Ga naar inhoud

DAF camperbus compleet comfortabel klassieker


Jan Zaanen
 Share

Recommended Posts

Technische informatie
DAF1600, bouwjaar 1980. Vrijgesteld van wegenbelasting. Gewicht 11 ton. Kilometerstand 165543. Handgeschakeld, vijf versnellingen. Geen hoge of lage gearing, eerste versnelling is heel kort. Victron omvormer 1400W, gekoppeld met 88A accu's. Waterpomp 24V, 200 liter schoonwatertank, 150 liter vuilwatertank. Cabine voor drie personen. Rijbewijs C. Fietsendrager met twee vouwfietsen en beschermkap.

Interieur
Entree met elektrische schuifdeur en twee tochtdeuren. Naar de huidige normen op hoogte gebrachte Piet Zwart-keuken met drie pits-gasstel en gootsteen. Propaangeiser in hoge kast met daaronder planken. Koelkast. Drie lage kasten. Bun voor gasfles onder gootsteen. Broodplank en besteklade. Werkblad aan beide zijden. Diverse laden, hang- en sta voor serviesgoed.
Zithoek met twee slaapbanken, elk 70 x 200. Bergruimte onder de slaapbank. Losse tafel.
Aparte slaapkamer met tweepersoonsbed 140 breed met aan beide zijden grote schuiflades en bedkastjes. Douchecabine 90x90 en toilet met sanibroyer (via omvormer). 

Wat kunnen we er verder nog over vertellen
Onze blauwe DAF is gebouwd voor de ANWB die ermee als winkelwagen door het land trok. De tweede eigenaar gebruikte de wagen een paar keer per jaar als geluidsruimte bij evenementen, verder stond 'de bus' in een keurige, droge loods. Wij hebben de bus in 2019 gekocht en ingebouwd. De 'kantoorwagen' is omgekeurd naar 'personenwagen kampeerwagen'. Wij hebben ermee gereisd in binnen- en buitenland. De bus staat nu in Galicië (het noordwesten van Spanje) en is geschorst voor de Nederlandse APK en verzekering, omdat de bus op eigen land staat. In 2023 is de bus gekeurd volgens de Spaanse APK.
Een Nederlandse APK kan in Spanje worden geregeld. Het dichtstbijzijnde station is Sevilla (circa 1000 km).
De bus wordt regelmatig gestart en nagekeken. De banden zijn in uitstekende staat, motorisch is alles in puike conditie.
Meer technische foto's sturen we op aanvraag.
We verkopen de bus, omdat wij klaar zijn met reizen over land en weer gaan zeilen nu onze woning in Galicië af is.
Vraagprijs: 15.000 euro.
Zie voor foto's onze advertentie op marktplaats: m2086023735
Belangstelling? Stel je vragen per mail en/of kom langs. Je bent van harte welkom. Je kunt contact opnemen via: waterzaken@gmail.com

 

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...