Ga naar inhoud

Huishoudbatterij laadt niet meer op


Buskesdriver
 Share

Recommended Posts

Sinds kort laadt onze huishoudbatterij (HHB) niet meer op: noch door te rijden,  noch wanneer we elektriciteit 220V aansluiten.  De HHB geeft intussen wel nog genoeg stroom voor licht,  maar de Webasto lukt niet meer.  De indicator lichtjes geven aan dat HHB ´plat´ is (rood lampje). Wanneer we de motor starten lichten deze lampjes snel weer op en kunnen alle toestellen aan.  Zetten we de motor weer uit dan blijven de lampjes nog enkele minuten groen, en vallen dan terug naar rood en de webasto valt weer uit (de verlichting blijft werken). Als we 220V aansluiten,  is het anders. De indicator blijft op rood, HHB lijkt niet te laden.  Ik heb zekeringen nagekeken,  die lijken ok. Wat is de oorzaak volgens jullie?

Link naar reactie
Share on other sites

Misschien is jouw accu overleden. Komt er nog een klein beetje prik uit voor de lampjes, maar stort de spanning in zodra er een grotere verbruiker (Webasto) aangeschakeld wordt. Hoe oud is de accu en heb je de spanning over de polen al eens gemeten al je de Webasto inschakelt?

Link naar reactie
Share on other sites

Alles is mogelijk, maar bij een oudere accu zou ik eerst daar beginnen te meten, het feit dat ie zowel niet via de acculader als niet via de motor (dynamo) meer oplaadt, doet de verdenking naar de accu gaan. Of natuurlijk ergens zekeringen er uit, maar daarvan zeg je dat je die al gecontroleerd hebt. Als je toch aan het meten bent, kun je wellicht ook even meten of er nog spanning op en uit de acculader komt.

Link naar reactie
Share on other sites

Op basis van jullie analyses en suggesties heb ik intussen de batterij getest en geladen. Het lijkt er op dat de batterij te ver ontladen was.  Met een druppellader CTEK lukte het probleemloos,  ook de tests geslaagd.  Nu is het natuurlijk de vraag of er toch geen schade is aan de loodbatterij Sportline rv. Voorlopig lijkt alles ok. Bedankt om mij op het juiste spoor te zetten!

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...