Ga naar inhoud

Dr.Dream

Members
 • Aantal items

  604
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  15

Alles dat geplaatst werd door Dr.Dream

 1. Kijk, mooi en helder. Kees_S en ik hadden dus gelijk. Geen centje pijn, maar een reeds hersteld foutje. Toch goed dat dit aanhangig werd gemaakt hier.
 2. Ik heb die regel niet bedacht. Waarom moeten we inkomstenbelasting betalen en heeft die meerdere tarieven, is een soortgelijke vraag. De regelgeving is nu eenmaal zo en zodra ze die veranderen haken naar mijn mening veel camper bezitters af.
 3. Bedrijfswagens (N1 of N2) hebben een special tarief voor de houderschapsbelasting dat overeenkomt met de korting voor kampeerauto's. Dus ook dat maakt geen verschil.
 4. Klopt, en waarom zou je dan op N1 willen (blijven)?
 5. Op mijn afdruk staat de volgende geldigheid: Nederland: Datum is 1 jaar na de 2e prik EU: Datum is 1 jaar na het maken van de afdruk. Ik zie dus geen centje pijn of onduidelijkheid. Wie wel?
 6. Het bovenstaande over de houderschapsbelasting (wegenbelasting) korting is ONJUIST. Wij regelen dit wekelijks voor onze klanten. Het aanvraagformulier heeft slechts drie soorten motorrijtuigenbelasting voor kampeerauto's namelijk: Ik verzoek om het bijzondere tarief motorrijtuigenbelasting: - voor een kampeerauto - een kampeerauto die bedrijfsmatig wordt verhuurd - voor een kampeerauto: k wil geen gebruik (meer) maken van de overgangsregeling voor oldtimers Dus niets over hoe, wat en wanneer die gebruikt wordt, slechts de volgende voorwaarden volgens dat formulier. Voorwaarden kampeerautotarief (camper): De binnenruimte is ingericht voor het vervoer en verblijf van personen. Deze ruimte is voorzien van vast aangebrachte elementen voor het gebruik in de binnenruimte: – minimaal twee vaste zitplaatsen – een tafel – een slaapplaats voor ten minste twee personen – vaste en afsluitbare opbergruimten – een vast keukenblok, voorzien van watervoorziening met een spoelbak, een kraan en een afvoer – een vaste kookgelegenheid. Let op! Een kampeerauto is voor de motorrijtuigenbelasting een personenauto. De aantekening ‘kampeerauto’ op uw kentekenbewijs deel IA (of deel I) of op de kentekencard, is niet voldoende om in aanmerking te komen voor het kampeerautotarief. Om in aanmerking te komen voor de fiscale goedkeuring, moet u met foto’s aantonen dat u aan de eisen voldoet. Bent u vanaf 1 januari 2013 of later de houder van de kampeerauto? En betaalde de vorige eigenaar/houder het kampeerautotarief? Dan hoeft u het kampeerautotarief niet aan te vragen. Dit tarief geldt dan automatisch ook voor u. De kampeerauto moet wel aan de fiscale inrichtingseisen (blijven) voldoen. Bovenstaand de letterlijke c.c. tekst van het formulier. Kortom, hoe je hem gebruikt maakt niet uit, behalve indien je hem "bedrijfsmatig" verhuurt. Dan is de korting geen 75% maar slechts 50%.
 7. Dat is een product van Fiat, dat moet je dus kunnen kopen/bestellen bij de Fiat Professional Dealers. Of als alternatief, haal een los spuitbusje bij de automaterialenhandel.
 8. Lijkt mij het beste te verkrijgen bij een Knaus dealer, de importeur daarvan of de fabriek in Duitsland. Moet je wel ook het bouwjaar erbij vermelden denk ik.
 9. Reeds bij Slegers Karel van De Bridge in Herentals gevraagd?
 10. En op Facebook vind je diverse groepen met info over campers en camper aankoop. Met Google vind je zeer veel. En er zijn bedrijven die je helpen bij de zoektocht, zoals bijvoorbeeld deze.
 11. Voor het standaard in het dashboard passende dubbel din mediascherm voor de Fiat Ducato, e.a. Lang geleden gekocht bij AliE. Zou ik moeten gaan zoeken voor details. Daar nu geen tijd voor, aangezien zeer druk op de zaak.
 12. Ja, ik heb daar een kap op zitten. Gekocht bij AliE.
 13. Kijk dan maar eens hier over de grens. Dan kom je beter uit met het budget en heb je meer keuze.
 14. Dr.Dream

  eleckronische tolbadge

  Maakt helemaal niets uit. Zo ver mogelijk naar de neus is het belangrijkste.
 15. Dr.Dream

