Ga naar inhoud

Humpie

Members
 • Aantal items

  31
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Humpie's Achievements

0

Community reputatie

 1. . We zijn hier al een paar jaar mee bezig dus dat is zeker bekend. Vreemd systeem trouwens dat je de portier moet openen voor starten, gaat met integralen moeilijk. Velen gebruiken de bestuurdersdeur alleen om te tanken. Ook hill rijden is voor mij geen nieuwtje. Neen, gewoon 'crap' materiaal gebruikt en slechte garantieafhandeling, schandalig Mr Fiat. .
 2. . GeMa, je hebt volkomen gelijk vwb de garantie regelgeving, echter: Fiat sluit alles uit dat aan slijtage onderhevig is, dus ook de versnelling, ondanks dat dit gewoon een ondeugdelijk product is. Ik heb een extended Hymer 5 jaar garantie op de Ducato, maar dat heeft weinig geholpen mbt de versnelling. Gelukkig wel met alle andere ellende die ik met het Motor Management heb gehad zoals vervanging inspuiting, motormanagement en EGR klep. Maar wellicht ook doordat ik een andere garage had. Van NKC hoef je in deze niets te verwachten, die hebben het opgepakt maar sindsdien nooit meer iets van gehoord. Ik ben er van overtuigd dat juridisch winst is te behalen maar zie daar tegenop. .
 3. . Ik weet het wel: Niks heeft de NKC gedaan. Vele maanden geleden (ik denk >1jr) gaf NKC aan dit op te pakken, nul komma nul gehoord sindsdien, dus daar hoeft men niets van te verwachten, zonde van lidmaatschap. Ik ben vóór een gezamenlijke actie tegen Fiat. Ik heb weliswaar een nieuwe plastic versnelling maar veel vertrouwen heb ik er ook niet in. Na al die vervangingen die ik tot nog toe gehad heb, pffff. .
 4. L'histoire se répète, Het verhaal herhaalt zich: Na de soap van de automatische versnelling, bij 20.000 km, die vorig jaar mei NIET in de extended Hymer garantie van 5 jaar vervangen is (zie aan het gehele begin van deze blog) gaat de story door. Sinds het begin heb ik problemen met het motormanagement gehad, als eerste is deze gereset in Madrid (in 1e instantie gaven ze aan kom in 2 wkn maar terug). Dit probleem is steeds gebleven, meerdere keren door mijn Fiat dealer gereset, geen problemen gezien. Ook na het vervangen van de geweldige koppelingsplaten met plastic (hoe verzin je het) van Fiat bleef dit fenomeen, ik mocht gewoon doorrijden van de garage. Echter in het najaar rijdend in het rustige NW deel van Duitsland (Ost Friesland) pogend aan COVID-19 te ontsnappen bleef het motormanagement lampje weer steeds branden. Na een week reed ik redelijk laat naar de CP en verloor ik ineens vermogen, niet sneller dan 30 á 50 km/u. Ik kon net de CP bereiken. De volgende dag deed hij het weer en meteen naar NL gereden omdat afslepen vanuit Dld niet mogelijk was ivm de maatregelen. De dagen erna niet meer voorgekomen. De Camper begin november naar de garage gebracht met volgende acties: Brandstofpomp vervangen. Camper opgehaald en na 10km geen vermogen op A30; Verstuivers gecontroleerd, waren OK, probleem blijft Mmgmnt lampje brand; Verstuivers vernieuwd en nog steeds NOK, probleem blijft Mmgmnt lampje brand; EGR klep vernieuwd en probleem opgelost..... Ik ben nog niet met de Camper op pad geweest maar na één maand in de garage te hebben gestaan ben ik het wel erg zat dit gedoe, de lol is eraf. Ik ben wel zéér dankbaar dat dit nog allemaal viel onder de 5 jaar extended Hymer garantie (versnelling NIET), anders had dit geintje mij een fortuin gekost. Ik ben zéér teleurgesteld in de NKC dat er geen enkele schot zit in dit Fiat debacle, zijn er naar hun zeggen al meer dan een jaar mee bezig maar geen enkele indicatie dat dit ook zo is. Hopen zeker dat dit geintje overwaait en er niet teveel ruchtbaarheid aan wordt gegeven. Dikke duim naar beneden en een 1,0 met een griffel. Een ontevreden Fiat Ducato rijder. .
