Ga naar inhoud

Het blad 4-2022 maakt een ongekende fout


Arie
 Share

Recommended Posts

Net het blad uit de bus gehaalt en blader het door. Ik vind al 2 x het gebruik van het woord chloor (blz.52 en 57). Ik schreeuw letterlijk uit: GEEN CHLOOR! Het gezegde mag zo zijn als; zeg nooit, nooit, maar dit keer gebruik nooit chloor in camper aangelegen zaken. NOOIT! Chloor verhard het kunststof en rubbers en wordt na enige tijd bros of delen breken af. En altijd op een moment dat het heel slecht uitkomt.

 

Ander dingetje: legionella komt alleen/vooral in mengkranen voor omdat daar de temperatuur ideaal is; ong. 37 graden. Dus zet de boiler altijd zo hoog mogenlijk. De biofilm (de wand van de tank voelt dan gliberig aan) kan je heel goed verwijderen met citroenzuur. Dit zuur wordt gebruikt voor aanmaken van wijn en schoomaken van hun apparatuur. Dus het is niet giftig voor de mens. Dit spul kost iets van 12 euro per kg, incl. verzendkosten. Met een kg doe je jaren mee.

 

Arie

aangepast door Arie
zinopbouw
Link naar reactie
Share on other sites

Tja, hadden zo vroeger maar goed moeten opletten in de scheikunde- en geschiedenislessen. Chloor is een groen giftig gas dat reeds in de 1e wereldoorlog als gifgas werd ingezet. Dit is de algemene spraakverwarring tussen Chloor en Hypochloriet. Dat laatste is het werkzame deel in het product HADEX dat je toevoegt aan de vers watertank en daarmee alles wat met het water in aanraking komt schoon, zuiver en drinkbaar houdt. Ook de afvalwatertank blijft hiermee in goede staat.
 

Link naar reactie
Share on other sites

Zo ver wilde ik nou ook weer niet gaan. Chloor is prima te gebruiken op porcelijnen spullen thuis. Maar nooit niet in de camper. Als je de boel, zeg 2x per jaar reinigd en oplet waar je je water tapt, is er niks aan de hand. Ben je in Spanje Portugal geweest en waarschijnlijk ook andere landen, dan is het verstandig bij thuis komst de boel te reinigen met citroenzuur. Ook omdat aldaar het water nogal wat kalk bevat.

Link naar reactie
Share on other sites

Ohw enne, ga je naar Marokko, vul dan je tank aldaar met die grote waterflessen. Kost wat meer, maar je hebt dan niet het 'kip of het ei' probleem. Je hebt dan immers schoon water tot je beschikking voor koken, tanden poetsen, handen wassen, drinken en koffie/thee te zetten

 

Arie

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...