Ga naar inhoud

Let op! Bij aankoop camper diesel euro 4 en euro 5


NB fan

Recommended Posts

Besten,

in de autohandel is het al helemaal aan de hand, diesels euro 4 en in mindere mate euro 5 zijn/worden onverkoopbaar. Dealers ruilen deze auto’s liever niet meer in en wanneer ze dat wel doen krijg je een appel en een ei er voor terug.

 

Bij campers merk je dat nog niet zo omdat de handel en dealers begrijpen dat wanneer daar ruchtbaarheden aan wordt gegeven, zij significant met hun verkoopprijzen van 2e hands campers zullen moet zakken. 

 

Omdat de aanschaf van een camper een lange termijn investering is krijgen de eigenaren en aspirant kopers steeds meer te maken met de beperkingen van, in 1e instantie euro 4 campers maar op loopafstand volgen de euro 5 campers. 

 

Wat te doen?

Ik denk dat de NKC. hier uitgebreid aandacht aan moet besteden. Dit omdat de aspirant kopers dan weten wat de waarde van hun aan te kopen 2e hands camper in de nabije toekomst zal doen.

 

Het is volstrekt duidelijk dat wat nu bij auto’s aan de hand is ook bij campers gaat gebeuren met dit verschil dat de investering van een camper over veel meer jaren loopt maar de waardedaling significant sneller gaat. Het is volgens mij de taak van de NKC. om dit, niet alleen wetstechnisch, zonder waardeoordeel, of aanbeveling in een goed artikel uit te leggen. 

 

De handel zal hier niet echt blij mee zijn maar ik denk dat de NKC. deze kant moet belichten. Onder het motto “kennis is macht” in het bijzonder voor de leden.

 

In dit artikel kan er ook worden ingegaan op de in Europa groeiende mogelijkheid van het ombouwen van de motoren. In Duitsland is daar zelfs een standaard voor ontwikkeld. Aspirant kopers zouden dan kunnen onderhandelen over het aftrekken van de kosten van deze ombouw van de gevraagde verkoopprijs.

 

Kortom en nogmaals:

Ik denk dat de leden er recht op hebben om objectief/in samenhang over dit, steeds pregnanter wordende probleem, te worden geïnformeerd.

 

Met goede groet,

Ton

Link naar reactie
Share on other sites

Jeetje GreDon en NKC,

Bedankt, wist ik helemaal niets van. Wel dat de motor elke X kilometer regenereert en dat er dan een een enorme (roet) transmissie plaatsvindt. Maar dit wist ik beslist niet.

 

Beste NKC,

Ik zou graag willen dat er van mijn verhaal, gecombineerd met het verhaal van GreDon, een samenhangend item wordt gemaakt voor de leden.

 

Natuurlijk begrijp ik dat dit voor NKC. mogelijk ambivalente gevoelens oproept. Toch ben ik van mening dat de leden er recht op hebben om te weten wat ze kopen, zodat ze een weloverwogen beoordeling kunnen maken. Wanneer het verhaal van GreDon klopt is zelfs een een groepsclaim te overwegen, lijkt mij. (Volkswagen in Amerika)

 

Ook dit is belangenbehartiging die het NKC moet bieden! Niet  alleen roepen de grootste te zijn van Europa maar ook de beste vertegenwoordiger van de leden willen zijn.

 

Bij de Ford casus heeft NKC dit destijds, na aanvankelijk wat aarzeling, goed gedaan en naar ik aanneem een hoop geleerd. Welnu NKC wendt deze kennis aan om, in het belang van zeer veel leden, dit nare issue met oa. de Fiat Ducato motoren aan te pakken. Het lijkt er op dat wij (consumenten) tot op de dag van vandaag zijn/worden, bedonderd, Volgens mijn bescheiden mening is er een wet die dat verbiedt. 

 

Graag zie ik zsm. een reactie/samenhangend item/aanbevelingen over dit hele onderwerp in de “Kampeerauto” terug.

Mocht u dit niet willen, dan zou ik het erg op prijs stellen om een privé antwoord met daarin uw argumentatie en beweegredenen van u te mogen ontvangen. 

