkapjes zijn erbij. Prijs 70 euro. Af te halen in Zaanstad of opsturen kosten koper. vr groet en veel camperplezier toegewenst!
 2. Regelmatig wordt een camper door criminelen gestolen. Het is tenslotte een prachtige gratis buit met alles erop en er aan. Met de toename van het aantal campers zal dit zeker stijgen, dat kan niet missen. Ik las ergens een berichtje van de politie in Hamburg, dat men adviseerde om het kenteken van de camper ook "lekker groot" op het dak te plakken of te schilderen. Het kost bijna niks en het vergroot enorm de herkenbaarheid.. Als de elektronica en de sloten zijn gefopt door de criminelen gaan ze rijden, de snelweg over, soms naar een verre bestemming. De pakkans wordt fors verhoogd als een Politie-helikopter snel en goed wordt geïnformeerd van de diefstal en naar Uw geliefde bezit uit kan kijken.. Soms is zo een "mug" al in de lucht, vooral vlak bij de snelweg...surveillances in de lucht nemen immers toe. Ik weet zeker dat de bemanningsleden van de heli hun uiterste best doen om de camper waar te nemen. Het is een kleine kans, maar elk positief resultaat is er eentje... Gek idee misschien, maar soms is een idee zo gek nog niet..
 3. Helemaal met U eens Supreme. Deze week heb ik een thuiskomer voor mijn Beetle 5c gescoord. Ik had er zo een rekenprogrammaatje op losgelaten om het procentuele verschil te bekijken. Dat is inderdaad opletten dat je b.v. niet lager dan -2% komt of niet groter dan 1,5 %. Inderdaad de waardes niet teveel overschrijden anders heb je kans dat het differentieel kapot koopt.. Ik heb onder mijn camper hydraulisch levelsysteem..en ik kan altijd het reservewiel achter zetten, door eventuele wissel. Gebruik wel daarnaast voor de zekerheid een krik. Maar ik ben ook wel benieuwd of er een reservewiel bestaat voor een camper, niet zo massaal, met voldoende draagkracht inderdaad, een soort thuiskomer. Dat zou toch wel handig zijn, maar ik vrees dat ze er niet zijn. Afijn, een leuk deel van de camperhobby is speuren naar leuke onderdelen, dus ik ga nog even zoeken.
 4. Dick737

