Ga naar inhoud

Hoe lang garantie op een boordaccu.


L. Witteveen
 Share

Recommended Posts

Ten eerste de vraag hoe oud de accu is. In veel gevallen wordt zo'n accu in de camper geplaatst en vervolgens staat dat ding een hele tijd ongebruikt, zonder bij te laden te wachten op verkoop. Nu zal dat laatste niet zo lang zijn geweest maar veel campers hebben wel een hele tijd bij de fabriek gestaan, wachtende op onderdelen waar leveringsproblemen mee waren.

Als laatste, het is best mogelijk om een splinternieuwe accu in korte tijd om zeep te helpen, daarom kan ik best begrijpen dat de verkoper geen garantie op een HH accu wil geven. Maar we hebben nog steeds de wettelijke garantietermijn van 2 jaar waar de verkoper mee van doen heeft.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Op 9-10-2023 om 15:40, L. Witteveen zei:

Hallo. Vandaag is ook de startaccu vervangen. Die was ook stuk. Die werd uit coulance wel vergoed. Opbouw is Knaus/ Weinsberg garantie. Auto gedeelte is Fiat garantie. Vind het heel vreemd dat beide accu,s stuk gingen. Toeval volgens de dealer. Alles doorgemeten. 


Die gaan gewoon stuk bij meer dan 50% ontladen hetgeen bij stilstand zonder voorzorgsmaatregelen heel snel gebeurt door de sluipers.

Link naar reactie
Share on other sites

Op 13-10-2023 om 18:46, L. Witteveen zei:

Maar dat moet dan bij de fabrikant of de dealer gebeurt zijn. Wij hebben hem een jaar en zijn er veel mee weggeweest. Nooit een lege accu gehad. Daarom zit er geen garantie op de accu,s volgens de dealer. 


Dat lijkt mij een wettelijke niet haalbare motivatie om garantie af te keuren.

  • Thanks 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...