Ga naar inhoud

Vervangen huishoudaccu


Joyce1982
 Share

Recommended Posts

Kies voor een soortgelijke (lood) accu (inclusief Gel of AGM), dat is de goedkoopste oplossing. LifePO4 (Lithium) is vele malen duurder en dan moet je vaak ook de lader vervangen (en eventueel een booster plaatsen). Let wel even op maat en capaciteit. Met een beetje zoeken kun je een "gewone" 90 Ah (voorbeeld!) accu al voor onder de honderd euro krijgen, een 90Ah AGM (beter en meer te ontladen) kost al snel het dubbele.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik gebruik een Beaut AGM van 120 Ah en deze doet het goed , heel weinig ontlaad stroom na het afkoppelen in de stalling , zelf na c.a 9 manden nog goed op spanning zonder te laden . Ze zijn er ook in lichtere en zwaardere uitvoeringen .

 

U moet er wel rekening mee houden dat de max laadspanning 14,7 volt is , ik daar voor een 14,7 volt 4 Ah onderhoud lader bij geplaatst .

Link naar reactie
Share on other sites

Hi! Je zou toch eens kunnen nadenken voor een lithium batterij. 
 

Wij hebben gemerkt dat onze klanten om de volgende redenen voor deze batterijen kiezen: 

  1. Eén keer investeren en niet meer naar omkijken – onze batterijen zijn duurder dan een traditionele AGM of loodzuuraccu maar gaan ongeveer 3 keer zo lang mee (15 jaar) en je hoeft geen rekening te houden met onderhoud of gebruik bv. het bijvullen van water of beperkt ontladen tot 50% capaciteit
  2. Veel beter voor het milieu – door de lange levensduur is de totale CO2 uitstoot van een lithium batterij veel lager dan dat van een AGM of loodzuuraccu en daarnaast zijn wij een CO2 neutraal bedrijf wat betekent dat elke batterij die bij ons wordt afgenomen aan het einde van de streep 0kg CO2 heeft gekost (hierover meer hier)
  3. Een slimme batterij – onze batterijen worden bestuurd en afgelezen met de VoltaBMS app via bluetooth – hiermee kan gemakkelijk het amperage, voltage en de temperatuur worden afgelezen en parameters worden ingesteld om de batterij zelf perfect af te stellen

Met vriendelijke groet,


Teun
Volta Batteries B.V.
www.volta-batteries.com

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...