  Nimmer Hymer

  Jonge jonge, dan schrik je toch van al die mankementen. Ik had Hymer toch ook wel hoog staan, maar er niet toe gekomen om er eentje aan te schaffen. . Momenteel hebben we weer een Knaus, en zonder expliciet reclame te willen maken voor een bepaald merk, ben ik er zwaar verliefd op. Terwijl ik de Carthago en vele Hymers ook prachtige wagen vind. Je kan het natuurlijk altijd treffen, een maandagmorgen exemplaar zoals dat heet. Maar ik zou als dealer op zo een moment niet op de kosten letten en alles piekfijn in orde brengen. Slechte reclame is funest, je moet zoiets omkeren naar een positief gevoel bij de klant. Al kost het op dat moment geld, maar later verdien je dat zeker terug. Ik zie mankementen in bovenstaand reacties, die je zo op kan lossen met wat goede wil. Klant is koning hoor, zeker met zulke kapitale uitgaven!! Ik zou zeggen, aan de slag dealers, maak het zsm in orde!
 5. Beste mensen, Ik heb een Ducato (Knaus) van 2016 met zo een spuit- en pompsetje..maar dat vind ik maar niks eigenlijk. Dus ik wil toch een reservewiel meenemen, het ophangmechanisme zit al onder de auto. Maar die wielen en banden zijn zo immens groot en ik vroeg mij af of er niet een iets gunstigere oplossing is. Zijn er helemaal geen speciale wielen, soort van thuiskomer? Misschien een gekke vraag, maar als je een niet te zware camper hebt zou dat toch kunnen? SVP geen discussies over wel of niet wiel meenemen, daar zijn zoveel meningen over...dat weten we nu wel..ieder het zijne.. Ik heb 16 inch, 6j x 16, 5x118 naaf 71, dus niet het heavy chassis.. Ook ben ik geïnteresseerd als iemand een (normaal) wiel ter overname heeft, beetje in de buurt van de Zaanstreek. Dank voor eventuele reacties en vr groet, Dick
 6. Beste mensen, mede camperbezitters, Ontzettend bedankt voor alle reacties, ik vind deze zeer informatief en mijn vragen zijn beantwoord. Nu nog even mijmeren of ik het wel of niet doe..het heeft wel veel voordelen, maar het is ook heel wat geld. Eerlijk is eerlijk..bovendien staat er een aardige verbouwing op de planning in april, dus even zien hoe we uitkomen.. Maar ik ben net zoals enkelen van U erg gecharmeerd van het produkt, ook lekker zo een gewichtsverschil! Met een paar weekjes haal ik de camper op uit de stalling.. ik heb de startaccu op de werkbank hier staan onder de lader...maar wil op termijn een oplossing met inderdaad minder zelfontlading als hij ca 6 maanden niet gebruikt wordt. Dus wie weet..ga ik het toch nog doen..
 7. Geachte camperaars, Ik bezit een Knaus Ducato 2.3 jtd van 2016 (onderstel reeds gebouwd in 2015 vermoed ik) en ik overweeg mijn twee loodaccu's te vervangen door liefst 1 lithium accu.(ca 100 Amp) Zoals eerder vermeld levert dat aardig wat voordelen op, zoals gewichtsbesparing en in de stalling (ca 6 maanden) is er minder ontlading (3% per maand van lithium heb ik begrepen). Maar ik wil de Lithium graag in de orginele accubak bij de pedalen plaatsen. Nu heb ik er al veel over gelezen, maar toch nog wat vragen om e.e.a. op rij te zetten. (voor de zekerheid dan bestel ik wel eventueel de goede spullen) a)na het plaatsen van de lithium accu en het aansluiten, wordt deze dan "gewoon" geladen zonder aanpassing van de dynamo op de motor of moet er iets speciaals worden aangepast? Bijvoorbeeld een controller of iets dergelijks? Mogelijk niet, als ik de bijdragen van de anderen lees. b)Moet de laadapparatuur in de auto moet vervangen worden door eentje die geschikt is voor de Lithium accu? Dat is nog wel een flinke verandering, want aan degene die nu erin zit, is van alles aangesloten en ook de 220v ingang van buiten moet worden omgezet. Het is een lader voor loodaccu's, dus die moet vervangen worden vermoed ik.. c) Ik vind het leuk om eventueel de spullen compleet te bestellen en zelf te monteren. Leuk om te doen, ik heb de tijd en heb een technische (wel wtb) achtergrond, dus dat lukt vast. Van mijn vorige campers heb ik ook de distributieriem en de waterpomp vervangen..ik vind het heerlijk om aan de wagen te werken. Het maakt deel uit van de hobby.. d)De benodigdheiden zijn: Een accu, controller?, een acculader. Heeft iemand enig idee wat de kosten ongeveer zijn en is het los te bestellen? Vergeet ik nog spullen soms? Dank U alvast voor info en adviezen! vriendelijke groet, Dick
 8. Dick737

  GPS tracking

  Geachte camperaars, Ik wordt soms toch een beetje onrustig van al die autodiefstallen en campers. Het zal je maar gebeuren dat de camper met alles erop en eraan gepikt wordt en je met de trein uit b.v. Frankrijk of Italie naar huis moet. Ik heb wel een bearlock aanwezig en nog wat extra fysieke beveiliging, maar ik overweeg ook een GPS tracker aan te schaffen. Heeft iemand een gouden tip, welke het meest geschikt is? Er is zoveel op de markt, wat is Uw ervaring? Is het ook handig om eenzelfde provider te nemen als mijn mobieltje van Vodafone? Hou je alles in een hand..of wellicht is dat niet zo spannend.. Ik ben benieuw naar Uw ervaringen. Dank alvast!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...