Ga naar inhoud

Ixeo 680 lengte hefbed storingen


Mbtw
 Share

Recommended Posts

wie heeft ook last van storing in het hefsysteem?

Het bedieningspaneel van het elektrische hefbed gaat steeds in storing. Het bed blijft halverwege de daling hangen. Veel resetten en aa/uit en dan doet ie het plots weer. 
ik zoek lotgenoten om bij Burstner aan de bel te kunnen trekken. 
 

Link naar reactie
Share on other sites

  • 6 months later...

 Plotseling probleem met de elektrische bediening van het hefbed in de buerstner Ixeo 726 i plus 2011.  Bed losgekoppeld van de actuaters, om zelf te onderzoeken. De ‘zuigerstangen’ liepen even geheel In en Uit , dus vrij van het bedgewicht . Nu zitten ze vast bovenin, dwz bij bediening hoor je de klik in het besturingskastje maar de beide actuators gaan slechts 1 mm. uit. Dan even de spanning eraf en erop en opnieuw bedienen en weer 1 mm. enz. De actuaters zijn niet krom. Buerstner dealer geraadpleegd , maar heeft moeite om de oorzaak vast te stellen ,het lijkt op een storing in het elektronische besturingskastje. Bij vernieuwing hiervan ( 708,30 € )geeft hij geen garantie dat het dan weer goed is .Weet u een echte specialist die meer kan vertellen.? M.vr.groet , Huub Braber

Link naar reactie
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 months later...

Ik heb inmiddels een oplossing gevonden voor ons hefbed. Gebaseerd op  mijn ervaringen en adviezen die ik via de Gelderse Camper Centrale van Burstner heb gekregen heb ik het volgende stappenplan.

1 Reset. Door beide knoppen op de handbediening in te drukken moet het bed langzaam helemaal omhoog gaan. Geen oplossing dan

2. Het systeem geheel van de 12V koppelen (reserve 4 zekering) en nogmaals proberen.

3. Motoren loskoppelen. Het bed moet nu met de hand makkelijk omhoog te duwen zijn. Als dat niet lukt of het een beetje scheef gaat moet er een gasveer vervangen worden. Ik heb er nog 2 in de aanbieding.

4. Testen motoren. Ik kon de motoren testen door ze aan de bediening van het queensbed aan te sluiten. Dan werkt de overbelasting beveiliging niet. Defecte motor vervangen.

5 . Control unit vervangen. Ik heb er nog een in de aanbieding

6. Een bypass van de overbelastingsbeveiliging maken. Dat geeft wel het risico voor letsel of schade door beklemming tussen bed en dak of bed en tafel. Dus wel goed opletten. De bypass bestaat ui twee 12v wisselrelais en twee solide drukknoppen (maakcontact). Hiermee kan je ook veel goedkopere motoren(actuators) bedienen. Als je hier belangstelling voor hebt stuur dan even een mailtje naar leo.stigter@gmail.com

Link naar reactie
Share on other sites

Beste Leo en Nel, ik ben uiteindelijk bij de Burstnerfabriek in Duitsland geweest (2de maal) waar zij het probleem in een paar uur hebben opgelost. Ook 2 nieuwe motoren geplaatst. Geheel gratis als garantie en coulance. Nu alweer een jaar goed werkend. 
Martin

Link naar reactie
Share on other sites

  • 9 months later...

Bed bleef vastzitten in bovenste stand bij ixeo 724i uit 2013. Pennen van de actuators losgemaakt met grote tang ondanks dat deze redelijk vastzaten. Bed ondersteund met lat en daarna rustig laten zakken. Actuators bewogen met afstandsbediening eerst helemaal in en toen weer weer uit met bediening ‘bed omhoog’. Daarna actuators op lengte laten uitlopen en pennen met borgclip weer vastgezet. Bed gaat nu keurig op en neer met de afstandsbediening. Wel even de kunststof scharnierpunten nog met siliconenspray en de metalen punten met wd40 behandeld. Bed gaat nu weer soepel op en neer .

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...