 

Bezorgd NKC lid Ton

 

  • Like 1
Link naar reactie
Share on other sites

  • 4 weeks later...

NB fan ,U denkt iedereen te moeten waarschuwen voor euro 4 en 5 , en denkt u dat iedereen maar geld heeft om een euro 6 te kopen ,hoeveel mensen komen met hun camper in de binnen steden denkt u ?.ik persoonlijk vind het een vreemd verhaal waar u mee aankomt ,want dan zou half Nederland de camper al moeten weg doen ,de hele regel is bedacht door de milieu maffia ,alleen om geld te plukken ,gaat u ook even uitzoeken wat de mensen met een jacht een speedboot en tourboot ,uitstoten ,dit is vele malen erger ,maar daar hoor je niemand over ,het is alleen een geld kwestie 

  • Thanks 1
Link naar reactie
Share on other sites

Beste Hymer 694,

 

Bedankt voor uw reactie.

Helaas heeft u, naar het lijkt, niets begrepen van mijn verhaal. Dat u het een vreemd verhaal vindt, vind ik weer niet zo vreemd. NKC en de camperhandel gaat u beslist niet wijzer maken. Een uurtje op internet is daarentegen heel verhelderend/leerzaam.

 

Ik begrijp uit uw reactie dat u het niet zo voor hebt met inwoners van onze planeet “moeder aarde” die iets willen doen aan het vernietigen daarvan. 

 

Ik heb niet de behoefte om te onderzoeken of jachten, speedboten en tourboten erger uitstoten. Gelukkig maar want ik lees uit uw reactie dat u dat al gedaan hebt. 

 

Ik weet niet of het u bekend is wat inmiddels de inruilprijzen van personenauto’s die op diesel rijden, doen. Kijkt u maar eens na op internet wat die waard zijn. Reactie van dealers. “Sorry uw inruilauto diesel wil ik nog wel inruilen maar u begrijpt dat die niet zoveel meer waard is”.

 

Hopelijk begrijpt u nu beter wat ik bedoel. Wat ik bedoeld heb te schrijven is dat camperaars meer en meer ook met dit feit zullen worden geconfronteerd.

 

Tot slot

Wanneer het klopt dat er in de campers met een Ducato motor (van een bepaalde periode) inderdaad Bosch sjoemel-software zou zitten, ben ik van mening dat de NKC dit juridisch in Europa aan zou moeten kaarten. Volgens mijn bescheiden mening is dat namelijk verboden. Zie arrest in de Verenigde Staten van Amerika 

 

Moderator NKC: Zou u zo vriendelijk willen zijn om deze discussie binnen de NKC. te tafelen. Nog niet zo zeer om hier het voortouw in te nemen maar meer om de leden te informeren. Zij kunnen dan zelf beslissen of zij eea. bij de onderhandelingen over de prijs van een (occasion)camper wel/ niet tafelen. 

 

Goede groet,

NKC. Lid. Ton

Link naar reactie
Share on other sites

Goede Dr. Dream,

Bedankt voor uw reactie.

 

Ik ben niet uit op persoonlijk voordeel. Wij zijn zeer tevreden over onze camper. (N&B) en we hopen daar nog jaren mee te kunnen reizen.

 

Het gaat mij meer om het principe. Je zou van de grootste campervereniging van Europa mogen verwachten dat ze ook over lelijke zaken voorlichting geven.

 

Wanneer je dat niet meer één van je hoofdtaken vindt als vereniging. Is dat prima maar dan moet je wel je statuten veranderen en dat helder communiceren met je leden. Toch?

 

Destijds met de Ford motoren (verstuivers) is dat keurig gedaan. Je kunt je dus afvragen waarom het bij deze kwestie zo oorverdovend stil blijft.

 

Dus nogmaals de oproep aan de NKC. 

Maak hier eens een mooi samenhangend artikel over zodat de leden weten wat er speelt. Zij kunnen dan zelf de afweging maken of zij deze overwegingen mee zullen nemen in de onderhandelingen bij een mogelijke aankoop.

