Ga naar inhoud

Gratis camperplaats


Philip S
 Share

Recommended Posts

Goededag mede camperaars. Wij zouden het fijne vinden als de NKC zich eens hard ging maken voor meer gratis camperplaatsen in Nederland.   Daar hoeven geen voorziening te zijn gewoon veilig en legal te overnachten want wij camperaars hebben toch alle voorzieningen bij ons. Er zijn beslist meer mensen die er zo over denken en er zijn genoeg plaatsen waar het kan . Winkeliers zullen er baat bij hebben want we moeten allemaal eten en drinken of we nu thuis zijn of metde camper op pad zijn.

Waarom kan het in het buitenland wel ? 

Groeten Philip S 

Link naar reactie
Share on other sites

Tja, iedereen wil natuurlijk gratis staan. Maar hoe reëel is dat? Een particulier wil er uiteraard wat aan verdienen (naast compensatie van diens kosten). Dus blijft al snel de overheid over. Waarom zou de overheid gratis overnachtingsplaatsen voor vakantievierders moeten regelen? Uiteindelijk moeten die plaatsen betaald worden door de belastingbetaler.

Het buitenland? Tja, die kijken soms anders aan tegen de taken van de overheid. Frankrijk, vanouds een socialistische staat, kent daardoor gemeentelijke campings.
In ons kleine, en dichtbevolkte landje, wordt gevochten om verdeling van de ruimte. Dat is een heel andere situatie dan in veel andere landen.

Kortom, ik wil het liefst ook gratis staan, maar ik begrijp dat dat vaak niet het geval is.

Link naar reactie
Share on other sites

Waarom het in het buitenland wel kan vraag ik mij ook wel eens af. Soms zelf gratis camperplaatsen met de nodige voorzieningen. Maar ik ga er vanuit dat er toch over nagedacht is. En dat de conclusie was dat het op de één of andere manier aantrekkelijk is. 

 

De plaatselijke middenstand zal er ongetwijfeld baat bij hebben. Maar het is niet de taak van de overheid om die te spekken door de aanleg- en onderhoudskosten uit de algemene middelen te financieren.

 

Laat de NKC zich eerst maar eens hard maken voor het toestaan van overnachting in de camper op de reguliere parkeerplaatsen, net zoals dat in bijv. Duitsland, Belgie en Frankrijk is toegestaan. Daar zijn ook geen extra kosten mee gemoeid. Maar ik ben bang dat de NKC het wat dat betreft aflegt tegen de Recron. Die club heeft te veel macht in Nederland.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...