Ga naar inhoud

Met de camper naar Marokko


ALYV
 Share

Recommended Posts

Oei, dat is nogal een brede vraag!

Het is alweer een jaar of 5 geleden dat wij er een rondreis hebben gemaakt. Grofweg: Tanger Med (haven) - Chefchaouen (het prachtige blauwe stadje)- Meknès (een van de Koningssteden) - Fez (nog zo’n koningsstad, met leerlooierijen) - Azrou - Errachidia (medina bezoeken!) - Merzouga (genieten van de adembenemend mooie Erg Chebbi, de duinen in de Sahara, bij voorkeur op kameel met gids verkennen) - Dadeskloof (prachtig) - Todrakloof (prachtig in het kwadraat) - Aït Benhaddou (oude lemen stad) - Ouzoud (prachtige watervallen) - Marrakech (dat moét je gezien en - vooral - beleefd hebben!) - Essaouira (érg leuk vissersplaatsje, vooral zelfgekozen vis eten) - El Jadida (Portugese cisterne)  - Casablanca (magnifieke moskee) - Cap Spartel - Tanger Med.

Wij gingen ruim 6 weken. Dat heb je wel nodig. Alleen al de reis naar Algeciras (waar je op de boot gaat), is een slordige 2.400 kilometer rijden!

Wij vonden de Marokkanen over het algemeen zeer vriendelijk en gastvrij. Je moet wel tegen de bedelcultuur kunnen. En wanneer de weg gewezen wordt houden ze de hand al op. Nederlanders zijn in hun ogen steenrijk. En laten we wel zijn, dat zijn we ook. Gewoon wat euro’s in de broekzak houden.

Bereid je voor op andere hygiëne standaarden dan wij gewend zijn, óók op campings en in restaurants. Zonder eigen sanitair zou ik er niet willen zijn, al zijn er uitzonderingen.

Overigens is de standaardvraag die wij in Nederland kregen of het er wel veilig is. Wij hebben ons steeds veilig gevoeld, en nooit problemen gehad.

Het was één van onze meest fantastische reizen. De heel andere cultuur, het prachtige landschap, de schitterende steden … het was magnifiek! En dan hebben we het nog niet gehad over het mooie weer, het heerlijke eten (goedkoop!) en het lage prijspeil!

Enfin, als je nog concretere vragen hebt laat je het me maar weten!

  • Thanks 1
Link naar reactie
Share on other sites

Marokko is prima te doen met camper.

Marokko heeft drie gezichten. Wat heeft je belangstelling?

1. De steden en hun omgeving. De koningssteden zijn de moeite om max. 1 keer gezien te hebben. De overige steden vind ik vreselijk.

2. De Rif en omgeving, alles ten noordwesten van de lijn Malilla - Fez - Casablanca. Lijkt soms op zuid frankrijk. zelfs met skioord. Mogelijk onvriendelijke mensen.

3. Ten zuiden van de Hoge Atlas. Dat wordt het woestijngebied geduid. Prima wegen, alles lekker primitief. Fantastisch!

Wil e.e.a. wel mondeling toelichten.

  • Thanks 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...