Ga naar inhoud

Annuleringsverzekering & camperhuur


Jurjen
 Share

Recommended Posts

Een punt van aandacht voor de toekomst:

Ik heb mijn campervakantie om begrijpelijke redenen moeten afzeggen en heb dus ook de huurcamper geannuleerd. Gelukkig zag mijn verhuurder ook de ernst en overmacht van de situatie in en heeft, in afwijking van de huurovereenkomst, maar de helft van de huur in rekening gebracht in plaats van de volle mep. Met de andere helft ben ik naar mijn verzekeraar gegaan, waar ik een doorlopende reisverzekering heb met sinds enige tijd ook de module 'annulering', juist vanwege die huurvoorwaarde "boeken=betalen".

Dat de claim afgewezen werd verbaasde me niet heel erg, de reden wel: "Gehuurde zaken vallen niet onder de dekking." Kennelijk ziet deze verzekeraar een gehuurde camper niet als reis(-deel) of accomodatie.

Let er bij het afsluiten van een annuleringsverzekering dus op dat sommige verzekeraars camperhuur daar niet onder scharen. Is voor nu even niet relevant, een annuleringsverzekering afsluiten in deze periode is net zo iets als een brandend huis proberen te verzekeren, maar voor de toekomst zeker goed om te weten. Vraag het na! Ik heb de betreffende module onmiddelijk weer uitgeschakeld, ik weet wel leukere doelen als ik geld over de balk wil gooien.

aangepast door Jurjen
typfout
Link naar reactie
Share on other sites

Ik heb -na wat mopperen op Twitter- inmiddels een nieuwe afwijzing van mijn verzekeraar binnen, nu op grond van het corona-virus, zo'n uitbraak valt niet onder de dekking. 
Dat zij camperhuur niet zouden dekken in de annuleringsverzekering berust op een misverstand. 

Netto geen resultaat maar het is niet zo bizar als ik eerst dacht.

Link naar reactie
Share on other sites

Verder mopperen gaat me niet helpen.

 

Er staat een keurig rijtje voorwaarden in de polis voor gevallen die wél gedekt zijn en een virusuitbraak en/of overheidsadvies om thuis te blijven staan daar niet tussen. Geen speld tussen te krijgen. 

 

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...