Ga naar inhoud

2e huishoudaccu?


Henk2
 Share

Recommended Posts

  • Henk2 changed the title to 2e huishoudaccu?

Henk , Net als Tonny zegt , een oude accu aan een nieuwe koppelen gaat niet goed komen , gewoon twee nieuw plaatsen . Dit heeft te maken dat de oude accu door de leeftijd een andere inwendige weerstand kan hebben als de nieuwe , en dat geeft te eerste problemen met het  opladen ,

 

Dat het volgende , heeft de acculader voldoend ah om het systeem met twee accu's te laden , u moet rekening houden 10 % van de totale ah , dus 2x 90 ah is 180 ah , lader c.a 18 ah  . 

 

Dan het aansluiten van het accu set , tussen de beide accu's 35 kwadraad kabels ( i.v .b weerstand ) + en de - even lang , dan de + van de camper op de ene accu en de _ van de camper op de andere accu zo hoort het .

 

Bij gebruik van een zwaardere omvormer naar 230 volt beste is AGM , zo niet kan u b.v voor gel kiezen , houd er wel rekening mee dat een AGM meestal een laad eindspanning heeft van 14,7/8 volt en een gel heeft ook een ander laad cyclus als een gewone accu , die heeft een eindspanning van 14,4 . 

Link naar reactie
Share on other sites

Alles begint bij de bestaande installatie (acculader en eventueel booster).

 

Je zegt dat er "plaats is" voor een 2e huishoudaccu. Betekent dat fysieke ruimte of ook dat de installatie en bekabeling daarvoor geschikt en/of aanwezig is.

 

En inderdaad, kun je beter 2 nieuwe gelijke accu's dan plaatsen.

 

Een lithium accu is ook een optie, maar dan moet je echt goed opletten of dat technisch mogelijk is, die vereist namelijk specifieke hardware (en ingebouwde BVM), met name de acculader moet daarvoor geschikt zijn. Laat je niet aanpraten dat je "gewoon" een loodzuur (ook gel of AGM) kunt vervangen door een lithium, dat klopt echt niet.

aangepast door GeMa
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...