Ga naar inhoud

Scheuren in Douchevloer


Kabe
 Share

Recommended Posts

Goedemorgen mede camperaars,

 

Ik heb voor de tweede maal scheuren in onze douchevloer.

 

Ik heb denk ik de oorzaak gevonden maar krijg geen bevredigend gehoor bij Kabe in Zweden want de garantie is verstreken, onze camper is van 2028 en de garantie liep tot 2021.

 

desalniettemin geeft het mij toch een rot gevoel want ik vind het een constructie fout.

A het is de tweede keer, (maart 2021 is de vloer (lees kunststof bak) ook al vervangen binnen de garantie door de dealer, Het is echt heel veel arbeid want de hele ruimte moet ontmanteld worden.

B de vloer veert bij binnenkomst Toilet/Doucheruimte.

C de dealer heeft bij het herstellen al de vloer met vulhout verstevigd maar blijkt toch niet voldoende.

D op de kunststof vloer ligt een originele kabe houten vlonder en deze vlonder is mede de oorzaak, vind ik. De vlonder ligt te strak in de kuip en de onder randen zijn scherp dmv haakse randen en deze snijden in de afgeronde binnen randen van de kunststof kuip.

Ik heb voorgesteld alleen dan het materiaal te leveren dan voer ik de reparatie zelf uit, ik heb een meubelmakerij gehad dus de vakkennis is wel aanwezig om het realiseren.

 

ik heb dit alles gefilmd en via de dealer bij kabe aangeboden mede met de insteek om meerdere klachten te voorkomen bij andere gebruikers maar geen gehoor dus.

 

De dealer zet zich nu in om de vloer te laten repareren maar dat wil ik pertinent niet want je hebt geen garantie hoe lang dit goed blijft, bij het douchen staat de bak gewoon gevuld met een laag water dus ik vertrouw het niet dat is 1

2 het is een lapmiddel voor een camper van bijna 1,5 ton.

3 de vloer blijft desondanks gewoon lekker veren bij binnenkomst dus in no time is de vloer weer gescheurd (de mede oorzaak moet opgelost worden en de houten vlonder moet deugdelijk behandeld worden)  

 

Ik zou graag wat op en aanmerkingen willen zien en of er ervaringen zijn met dit euvel. daar zou ik mee geholpen kunnen worden en welke stappen er mogelijk zijn, misschien kan ik de kosten claimen bij mijn verzekering?

 

vriendelijke groet kabe

 

 

Link naar reactie
Share on other sites

Dag,

Wij hadden een paar jaar geleden hetzelfde en het is zeker geen uitzondering dit euvel. Bij ons ging het om een Westfalia buscamper, die net buiten de garantie scheuren liet zien in de douchebak. De Duitse firma was onverbiddelijk. De Europese regels verplichtten een garantieperiode van twee jaar en daarmee basta. Van enige coulance was geen sprake.

Toen kregen we via via een bedrijf aanbevolen in Duitsland. Daar hebben we toen de douchebak laten repareren. Die firma bestaat niet meer.

Toevallig staat er in de nieuwste Autoweek Camper een reportage van een andere Duitse firma (pg. 82 e.v.), die op dezelfde wijze te werk gaat als bij ons. In het kort: Hij maakt een mal van de vloer en "lijmt" deze op de bestaande. Veel sterker en nooit meer schade. Hij repareert 400 douchebakken per jaar. Je moet er wel drie dagen voor uittrekken. Kosten zijn vanaf €690, er is een huurauto beschikbaar. Zit in Walddorfhaslach onder Stuttgart. Eindje rijden, maar wel van je probleem af. Misschien combineren met je wintersport?

De Autoweek (nummer 5-2022) moet nog in de winkel liggen, want we hebben hem net in huis. Of kijk op http://www.fromm-duschwannen.de/

Succes!

Link naar reactie
Share on other sites

Even ter aanvulling:

Bij ons heeft de Nederlandse Westfaliadealer, ondanks de categorische afwijzing van de Duitse fabriek, de helft van de reparatie vergoed. Er waren bij de koop van onze bus twee dealers en toen we de problemen met de douchebak hadden was hij nog de enige. En daar hadden we hem nou net niet gekocht. Toch tof van deze dealer. Wie? Volkswagen Campercentrum in Amersfoort, die tevens Westfaliadealer is, voor Westfalia nu in Barneveld.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik moet zeggen dat wij best ook wel wat tegenslagen hebben gehad de afgelopen 3 jaar met onze camper maar onze dealer in Tubbergen is echt een top dealer qua service verlening, niets is hun te veel en ze lossen alles zonder moeilijkheden perfect op hoor m.a.w. het ligt zeker niet aan de dealer dat de douchebak opnieuw gescheurd is. 

 

Het zal ongetwijfeld goed komen en met de beschrijving van Aranbo, daar kunnen we misschien iets mee.

 

Maar meerdere opmerkingen zijn uiteraard welkom 

 

Vr.gr. Kabe

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...