 5. . Over welke nieuwe heb je het. Ik bedoel de blog automaat met "plastic onderdelen", tussen 2016 en .... ?? 2019 oid {vermoedelijk eind 2018 een ander type geplaatst} .
 6. . Tja dan hoor je niet bij deze blog, bij mij na 45 jaar 1e automaat, vond mijn vrouw prettiger, uiteindelijk rijdt ze er niet in, dus spijt als haren op mijn hoofd. Deze E6 schakelt als een watje, altijd te vroeg en te laag in toeren. Ik reed toen al 30 jr diesel, maar wat een ramp nu. Helaas, wel een hele dure fout. Grtz .
 7. . Nee, nog niet verkocht, wel gekeken wat de 2e hands prijs is, vraag is idd goed, maar is hogere prijsklasse dus de 'kop' is er nog niet vanaf na 3,5 jaar. Maar het zal niet lang meer duren, en zeker niet de gedroomde 20 jaar. Zeker nu Fiat weer achter de broek wordt gezeten ivm sjoemel diesel SW. MAAR Fiat NOOIT WEER..... grtz .
 8. . Beste Zwijntje, Wellicht heb jij geluk gehad, maar mijn 5 jaar garantie leidde tot zerro ondersteuning omdat: "de versnelling een aan slijtage onderhavig onderdeel is".... Ook bij mij werd er na overleg ontlucht (na 2 jaar en 3 mnd), waarna de Camper dus niet meer schakelde en dus ook niet meer van de brug af kon. Reparatie werd eerst als garantie aangegeven (vandaar dat ik niet gefocused was om de onderdelen te vragen). Echter na een paar weken kreeg ik de rekening toegestuurd. Dus je bent mooi aan het lijntje gehouden, klachten komen vanzelf. Het beste is de Fiat verkopen voordat het te bekend wordt. (zie mijn verhaal vanaf begin van de blog) Suc6 .
 9. . Klopt, maar zo wordt het door de dealer en Fat NL verkocht. Ik heb al eerder aangegeven dat dit een duidelijke constructie-/ontwerpfout is. .
 10. . Versnelling/koppelingsplaten zijn uitgesloten van garantie "zijn aan slijtage onderhevig" ook bij 'gewone' BOVAG garage. Ik had 5 jaar extended garantie op mijn Hymer, maar niet hiervoor. .
 11. . volgens Bolcom en andere sites zijn er meerdere gratis Apps verkrijgbaar, ik heb nog niet besteld maar ga dat wel doen: Ondersteuning van de volgende software:- Torque (kan worden gedownload van Android Market)- Scantool_net113win (Full Version)- EasyOBDII V2.2 (volledige versie)- OBD2Spy (Demo Version)- ScanMaster-ELM (Demo Version)- wOBDCRAZY (Demo Version) .
 12. . of bij Bol.com met gratis verzending: https://www.bol.com/nl/p/obd2-wifi-adapter-elm-327-auto-diagnose-scan-tool-voor-foutcode-s-android-ios-apple-iphone/9200000074612867/ .
 13. . net gevonden voor 9,95, bluetooth of WiFi: https://www.techniekwebshop.nl/obd2-adapter-scanner-elm327-met-wifi-interface-voor-auto-uitlezen-geschikt-voor-android-smartphone-tablet-iphone-en-ipad-3092.html .
 14. . Pierre, Hoor jij wel iets als je de chauffeursportier opent? Ik hoor n.l. niets, noch bij het elektronisch ontsluiten noch bij het openen van de chauffeursportier. Dus bij mij gaat er geen hydraulische pomp draaien of hij moet geluidsvrij zijn..... mvgr Humpie p.s. ik heb alleen Duitse handleidingen bij de Hymer gekregen, handig, wel de NL pdf's gedownload. .
×
×
 • Nieuwe aanmaken...