Ga naar inhoud

Lithium accu


Jilles
 Share

Recommended Posts

Natuurlijk kan dat ook zonder zonnepanelen. Voordeel, veel minder gewicht, dubbele hoeveel stroom aanwezig, veel langere levensduur. Wel zorgen voor juiste installatie, geschikte oplader en eventueel booster op dynamo voor opladen tijdens het rijden bij Euro-6 motoren.
Goed advies en prima prijzen bij Alex Dickhoff in Maarheze. Hij werkt ook voor de TV op SBS6 als deskundige bij Mr. Frank de Visser.
 

  • Like 1
Link naar reactie
Share on other sites

Afgelopen winter onze AGM accu vervangen voor een LiFePo4. Dat die LFP een veel langere levensduur heeft moet allemaal nog, de AGM was van 2009 en heeft 13 jaar zijn werk naar tevredenheid gedaan.

Voordeel van een LFP is het sneller laden en langer zijn spanning vasthouden als de accu leeg raakt. Een loodaccu zit bij 50% ontlading al tegen de 12 volt aan, met wat kabelverlies zit je dan al snel eronder.

Maar waarom de vraag zonder zonnepanelen, wil je altijd aan de paal staan? In dat geval kan je voor minder geld een loodaccu aanschaffen, hoef je ook niet te investeren in een geschikte LFP lader en booster.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...