Ga naar inhoud

aankoop tweede hands camper duitsland.


Teusyvonne
 Share

Recommended Posts

Als je als particulier een tweedehands camper koopt zal de Duitse verkoper je altijd de prijs inclusief de Duitse BTW in rekening brengen. Dus het hogere bedrag van de twee.

 

Wat je in Duitsland betaald hebt voor een camper maakt voor wat het in Nederland kost om 'm op kenteken te krijgen niets uit, speelt ook helemaal geen rol in de berekening van de BPM.

 

Een tip: download eens het aangifteformulier BPM van de site van de belastingdienst, dan zie je vanzelf waar je allemaal rekening mee moet houden en welke bedragen je moet weten. Is eigenlijk alleen de "historische BPM". Dus de BPM die in Nederland betaald had moeten worden als je de camper op de datum van de originele datum eerste tenaamstelling (in Duitsland dus) in Nederland had gekocht. Daar gaat dan x% vanaf via een afschrijvingstabel op leeftijd (wederom gerekend van datum eerste tenaamstelling in Duitsland.

 

Het is wat uitzoeken, maar is te doen. Ik heb sinds 2010 al drie personenauto's ingevoerd vanuit Duitsland en vorig jaar een camper, met wat puzzelen allemaal uit te komen.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...