 

Goede groet 

  • Like 1
Link naar reactie
Share on other sites

Goede schrijvers,

Laten we elkaar nou niet de maat nemen. Zeker niet over taal. Ik vind het al heel wat dat mensen überhaupt schriftelijk willen reageren. Hoe meer reacties hoe meer het gaat leven. Ik ben het overigens wel heel erg inhoudelijk met Dr.Dream eens. 

 

Ik denk er sterk over om contact te zoeken met bijvoorbeeld RADAR en hen eens te vragen hoe zij tegen deze zaak aankijken? 

Zeker nu ik gisterenavond in het nieuws hoorde dat Fiat nu onderdeel uitmaakt van het 5 na grootste autoconcern. Lijkt mij dit een aardig nieuwjaarscadeautje. Toch?

 

Voor ik dat zal doen, wil ik eerst NKC. NL. de kans geven om, al is het erg laat, te reageren. Omdat de moderator tot op heden niet reageert op mijn verzoeken, vraag ik mij af of er wel een moderator is. Vandaar onderstaand mijn formele verzoek aanNKC.NL.

 

Beste NKC. NL. (Moderator)

Ik doe nogmaals, maar nu formeel, het verzoek aan u om te reageren. Het lijkt mij een zwaktebod wanneer u in alle publicaties stelt dat u de grootste Camperclub van Europa bent maar vervolgens wegduikt  wanneer er zich een casus voordoet  waar een groot deel van uw leden, vroeg of laat, mee geconfronteerd zullen worden. Dit lijk mij in alle opzichten een zeer serieus te nemen kwestie. Misschien is het aankaarten bij het Europesche  hof een mooie eerste stap.

 

Wanneer u niet van plan bent  om te reageren wees daar dan helder over. Nee, is tenslotte ook een antwoord.

Er is in mijn optiek sprake van een grove vorm van dedain richting de leden wanneer de NKC persisteert in “niet reageren”. 

 

Hoofdzakelijk schreeuwende cijfers en onderwerpen voor de commercie publiceren, lijkt mij niet de goede weg! Reclamebladen zijn er al genoeg. 

 

Collega leden,

Bedankt voor jullie reacties op dit forum. Ik wacht nu even de reactie van NKC. NL. af.

Rest mij nog u allen een heel gezond en gelukkig nieuwjaar te wensen.

 

Fijne dag

Goede groet,

N&B fan Ton

  • Like 1
Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 month later...

Doordat je dit zo wil opblazen zorg je er juist voor dat je camperaars die nu zo'n euro 4 of euro 5 motor hebben een financiele klap uitdeelt. 

 

Je geeft zelf al aan waar je naar toe wil, dat deze campers minder waard worden. Wie is daar als eerste de dupe van denk je? Ik denk die duizenden die zo'n euro 4/5 motor hebben. 

 

Net zoals de NKC eigenlijk ook bijgedragen heeft aan de onverkoopbaarheid van de Ford campers, alle eigenaren met deze campers konden hem nergens meer inruilen of verkopen. Niet prettig. Overigens is dat meer de schuld van Ford natuurlijk omdat zij dit probleem niet adequaat oplosten. Maar ik probeer alleen maar aan te geven wat het kan veroorzaken door zoiets op te blazen.

Link naar reactie
Share on other sites

Op 5-1-2021 om 10:22, NB fan zei:

Goede schrijvers,

Laten we elkaar nou niet de maat nemen. Zeker niet over taal. Ik vind het al heel wat dat mensen überhaupt schriftelijk willen reageren. Hoe meer reacties hoe meer het gaat leven. Ik ben het overigens wel heel erg inhoudelijk met Dr.Dream eens. 

 

Ik denk er sterk over om contact te zoeken met bijvoorbeeld RADAR en hen eens te vragen hoe zij tegen deze zaak aankijken? 

Zeker nu ik gisterenavond in het nieuws hoorde dat Fiat nu onderdeel uitmaakt van het 5 na grootste autoconcern. Lijkt mij dit een aardig nieuwjaarscadeautje. Toch?

