Ga naar inhoud

Koelkast


KlaasA
 Share

Recommended Posts

 Onze camperkoelkast werkt op gas en op stroom; stroom van de accu tijdens het rijden en stroom van de camping tijdens verblijf. 
Nu gaan we met de Ferry een overtocht maken. Stroom van de autoaccu is te weinig (koelkast zou em leeg trekken) en gas mag niet op het schip. Wie heeft een oplossing? Kan de koelkast naast stroom van de autoaccu ook aangesloten worden op een huishoudaccu? Graag uw tips!

Link naar reactie
Share on other sites

In de algemene voorwaarden van de verschillende maatschappijen staat onder veiligheid dat de hoofdkraan op de gasflessen gesloten dient te worden. Het is dus niet toegestaan de koelkast op gas te zetten tijdens de overtocht. Tijdens de overtocht gaat de koelkast niet open en blijft dus redelijk koel. Voor het diepvries gedeelte is het een ander verhaal.  Op de terminals staan vaak ook nog borden  waarop wordt aangegeven dat de gaskranen gesloten moeten zijn aan boord.

Op een aantal ferries zijn er stroom aansluitingen en kun je de koelkast op stroom aansluiten.  Vraag dit na bij het boeken.

Ik vind het wel naief om de koelkast op gas te laten draaien als er niet op gekontroleerd wordt. Heeft wel te maken verantwoordelijkheid/veiligheid t.o.v.  alle opvarenden en wordt niet voor niets uitgesloten.

 

Beide ferries van Cherbourg(F) naar Rosslare(Ir) hebben het in hun voorwaarden staan

Stenaline:

Gasflessen

Het meenemen van gasflessen in voertuigen is toegestaan, mits er rekening gehouden wordt met de volgende regels: voor gasflessen geldt een maximum van 47 kg aan gasflessen (deze mogen niet aangesloten zijn en moeten uit staan).

Irishferries:

Gas Cylinders ( Butane and Propane) for private use only ( caravans/camping etc)Each vehicle is allowed a maximum of 47kgs of gas (maximum 3  cylinders). The gas flow must be shut off at the cylinders when the vehicle is on the ship. The cylinders must be adequately secured against movement and stored away from sources of ignition and heat

 

  • Like 1
Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 months later...

Neem één of twee stevige plastic diepvrieszakken en vul die met water. Vries ze in (of koop ijs in een supermarkt) en leg die in je koelkast en vriesvak. Zo heb je een extra koelelement dat nadat je van boord bent verder geen onnodige ruimte meer inneemt. Als je plastic zakken spannend vindt, kun je ook plastic flessen nemen en die invriezen.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...