Ga naar inhoud

TomTom Go camper geeft geen mogelijkheid om een actueel POI-camperplaatsen bestand te gebruiken


Wiepko
 Share

Recommended Posts

In verleden een TomTom Go Camper met een voor geïnstalleerde set aan POI's-camperplaatsen gekocht.

Na een paar jaar zijn deze POI's verouderd. Camperplaatsen zijn vervallen, nieuwe camperplaatsen zijn ontstaan.

TomTom levert een hulpmiddel om zelf datasets met eigen POI's op de TomTom te plaatsen en/of te verwijderen. Echter de voor geïnstalleerde POI's-camperplaatsen zijn in dit hulpmiddel niet zichtbaar. Hierdoor is deze dataset ook niet te vervangen door een nieuw en actueel overzicht POI's-camperplaatsen.

Aangekaart bij TomTom. Krijg een waardeloos antwoord van de servicedesk: "Dan moet je maar handmatig op de TomTom zelf POI's toevoegen/verwijderen/etc/" Volledige onzin. Immers je weet niet vooraf om welke camperplaatsen het gaat. Daarom wil je nu juist de gehele set van POI's-camperplaatsen vervangen.

Maar krijg ook een waardeloos antwoord van de NKC-servicedesk. Dit antwoord varieert afhankelijk van de wel/niet goed lezende NKC-servicedesk medewerker tussen: "update de app op je telefoon" en "Ga maar naar TomTom".

 

Ik heb altijd gedacht dat de NKC een belangenvereniging van campergebruikers/-bezitters was. Jammer NKC, maar een van de belangen van deze camperaars wil je blijkbaar niet vertegenwoordigen. Immers het op de TomTom staand bestand met camperplaatsen, afkomstig van de NKC, is nu een paar jaar oud. Soms sta je daardoor voor een niet meer bestaande camperplek. Jammer dat de NKC dat blijkbaar allemaal geen probleem vindt.

 

Natuurlijk is het mogelijk om:

1. Eerst de app te gebruiken dan pas je route te plannen op de TomTom. Maar waarvoor zijn dan deze POI's-camperplaatsen (en ook de ADAC en ANWB campings) mee verkocht door TomTom?

2. Een eigen set van campercontact te downloaden en deze met het hulpmiddel op de TomTom te zetten. Maar dan staat alles er 2x keer op. Is 2x keer te zien op de kaart, etc. Dat wordt een volledig onbegrijpelijke en volledig onleesbare rommelr op de TomTom.

 

NKC vertegenwoordig de belangen van de camperaar en voorkom dat dit soort negatieve ervaringen, als gevolg van een niet klantgericht opstelling van TomTom, afstraalt op de NKC.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...