Ga naar inhoud

Schade aan autostar


JandB
 Share

Recommended Posts

Hallo,

wij hebben met onze Autostar camper een klapband gehad en daardoor schade aan de rechtsachter wielkast. Nu lijkt het erop dat dat je maar heel moeilijk onderdelen kan krijgen voor de autostar camper in Nederland. Dit moet via een Belgische dealer. Zijn er andere camperaars die met Autostar ervaring hebben en ons kunnen vertellen of dit altijd zo moeizaam gaat?

 

Bij voorbaat dank,

Jan

Link naar reactie
Share on other sites

  • 6 months later...

Beste, wij hadden vroeger een Autostar Athenor uit 1993 en hebben daar ook een klapband mee gehad, ook rechtsachter.
De banden waren toen 7j oud. De wielkast was gemaakt van polyester en was beschadigd door de staaldraden van de band. Ik heb toen het beschadigde deel weggezaagd en met een houten mal een nieuwe wielkast gemaakt uit polyester. Het nieuwe deel heb ik aan de binnenkant bovenop de restanten van het oude deel gekleefd. Eindresultaat was dat ik meer ruimte had tussen de band en de wielkast, want die was origineel vrij krap in beladen toestand. Verder was ook nog een steun van het Alko chassis verbogen, maar dat kon gemakkelijk teruggeplooid worden.
Op 't eind alles netjes afgekit en geteerd en we hebben met die camper dan nog een 10-tal jaren gereden zonder problemen.

Succes!

André
 

Link naar reactie
Share on other sites

Tja, zeven jaar oude banden dan vraag je om een klapband. Iedereen adviseert niet voor niets om na zes jaar nieuwe banden aan te schaffen.

 

Wat een onzin. Camperbanden kunnen zelfs prima 10 jaar mee. Vóór de eerste rit van het nieuwe seizoen de banden zorgvuldig controleren op veroudering (haarscheurtjes, vooral in de groeven van het loopvlak) en onregelmatigheden. Vraag maar aan deskundigen, niet aan de commerciële jongens. Die 6 jaar wordt o.a. door de ANWB geadviseerd als gemiddelde norm. Op één of andere wijze wordt die 6 jaar als "wettelijk" begrepen.

Uiteraard bij beschadigingen niet bezuinigen maar vernieuwen.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...