Ga naar inhoud

Fiat Ducato 130 PK - motorvermogen valt weg


Recommended Posts

We hebben sinds september een camper, Burstner Van T620 met Fiat Ducato 130 PK motor  en zijn er nog niet veel mee op pad geweest.

Tijdens het normale rijden zowel op rijkswegen als provinciaal, motor loopt gewoon normaal.

Bij afremmen en terugschakelen naar 2e of 3e versnelling, bijvoorbeeld vanwege een rotonde of het links of rechts afslaan, ontstaat er een probleem. Op het moment dat we weer gas geven gebeurt er niets, totaal geen vermogen, motor staat niet af, maar camper versnelt niet meer. Dit duurt zo even, meerdere keren het gaspedaal indrukken en uiteindelijk na 300 m. of zo lijkt alles weer normaal, motor levert weer vermogen en de camper versneld weer. Wij ervaren dit als uitermate vervelend, zeker als er nog een aantal andere auto’s achter je rijden. De camper valt bijna stil.

We hebben de camper met deze klacht  bij een officiële Fiat bedrijfswagen dealer (heeft ook ervaring met campers) gebracht, echter zij kunnen niet vaststellen wat het probleem precies is. We zullen nu met de monteur gaan rijden en hopen dat het euvel zich voordoet. Misschien krijgt hij een idee als hij het zelf meemaakt.

Uit de facturen blijkt dat in 2015 de gasklep is vervangen.

Misschien zijn er mensen die deze klacht herkennen en ons tips mee kunnen geven voor de dealer.

Link to post
Share on other sites

D .Dream , naar de chiptuner gaan met deze klacht zou zij eerst een diagnose moeten stellen wat er echt aan de hand is , en oplossen , daarna zou je het vermogen / koppel wat kunnen verhogen , maar dat zullen zij ook wel weten .

 

Busje , te laag in de toeren , dat duurt toch geen 300 meter dat is nog al wat voordat hij weer wil gaan optrekken , en als dit zo is dan heeft de berijder geen ervaring , maar dat geloof ik niet direct . 

  • Sad 1
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Nelly 

Ik heb dit in het najaar hetzelfde meegemaakt. Het betreft ook een 2.3    130 pk.

Ik heb de accu minpool 1 min. los gehaald daarna weer aangekoppeld. Probleem opgelost.

Ben toch naar de Fiat dealer geweest om uit te laten lezen. Gaf als fout aan: remlichtschakelaar defect . Deze voor alle zekerheid toch maar laten vervangen.

Verder geen probleem meer.

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Inmiddels is het "probleem" opgelost. Na intensief onderzoek door Iveco Schouten in Alblasserdam, waarbij ze al het mogelijke gecheckt hebben, met ons meegereden zijn om het euvel mee te maken (wat natuurlijk prompt niet gebeurde) zijn we tot de conclusie gekomen dat het  veroorzaakt werd doordat de voet op het gaspedaal ook het rempedaal raakte, waardoor ook de rem gelijktijdig geactiveerd werd. Gelijktijdig gasgeven en remmen is niet logisch, waardoor het motor systeem vermogen uitschakelde. 

Ipv de bergschoenen dragen we smallere schoenen en loopt de camper als een zonnetje. 😀

Hartelijk dank voor het meedenken. 

Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...