Ga naar inhoud

Pezen vervangen Hymer B644 uit 1997


Hymer B644 pezen vervangen
 Share

Recommended Posts

Beste mensen,

 

wij zijn in het bezit van een `Hymer B644" uit 1997. Nu zou ik graag in contact willen komen met een eigenaar, vakman of handig persoon die zijn mening eens wilt ventileren over het (laten) vervangen van de pezen aan de buiten zijde van de camper.

Ik zelf ben in het bezit van een goede vochtmeter, deze geeft geeft na meting geen verhoogde waarden aan, dus naar mijn mening is het dan ook niet nodig om deze te laten vervangen.

Ik hoor graag van u..

 

met vriendelijke groet Robbert Teunissen

 

Link naar reactie
Share on other sites

Dat zijn de naden die zijn gekit en met een T-profiel kunststof afgedekt zijn.

 

Ik heb dit in 2018 laten doen aan mijn B550 (2002) door een Hymer specialist. Zijn argument was dat hij het goed en strak zou aanleggen. Nou, dat strak viel nogal mee. Mijn idee erachter om het te doen is dat de camper niet lekte en dat in de toekomst dat voor wilde blijven. Vond de pezen (T-profiel) er niet goed uit zien. Hier en daar liet het los. Heb toen overwogen het zelf te doen. Meeste gaat zitten in de tijd om de naden schoon te maken (oude pees eruit en oude kit verwijderen). Kosten voor het zelf doen: pakweg 600 euro voor kit en nieuwe pezen. Het is op zich niet moeilijk, alleen tijdrovend. Heb uiteindelijk toch besloten het te laten doen. Was toen iets van 2000 euro.

Daarna een schets gemaakt van de wanden en dak, met de plekken waar (en datum) ik met de vochtmeter gemeten heb. Onlangs die schets weer opgepakt en nieuwe metingen gemaakt. Mooie hiervan is dat je met 1 meting weinig over kan zeggen. Het zijn juist de verschillen die je meet met hetzelfde meet apparaat. Het zijn dan de grote verschillen waar mijn 'alarm' op af zal gaan. Die waren er niet.

 

Arie

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...