Ga naar inhoud

Ontvangst TV op camping zonder schotel


Henk Geraats
 Share

Recommended Posts

We hebben dit jaar een nieuwe camper gekocht, een Fiat Ducato Affinity.

In deze camper zit een TV met een XIAOMI stick.

Wij willen geen schotel op deze camper en we ervaren dat we op de oprit bij onze woning via de KPN app en de stick perfecte tv-ontvangst hebben.

Staan we op een camping krijgen we bij inschakeling van de KPN app dat geen ontvangst mogelijk is, blijkbaar accepteert de KPN app enkel de thuisverbinding.

Dit is overigens bij navraag ook gebleken.

 

Een suggestie die ons aan de hand werd gedaan is het werken met een kastje, bv. Formuler of Amiko A11 gold IPTV set, met deze kastjes moet je via internet verbinding maken met telefoon hotspot, glasvezel, 4g router, wifi, dongel of ADSL.

Dit werkt echter alleen als je een goede netwerkverbinding hebt en die is niet altijd aanwezig op de campings of kamperplaatsen, of alleen bij de receptie.

 

Heeft iemand een oplossing die ervoor zorgt dat wij, zonder schotel, toch in binnen- en buitenland onze tv kunnen gebruiken voor de ontvangst van de reguliere zenders die je thuis ook ontvangt.

 

Ik ben benieuwd naar de reacties/oplossingen.

 

Groet,

Henk

 

image.thumb.png.4b38cafa6d0b627080c2381dfe8c77d8.png

 

 

aangepast door Henk Geraats
Foto tovoegen
Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Als je geen schotel wilt, dan blijft in principe een goede internetverbinding nog de enige optie.

Dat kan via een wifi verbinding, maar dan moet je op een camping oid staan met wifi voorziening, of je neemt een sim only met onbeperkt internet. Je kunt dan deze sim in je mobiel doen(of een andere mobiel) en deze als acces point gebruiken voor de Xiaomi stick(of andere stick bv Fire tv 4k max).

Helaas is Nederlandse unlimited in buitenland niet echt unlimited.

Heb je vrienden of familie die (non)resident zijn, dan kunnen zij een sim only bestellen met unlimited(bv Xenet via Movistar) of nagenoeg unlimited( bv Xeneet via Orange of Movistar, mag je zelf kiezen)

Succes

Link naar reactie
Share on other sites

Xiaomi-stick, NLZiet abonnement (plm. €9,-  per maand en iedere maand opzegbaar) en een data-sim in het land van verblijf. In Frankrijk hadden wij onlangs een Reglomobile data-sim van 250GB per maand voor plm. €20,-. , verkrijgbaar bij Eleclerc-supermarkten.Voorwaarde is natuurlijk wel een goede 4G- (of Wifi-)ontvangst. 4G- Dekkingsgebied kun je op nperf.com controleren.

 

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...