Ga naar inhoud

Disponder


Koop
 Share

Recommended Posts

Beste mensen,

Ik heb een camper met C1 rijbewijs. Heb toen een kastje (disponder?) aangeschaft voor de Tolwegen in Scandinavië. Je zou voor de tol dan geen tarief hoeven te betalen voor een vrachtwagen en ook nog een extra korting krijgen. Ik heb toen gekozen voor de maatschappij die Fjellinjen heet. Tot zo ver is alles prima.

Maar deze maatschappij rekent alles in NOK. Ik moet de rekeningen betalen in buitenlandse valuta. Daar rekent de bank ABN-Amro 9 euro voor. Het middel wordt dus erger dan de kwaal.

Weet iemand een oplossing.

 

Link naar reactie
Share on other sites

Ja, de oplossing is simpel. Neem een badge van www.brobizz.com in Denemarken. Die koppel je gewoon aan de NL IBAN of Creditkaart. Neem je de Brobizz EasyGoPLUS, dan heb je gelijk ook de GoBox voor Oostenrijk er in.
Deze tips kregen wij gratis mee bij de invoer van onze camper begeleid door SFA-Parkstad:
Een tolkastje (grenzeloze Top Europ Badge) voor Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië vraagt u hier zeer voordelig (19,- euro) aan: https://www.area-enligne.com/Area/accueil.aspx?site=area&lang=NL&page=ACCUEIL. NB. De maandelijkse kosten worden alleen in rekening gebracht bij daadwerkelijk gebruik per land.
Is uw camper door de RDW toegelaten voor een maximum gewicht boven 3500 kg dan hebt u in Oostenrijk een Go-Box nodig. Deze kunt u online aanvragen via:
https://www.asfinag.at/toll/go-box-for-hgv-and-bus/ en in Zwitserland moet u dan bij de grensovergang de rijbaan voor bussen volgen en bij het grenskantoor onder overlegging van uw kentekenbewijs een knipkaart (12 maanden geldig) voor de Schwerverkehrabgabe kopen of op uw telefoon de app “VIA” installeren en gebruiken om deze tol te betalen en dagelijks te registreren. Is uw camper onder de 3501 kg, dan hebt u in deze twee landen Autobahnvignetten nodig. Deze gewichten (overbelading) worden in de beide landen zeer streng gecontroleerd met zero tolerantie en hoge boetes. Zorg dus dat u niet overbeladen bent.
Wilt u met een camper boven de 3500 kg ook naar Scandinavië (DK, N en S) dan kunt u i.p.v. de Go-Box voor Oostenrijk beter de EasyGo+ Brobizz box aanschaffen via:
https://brobizz.com/en/easygo-private. Is uw camper onder de 3501 kg, dan hebt u in deze drie landen voordeel (tol- en andere kortingen) van een Brobizz tolbadge (die zit standaard ook in de EasyGo+ Brobizz box). De voordelen staan hier: https://brobizz.com/en/prices-and-benefits?fbclid=IwAR22Kzax5DxsvJvIGkqV5Iws6xzzjlCEywhF3-BXRVfFA4swu3W2i0mDbzY en aanvragen doet u hier: https://brobizz.com/en/order-brobizz.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...