  Fiat Ducato bj 2007 2,2 jtd

  Ik ga altijd voor alle technische Fiat problemen naar de camperspecialist. Bert weet bijna alles, is niet duur en je krijgt een gratis leenauto om er een leuke dag van te maken. Gewoon een uitstapje naar Limburg plannen dus.
 16. Met een NIEUWE caravan zou ik subiet terug gaan naar de verkoper wanneer iets niet werkt. Die moet 24 maanden garantie geven. En weet je zeker dat het niet aan de auto ligt. Schakelt deze de stroom naar de koelkast niet uit wegens te grote verbruiker? Is de trekhaak/stroomvoorziening origineel door de merkdealer aangesloten?
 17. Mogelijk voor een ventilator ingebouwd achter het rooster aan de buitenwand?
 18. Nee, de NKC heeft geen "klanten" maar leden.
 19. Nee, de RDW noteert bij importvoertuigen geen tellerstanden. Kijk maar bij uw camper, daar staat "geen oordeel". Ze lezen (sedert kort) wel de OBD2 chip uit. En keuren het voertuig af indien deze niet klopt met de klok. Dan eerst de klok aanpassen en dan opnieuw op keuring verschijnen. Daarna heeft een importvoertuig geen enkele km-stand registratie via de RDW en de NAP bestaat al lang niet meer.
 20. Nee, werkt niet op chassisnummer, maar op de afwezigheid van AdBlue voor alle motoren vanaf circa modeljaar 2008. Iedereen moet persoonlijk klagen, wij geven onze klanten alleen de juiste weg aan. Verder doen zij dat zelf via het kantoor van Stoll & Sauer in Duitsland. Daar moet u zich dus aanmelden en alles is voorlopig gratis en wordt gedekt door uw RBV. Hebt u geen RBV dan is de start up en beoordeling gratis en ontvangt u daarna een financieel voorstel van Stoll & Sauer. U mag dan besluiten om te stoppen dan kost het u niets. Wij blijven verder hier buiten en kunnen uiteraard op basis van de AVG geen gegevens van klanten doorgeven. Dat is wettelijk verboden. Succes.
 21. Geldt ook voor Citroen en Peugeot indien zij geen AdBlue tank hebben. Dan zijn het Fiat motoren. Maar Citroen en Peugeot zijn wel eerder dan Fiat overgestapt op AdBlue.
 22. En "JIJ van de NIET WC-eend adviezen" schrijft de grootste onzin uit de oertijd: "Verder kent Duitsland geen Tellerrapport/NAP. De km-stand wordt niet centraal geregistreerd. Een teruggedraaide km-stand is de valkuil bij het kopen van een camper in Duitsland". In Duitsland wordt bij elke TÜV-controle (APK om de 2 jaar) de KM-stand opgenomen en genoteerd. Bovendien leest de RDW bij de invoerkeuring ook de onboard chip uit die niet te manipuleren is. Stellen ze daarbij een afwijking vast dan wordt hij afgekeurd. Het zijn juist de NL-verkopers die zelf de campers uit Duitsland halen, eerst langs de RDW invoerkeuring gaan en dan de zaak terugdraaien. Heeft onlangs nog uitgebreid in het NKC maandblad gestaan. Zeker niet gelezen?
 23. Indien jij geen AdBlue tank aan boord hebt dan ben je de klos en zit er Sjoemel Software in indien het een Fiat motor is. Wij hebben naar aanleiding van deze berichten uit Duitsland contact opgenomen met het gespecialiseerde advocatenkantoor van Dr.Stoll en Sauer te Lahr(D) om voor onze klanten die een camper op basis van deze Fiat Dieselmotoren uit Duitsland hebben ingevoerd een (gratis) mogelijkheid te bieden om hun grote schade te verhalen. Uit berichten van Dr.Stoll blijkt dat er grote bedragen met deze claim uit de bus kunnen komen (25% van de aankoopsom als schadevergoeding, of terugname van uw camper tegen de aankoopprijs minus 15% afschrijving voor genoten eigen gebruik ongeacht de leeftijd en tot maximaal 250.000 km op de teller, of omruilen tegen een nieuwe camper binnen de 24 maanden garantie). Dit Duits advocatenkantoor werkt voor u gratis indien u een rechtsbijstandsverzekering hebt en regelt dat ook voor u met de rechtsbijstandsverzekering (ga beslist niet zelf eerst uw rechtsbijstand inschakelen, want dan loopt u het risico dat zij de “uitbesteding” vertragen of weigeren en zelf er mee aan de slag gaan zonder een advocaat). Hebt u deze RBV niet, dan is het eerste advies en beoordeling van uw claim gratis en krijgt u daarbij een voorstel voor de verdere procedure en de daaraan verbonden kosten. Niet geschoten is altijd mis dus en gratis inzicht krijgen moet u niet verzuimen. De informatie daarover vindt u hier: https://www.dieselskandal-anwalt.de/?fbclid=IwAR0yu1Y08S_hlPpa_6AR1fYY7NERYOlY4jv3aJEwSF9ljdS2qXDMQgjRdjs.
 24. De grenzen zijn open indien je een PCR test hebt, die je gratis kunt laten doen in de buurt van de Duitse grens.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...