Ga naar inhoud

APK keuring


LUAP
 Share

Recommended Posts

Als je je camper schrst in de wegenbelasting vang je 2 vliegen in een klap, namlelijk je betaald geen belasting en de datum dat je camper gekeurd moet zijn stopt ook.

dus geen probleem meer met een camper rondrijden waarvan de APK verloopt.

Om te voorkomen dat je op mde APK datum gaat rijden kan je toch ook een weekje eerder je camper laten keuren?

Link naar reactie
Share on other sites

Niet helemaal juist, camper is idd niet meer apk plichtig maar de apk datum blijft staan als ie geschorst is, maar als je de schorsing opheft is ineens je APK verlopen en mag je de eigenlijk de weg dus niet op. Daarom mag je als je camper geschorst is alleen voor de APK keuring de weg op, mits je bewijs van de afspraak hebt en je de kortste route naar het APK station neemt.  zie info belastingdienst:  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/belastingen_op_auto_en_motor/motorrijtuigenbelasting/een_motorrijtuig_schorsen/keuring-tijdens-schorsing#:~:text=Moet uw motorrijtuig worden gekeurd,ook geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

 

en info van de rdw: U mag met een geschorst voertuig voor een APK-keuring rijden naar een RDW-erkend bedrijf dat APK-keuringen uitvoert of naar een RDW-keuringsstation. Een voertuig waarvoor de APK-plicht geldt, moet immers een geldige APK hebben op het moment dat de schorsing afloopt of u deze stopzet. 
U moet dan de afspraakbevestiging, met daarop het tijdstip van de keuring, bij u hebben. Deze moet u kunnen laten zien als de politie daar om vraagt. Ook moet het voertuig WA verzekerd zijn. 
U mag alleen rond de afspraaktijd rijden van het adres waar het voertuig is gestald naar het adres waar u de APK-keuring laat doen. U neemt daarbij de kortste route.
Vraag het APK-keuringsstation altijd om een APK-rapport (goed- of afkeurrapport). Als u zonder geldige APK op de openbare weg rijdt, kunt u een boete krijgen. Ook als de politie u niet stopt onderweg. Bezwaar maken tegen deze boete kan alleen als u een APK-rapport kunt tonen voor dezelfde datum.
U hoeft op de dag van de keuring geen motorrijtuigenbelasting te betalen en u hoeft de APK-keuring vooraf niet te melden.

aangepast door HymerBoy
Link naar reactie
Share on other sites

Ik bedoelde dus dat de originele apk datum blijft staan bij de 1e schorsing, als je hem dan later laat keuren schuift de apk datum ook op, Ik doe het ook al jaren zo, vlak voor ik hem ontschors laat ik hem apk keuren, schuift de nieuwe apk datum ook weer op. 

aangepast door HymerBoy
  • Thanks 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...