 

Voor ik dat zal doen, wil ik eerst NKC. NL. de kans geven om, al is het erg laat, te reageren. Omdat de moderator tot op heden niet reageert op mijn verzoeken, vraag ik mij af of er wel een moderator is. Vandaar onderstaand mijn formele verzoek aanNKC.NL.

 

Beste NKC. NL. (Moderator)

Ik doe nogmaals, maar nu formeel, het verzoek aan u om te reageren. Het lijkt mij een zwaktebod wanneer u in alle publicaties stelt dat u de grootste Camperclub van Europa bent maar vervolgens wegduikt  wanneer er zich een casus voordoet  waar een groot deel van uw leden, vroeg of laat, mee geconfronteerd zullen worden. Dit lijk mij in alle opzichten een zeer serieus te nemen kwestie. Misschien is het aankaarten bij het Europesche  hof een mooie eerste stap.

 

Wanneer u niet van plan bent  om te reageren wees daar dan helder over. Nee, is tenslotte ook een antwoord.

Er is in mijn optiek sprake van een grove vorm van dedain richting de leden wanneer de NKC persisteert in “niet reageren”. 

 

Hoofdzakelijk schreeuwende cijfers en onderwerpen voor de commercie publiceren, lijkt mij niet de goede weg! Reclamebladen zijn er al genoeg. 

 

Collega leden,

Bedankt voor jullie reacties op dit forum. Ik wacht nu even de reactie van NKC. NL. af.

Rest mij nog u allen een heel gezond en gelukkig nieuwjaar te wensen.

 

Fijne dag

Goede groet,

N&B fan Ton

Ik ben erg benieuwd of je een reactie hebt gekregen en hoe die eruit zag!

Link naar reactie
Share on other sites

  • 3 months later...

Beste forumleden,

Zoals jullie in de historie van dit item kunnen lezen heb ik over het onderwerp mogelijk "Sjoemlesoftware in Fiat Ducato met motoren" (3/4/E5 en E6 zonder AdBblau) de nodige aandacht aan besteed. Omdat de NKC destijds aan heeft gegeven dat de moderator geen informatie vanuit dit forum deelt met de NKC, heb ik vanaf dat moment alle informatie die ik heb direct met de NKC gedeeld.

 

In eerste instantie werd er wat afhoudend op mijn E-mails gereageerd maar in tweede istantie is er keurig door de NKC op de meerderheid van mijn E-mails wel gereageerd. Het item in kampeerauto no. 3 maart 2021 onder de kop "De camperaar en de DIESELMOTOR" is daar een eerste uitkomst van. 

 

Over de mogelijke sjoemelsoftware was de NKC. nog terughoudender. Mmaarrr na de publicatie vanuit Duitsland (gewonnen rechtzaak door HAHN rechtanwalte) , gecombineerd met de informatie uit de NRC heeft de NKC. toch nu ook gereageerd op deze casus.  (NKC Nieuwsbrief 28 mei 21)

 

Misschien is het een idee om een kosteloos abonnement te nemen op de nieuwesbrief van het bedrijf HAHN rechtanwalte. Zij zijn inmiddels in europa de specialisten wanneer het gaat om jur. zaken mbt. sjoemelsoftware.

 

Beste forumleden ik zou het erg op prijs stellen wanneer, ieder voor zich, vanuit dit forum de volgende vraag zou willen stellen aan het NKC bestuur.

 

Geachte bestuur van de NKC,

Wilt u zo vriendelijk zijn om een juridische procedure voor uw leden aan te spannen en daarvoor de noodzakelijke  voorbereiding te treffen met bijvoorbeeld de eerder door mij genoemde "rechtanwalte HAHN". 

Ik denk dat het voor de NKC een kleine moeite is om dit, in samenwerking met bijvoorbeeld de ADAC, te doen. Zij zijn al veel verder met deze zaak dus beter goede gestolen dan slecht verzonnen. 

 

Ik heb ook aan de NKC. aangegeven dat ik, bijvoorbeeld in het programma Radar, wel als aangever wil dienen zodat de NKC. dan kan melden dat zij voor haar leden opkomt en deze handschoen op zal pakken. Ik heb daar nog geen reacti op mogen ontvangen maar misschien komt die reactie nog in een later stadium.

