Ga naar inhoud

Dimitri

Members
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Community reputatie

0 Neutral
  1. Dealer heeft terug gebeld dat de camper weer klaar is. Ze hebben een software update gedaan(dat heb ik hier vaker gelezen), ook hebben ze een terugroepactie van de Fiat uitgevoerd en een onderdeel vervangen. Op de vraag wat er vervangen was moest ik worden doorverbonden met de chef! Het gaat om een terugroepactie die Fiat had gedaan ivm een stuk van een kabelboom die storing gaf. Hij had nu met de nieuwe software gereden en de camper schakelde nu weer als een zonnetje en minder schokkerig. Het probleem was volgens hem dus opgelost. Op mijn vraag of hij ook naar de koppeling had gekeken, wat ik had aangegeven, was zijn antwoord dat dat niet nodig was. De auto had pas 18.000 km gelopen en daar kon het probleem niet zitten. Ik zou de eerste zijn die een kapotte koppeling zou hebben wegens een defect aan plastic onderdelen. Er zitten namelijk geen plasticonderdelen in de koppeling. Camper gaat nu weer terug naar de camperdealer en dan kan ik hem ophalen. Vertrouw de camper echter niet meer en overweeg hem te verkopen.
  2. Naar de dealer gebracht. Gaf aan dat hij nog nooit van het probleem met de koppeling had gehoord. Was een beetje geïrriteerd dat ik hem er op wees. Moest er vertrouwen in hebben dat zij als professional een goed onderzoek zouden doen en of ik echt dacht er plastic onderdelen in een koppeling werden gebruikt. Staat nu al vijf dagen bij de dealer, kunnen het niet vinden.....geeft een mens vertrouwen.
  3. Hallo, Ook wij hebben de melding van de versnelling niet beschikbaar gehad. Dit bij een ADRIA SPB uit 2019 met CVP 6 traps. Wij hadden geparkeerd en na het starten leek er geen probleem, maar bij het de weg opdraaien schakelde de automaat niet. Hij bleef in zijn 1 en ook overschakelen naar handmatig reageerde hij niet. Na snel aan de kant te gaan, de motor uitgezet. Onmiddellijk weer gestart en de versnellingsbak reageerde weer normaal. De volgende dag ging het lampje weer branden, maar hij schakelde wel normaal. Beide situaties was nadat we een paar keer hadden moeten steken om te manoeuvreren. Waarschijnlijk dus veel de koppeling moeten gebruiken. De volgende dag de melding niet meer gehad, maar wel ging er een geel lampje branden met een oliekannetje. Volgend het FIAT boekje een waarschuwing dat er een controle lampje niet goed functioneerde, maar dat er niet gelijk moest worden gestopt. Advies van het boekje, ga naar de fiat dealer. Nu lijkt het er dus op dat er schade is aan de koppelingsplaten, want ander krijg de melding niet van de versnellingsbak en de problemen met schakelen. Hij heeft 18.000 km gelopen en zoals ik hier lees is dat rond de stand waar de meeste problemen als eerste aan het licht komen. Hij staat nu bij de camperdealer, die voor de garantie, afhankelijk is van de Fiat Dealer. Door een artikel in NCK ben ik gaan zoeken en kwam hier terecht. Ga morgen de dealer bellen dat hij de koppeling moet laten onderzoeken, want die is dus waarschijnlijk al beschadigd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...