Ga naar inhoud

Gsmversterker


Roger
 Share

Recommended Posts

Wij zijn bezig met onze eerste camperreis. Alles bevalt prima behalve dat we regelmatig op plekken staan met heel slechte gsm verbinding waardoor ook internet niet of nauwelijks werkt. Heeft iemand een tip voor een goede gsmversterker?

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

GSM verbindingen laten zich meestal nog het beste ontvangen maar zijn alleen geschikt voor bellen en SMS-en. Om via het mobiele telefoonnetwerk te kunnen internetten op een smartphone, tablet, of laptop heb je minimaal traag 3G of liever het snellere 4G/5G signaal nodig. 

 

Het probleem van slecht 3G/4G ontvangst doet zich meestal voor in de camper of caravan omdat het chassis een toch al zwak signaal nog verder dempt, tot geen ontvanst toe. Buiten is het 3G/4G meestal nog redelijk als je niet te ver van de bewoonde wereld zit.

Dit probleem is meestal op te lossen middels een Mifi router met externe antenne voor buiten. De externe antenne is veel gevoeliger en versterkt het opgepikte 3G/4G signaal richting de Mifi router in de camper of caravan. De Mifi router op zijn beurt geeft een vol radio-ontangst richting telefoon, tablet, of laptop en de data verbindingssnelheid hiervan hangt uiteindelijk af van wat de externe antenne aan kwaliteit kan binnenhalen.

Hierbij wel de kanttekening dat een Mifi router met een eigen data-simkaart werkt dus die moet je vooraf bij de eigen GSM provider regelen. Of wat ook veel gebeurd is op het vakantieadres een pre-paid data simkaart kopen. Dit kan soms schelen in de kosten per MB. Maar goed, dit is niet handig als je bijvoorbeeld met een camper meerdere landen aan doet.

 

Heb je op een bepaalde locatie praktisch geen 3G/4G bereik verwacht dan geen wonderen van een externe antenne.

Misschien is er met een externe antenne net iets meer bereik dan via de telefoon maar wat er echt niet is kan ook niet versterkt worden.

 

Als je binnen Google zoekt op Mifi + externe antenne, of 4G versterker dan vind je vanzelf tal van oplossingen en aanbiedingen.

Er zijn ook camper en caravan specialisten die uit dit grote aanbod een aantal best toepasbare opties verkopen, soms prettiger.

 

aangepast door Camper-T
Link naar reactie
Share on other sites

Op 2-8-2020 om 12:25, GreDon zei:

Die MiFi met simkaart is WEL handig als je bijvoorbeeld met een camper meerdere landen aan doet. Je neemt daarvoor de GoMundo simkaart van Orange.es (Spanje). Deze werkt in de gehele EU met hetzelfde goedkope (keuze) menu voor data.

 

 

Goede tip GreDon, dit wist ik nog niet. Zo helpen wij elkaar!

 

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...