Ga naar inhoud

Ranckies EURO 5 enEURO 6 Motoren geven probleem bij het laden huis accu


Rankies
 Share

Recommended Posts

 De ontwikkeling van de moderne auto heeft in de afgelopen jaren geleid tot enorme veranderingen in de manier waarop we onze voertuigen aandrijven, bedienen en onderhouden. Een van de belangrijkste onderdelen van het moderne voertuig is de dynamo, die verantwoordelijk is voor het opladen van de startaccu. In recente modellen van voertuigen, zoals euro 5/6 wagens, is er echter een nieuwe trend waar te nemen: de laadspanning van de dynamo wordt lager. De reden achter deze verand ering is te vinden in de nieuwe milieunormen die worden opgelegd aan voertuigen. Om de emissies van schadelijke stoffen te verminderen, moeten nieuwe auto's efficiënter worden in het gebruik van energie. Dit betekent dat de dynamo minder energie moet lever en dan voorheen, om ervoor te zorgen dat de startaccu niet te veel wordt opgeladen en dus de remenergie kan opslaan. Een "slimme dynamo" is een type dynamo dat is ontworpen om de laadstroom te reguleren op basis van de behoefte van de startaccu. Dit kan be tekenen dat de dynamo de e laadstroom vermindert als de accu vol is, om te voorkomen dat de accu overladen wordt en beschadigd raakt. Nadeel van de slimme dynamo is dat deze geen rekening houd met een 2 accu en zal deze dan ook niet goed laden met gevolg da meestal door sulfatering (komt door het slecht laden). t deze snel defect zal gaan, Het gevolg van deze verandering is dat de laadspanning van de dynamo kan dalen tot wel 11,5 volt. Dit is echter niet voldoende om een tweede accu in uw auto op te laden. Al een tweede accu in uw euro 5/6 auto wilt opladen, kan dit de nodige hoofdbrekens veroorzaken. Als hier niets aan wordt gedaan, wordt de 2 e s u accu met te weinig spanning geladen en komt deze nooit vol. Aan de andere kant kan bij het remmen de dynamospanni ng oplopen tot 15 volt, wat juist te hoog is. Dit betekent dat uw kostbare 2e accu een reële kans loopt om snel defect te gaan als er geen maatregelen worden genomen. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: de DC Een DCDC laadomvDC laadomvormer. ormer is een apparaat dat de variërende laadspanning van een slimme e dynamo omzet naar een stabiel gelijkstroom (DC) spanning die gebruikt kan worden om de 2 accu op te laden en om stroom te leveren aan andere apparaten in het voertuig. Een DCDC laadomvor mer wordt tussen de startaccu en de 2 het laadprobleem tijdens het rijden van de 2 e e accessoire accu geplaatst en accu is opgelost. De DC zorgt ervoor dat de 2 eDC laadomvormer accu de juiste spanning krijgt en opgeladen wordt op een efficiënte manier. De laadomvormer kan de spanning en stroomsterkte regelen op basis van de behoeften van de accu en de apparaten die worden gevoed. Dit is vooral belangrijk in voertuigen die veel stroomverbruikers hebben, zoals bedrijfswagens, servicebussen, bedrijfsbussen, k oel/vries transport, campers en andere

Link naar reactie
Share on other sites

Prachtig stuk, heb je dit met een vertaalprogje naar het Nederlands omgezet?

 

Quote

Een DCDC laadomvor mer wordt tussen de startaccu en de 2 het laadprobleem tijdens het rijden van de 2 e e accessoire accu geplaatst en accu is opgelost. De DC zorgt ervoor dat de 2 eDC laadomvormer accu de juiste spanning krijgt en opgeladen wordt op een efficiënte manier.

Naast deze volzin staan nog een aantal stukken tekst die niet correct zijn geschreven.

 

En ik had dit onderwerp bij elektronica geplaatst.

aangepast door CaradoT135
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...