Ga naar inhoud

Gas-en brand- en koolmonoxide melder


Fred Knaus
 Share

Recommended Posts

Je kunt beter een rookmelder op batterij doen en een speciale gas en CO-meter op 12 volt, zoals b.v. deze: https://www.3gasplus.com/nl/3gas-homepage-nl1/

 

Rook stijgt omhoog, dus één of meerdere rookmelders tegen het plafond, gas zakt naar beneden, dus een speciale gas (combi) melder op 10-20 centimeter van de vloer. Voor de 3Gas een extra CO sensor kopen en die op circa 1.80 meter monteren, want koolmonoxide blijft zweven tussen vloer en plafond. de 3Gas claimt ook "verdovingsgas" te meten, dus dan ben je all-in.

Link naar reactie
Share on other sites

1 uur terug, campaan zei:

Hallo en wat te denken van een (aparte) CO2 meter, (met akoestisch alarm) ook een nuttig item om de kwaliteit van de binnenlucht te meten. Heb er zojuist met ingehouden adem eentje geïnstalleerd 🙂

Tuurlijk, is ook een optie, wij hebben er alleen voor gekozen om dat in een combi (3Gas) apparaat te doen. Voor je het weet heb je rook, CO, Gas en andere melders overal hangen.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...