 

Rest mij nog te zeggen dat ik de NKC wil complimenteren voor het feit dat ze, zei het wat traag, nu toch stappen durven te zetten binnen dit dossier. Hopelijk pakt de NKC. deze zaak net zo voortvarend op als destijds met de Ford motoren (dieselverstuivers) 

 

Omdat de moderator van de NKC deze content niet met de werkmaatschappij NKC deelt heb ik deze tekst separaat naar de NKC verstuurd

 

Nog een fijn weekend

goede groet

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 month later...

Moet ik daar ook aan denken als ik een camper Van ga kopen

Ik heb nog wel 1000 en 1 vragen voor ik iets aanschaf als oudere vrouw en alleen en geen hulp over welke te kiezen als beste optie Of mee gaande hulp/helpendehand

Waar ik op moet letten Dus heb bedacht dat ik zo wie zo een keuring doe en zeker ook een rijles/sen

Link naar reactie
Share on other sites

Moet ik daar ook rekening mee houden.

Ik ben opzoek naar Camper/Van

Vrouw alleen 74 , met nog 1001 vragen voor wat en hoe en waar voor ik ergens toe besluit en mijn spaarvarkentje leeg is.

Geen campervrienden  omdat ik er nog geen 1 heb. Geen fam. of vrienden die mij kunnen adviseren en/of helpen.

Ik doe een sprong in het diepe met mijn keuze,eerst een reis/campermaatje M/V gezocht maar weinig van mijn leeftijdsgenoten.

Dus besloten zelf iets te kopen (ook in het diepe gesprongen) maar dan hoe wie wat waar 1001 vragen

Link naar reactie
Share on other sites

Op 31-5-2021 om 06:25, mikeanber zei:

nu een reactie van de nkc ben erg benieuwd want ik heb mijn twijfels is allemaal duister

 

Het aantal reacties van een Moderator binnen dit NKC Forum zijn behoorlijk schaars, wat het breed gedeelde en al langer bestaande vermoeden voedt dat de hele NKC app vrijwel onbeheerd en ongelezen is door het NKC zelf. Boze tongen beweren dat de NKC website dusdanig veel moeite had met bepaalde uitspraken en 'vervuiling' van het interne forum, dat uiteindelijk besloten zou zijn om het forumdeel elders te dumpen en daar onbeheert te laten voor wat het is. Dit forum dus.

Hierop kwamen reacties in topics als deze, of als deze, wat goed bedoeld commentaar op het NKC forum moet zijn maar in de praktijk roepen in de woestijn blijkt.

 

aangepast door Camper-T
Link naar reactie
Share on other sites

Beste,

Op de website van gerritspeek.nl staat heel veel informatie. Die gebruik ik regelmatig. Op de website van de NKC. staat heel aardige informatie over het aanschaffen van je eerste camper. (Moet je wel eerst lid worden.

 

Tot slot raad ik je aan om eerst heel goed na te denken over wat wil ik nu eigenlijk en aan de hand daarvan een eisen en wensen lijstje te maken. Vervolgens kan je overwegen om een camper zoals je die ongeveer wil hebben een keertje te huren en te kijken of het klopt wat je als eisen en wensen hebt opgeschreven. 

Ga nooit haastig te werk ennnn vooral niet direct de mooie verhalen van de verkopend partij geloven. 

Wanneer je een 2e hands camper overweegt altijd een aankoopkeuring laten verrichten ( in ieder geval van de autotechniek en een vochtmeting)

Veel succes met je aankoop en hopelijk vind je in camperen je passie

Goede groet

N&B fan.

Link naar reactie
Share on other sites

Op 9-7-2021 om 09:57, Dr.Dream zei:

En op Facebook vind je diverse groepen met info over campers en camper aankoop. Met Google vind je zeer veel.
En er zijn bedrijven die je helpen bij de zoektocht, zoals bijvoorbeeld deze.

Dit is gewoon weer een commerciele link..... uiteraard gelinked aan SFA parkstad. Website NL gedeelte is met google translate gemaakt, zegt al genoeg.

aangepast door HymerBoy
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid