Ga naar inhoud

Carport voor campers


Guus
 Share

Recommended Posts

Even zoeken op internet, er zijn diverse leveranciers. Wel heb je vaak een meldingsplicht of vergunning nodig als e.e.a. aan voor- of zijkant van jouw woning wordt geplaatst (hangt af van de Gemeentelijke regels).

 

Er zijn er die aan één kant aan de gevel worden bevestigd en aan de andere kant staanders hebben. Ook heb je ze met staanders aan alle kanten. Je hebt in ieder geval de nodige bescherming van wat er van boven komt, maar het is natuurlijk geen vervanging van een overdekte stalling.

Link naar reactie
Share on other sites

Op 12-4-2021 om 13:15, Guus zei:

Heeft iemand ervaring met een carport voor campers en tips voor het aanschaffen/bouwen daarvan?
Vergunningsplichting? Enkelzijdige bevestiging? Voldoende bescherming?

Hier geen carport maar wel een open schuur. Je moet eerst een vergunningcheck doen, dat kan online. Als je die correct hebt ingevuld weet je gelijk wat mag en niet. In een aantal gevallen heb je geen vergunning nodig en hoef je zelfs geen melding te doen.

 

Quote

 

Vergunningcheck

Gebruik de vergunningcheck om te controleren of u een omgevingsvergunning of watervergunning nodig hebt of een melding moet doen.

 

https://www.omgevingsloket.nl/

 

Zonder vergunning en melding voldoet in de meeste gevallen als je op je perceel niet veel schuurtjes en andere bouwwerken hebt zal dat geen obstakel zijn. Je moet één meter achter de rooilijn van je woning zitten. Minimaal 1 meter uit de perceelsgrens, afhankelijk van de maximale nokhoogte van de carport, die maximaal 5 meter hoog mag zijn.

 

Link naar reactie
Share on other sites

10 uren geleden, Dr.Dream zei:

Een grote rol hierbij speelt de zichtbaarheid vanaf de openbare weg. In vele gemeentes is in de APV geregeld dat een camper niet zichtbaar permanent of semi-permanent gestald mag worden. Ook niet op eigen terrein.
 

Nederlandse bedilzucht ten voeten uit..

  • Confused 1
Link naar reactie
Share on other sites

Op 18-4-2021 om 10:51, Dr.Dream zei:

Een grote rol hierbij speelt de zichtbaarheid vanaf de openbare weg. In vele gemeentes is in de APV geregeld dat een camper niet zichtbaar permanent of semi-permanent gestald mag worden. Ook niet op eigen terrein.
 

 

Op 18-4-2021 om 21:29, Tude zei:

Nederlandse bedilzucht ten voeten uit..

 

Zoals Dr. Dream het stelt is niet zo zwart-wit.

 

 

Quote

 

Camper op eigen terrein

Als u een caravan of camper op uw eigen oprit zet, gelden andere regels. Op eigen terrein mag u uw kampeermiddel zo lang neer zetten als u zelf wilt. Toch?
Niet dus! Ook het neerzetten van een camper of caravan op eigen terrein is wel degelijk gebonden aan regels. Uw gemeente kan (eveneens geregeld in een APV) eisen dat uw caravan achter de ‘achtergevelrooilijn’ moet komen te staan. Kijk dit altijd na in de APV van uw eigen gemeente.

 

Ik heb jarenlang mijn caravan in de caravanport achter in de tuin gehad en mijn campers in het seizoen jarenlang naast mijn aan het huis behorende garage gehad. Het ligt er helemaal aan waar je woont en hoe de camper staat.

 

Quote

Een recreatievoertuig als bedoeld in artikel 128 APV is op het erf van een woning langer dan op drie achtereenvolgende dagen toegestaan:

1. op een afstand van ten minste 7 meter van de weg waaraan de woning met de voorzijde is gelegen,

2. ten minste drie meter verder van de weg verwijderd dan de voorgevel van de woning, èn

3. indien dit, met uitzondering van de voor- òf achterzijde van het voertuig, niet zichtbaar is vanaf de weg.

 

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...